spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Incident grav în comuna Banca, la ferma de păsări a lui Bogos! Luneta unei mașini de poliție a fost spartă, s-a întocmit dosar penal pentru distrugere! (VIDEO)

- Advertisement -

ACTIVITĂȚI ILEGALE… O autospecială a IPJ Vaslui a fost distrusă, zilele trecute, pe raza comunei Banca, de către samsarii de păsări care se aprovizionau de la ferma Vanbet. Agresorii aveau ca țintă doi activiști civici din județele Prahova și Buzău, care au venit la Vaslui pentru a investiga ilegalitățile acestora. Deranjați de faptul că au fost filmați, negustorii de păsări au lovit cu piciorul autoturismul activiștilor, iar unul dintre ei a aruncat o piatră care a spart luneta mașinii de Poliție. Potrivit reprezentaților IPJ Vaslui, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Cel care a spart geamul autospecialei și-a recunoscut vina și a achitat pe loc paguba produsă, după legitimare fiind lăsat să plece ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

De ani de zile, samsari de păsări vii din toată țara vin la Vaslui, la ferme aparținând societății Vanbet, pentru a cumpăra pui vii pe care apoi îi vând la prețuri mult mai mari prin sate. De-a lungul acestor ani, mai multe persoane au atras atenția că păsările se vând la negru, săvârșindu-se mai multe ilegalități, printre care evaziune fiscală și nerespectarea normelor sanitar-veterinare. Autoritățile vasluiene nu ar fi chiar străine de ce se întâmplă la ferma de la Banca, însă până acum nimeni nu a avut curajul să spună „stop” acestui comerț ilegal.

Polițiștii și inspectorii Gărziide Mediu, scoși din birouri de doi activiști civici

La sfârșitul săptămânii trecute, sesizați de unii locuitori ai comunei Banca, doi activiști civici din Buzău și Prahova au venit la Vaslui, unde i-au surprins pe samsarii de păsări în plină activitate. Deranjați de faptul că sunt filmați, negustorii, veniți și ei din județul Prahova, au început să-i amenințe pe activiști, blocându-le la un moment dat accesul către Drumul European. Ca să scape de agresori, Robert Niți și Geană Hary, însoțiți de un cameraman, s-au adăpostit într-o fermă, de unde au sunat la Poliție, la Garda de Mediu Vaslui și la DSVSA Vaslui. După câteva minute, în sprijin  le-a sosit un echipaj de poliție. În timp ce mașina activiștilor trecea, escortată de autospeciala poliției, pe lângă dubele încărcate cu găini, mai mulți bărbați au început să se agite și să-i amenințe pe cei trei bărbați care le devoalase activitatea ilegală. Unul dintre agresori le-a lovit mașina cu piciorul, iar altul a spart cu o piatră luneta mașinii de poliție. Pe imaginile postate de activiști se observă că samsarii continuă, cu polițiștii de față, să se manifeste agresiv față de cei trei activiți. Ba mai mult, unul dintre agresori este filmat cum merge prin curtea fermei Vanbet fără ca paznicul de la poartă să-l oprească în vreun fel. La un moment dat, scoate o piatră din buzunar și aruncă spre Geană, Nițu și colegul lor.

Dosar penal pentru distrugere

Pe lângă echipajele de poliție, la  fața locului au ajuns și doi inspectori ai Gărzii de Mediu, dar și lucrătorii de specialitate criminalistică din cadrul IPJ Vaslui, care au făcut măsurători la fața locului. Aceștia au pozat și luneta spartă a autospecialei de poliție, dar și mașina activiștilor, care a fost, de asemenea, avariată. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui ne-a confirmat faptul că  în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând a se face cercetări pentru a se stabili gradul de vinovăție al fiecăruia dintre cei implicați în incident. Conform acelorași surse, bărbatul care a spart luneta de la mașina poliției și-ar fi recunoscut vina și ar fi plătit pe loc paguba produsă.

A doua altercație cu samsarii de păsări

În luna iunie a acestui an, activistul Robert Nițu a fost implicat într-o altă altercație cu samsarii de păsări. Activistul buzoian, așa cum se autointitulează pe platformele online, a fost bătut de față cu poliția, după ce a încercat să fotografieze câțiva negustori din Cernătești, județul Buzău. Trei indivizi au încercat să-l blocheze în trafic, cu mașinile puse de-a curmezișul drumului, moment în care au avut loc câteva tamponări. Activistul Buzoian a reușit să scape inițial, iar pe drum a cerut ajutorul poliției, prin apel la 112. Într-un final, după ce i-au îmbrâncit și pe agenții de poliție, agresorii au fost încătușați de mascați. Ei sunt cercetați acum în libertate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.