23.7 C
Vaslui
27-iun.-2022

Incident grav la Transurb: ușa unui microbuz plin cu călători a căzut în timpul cursei

DEFECȚIUNE… Aceste vehicule tip Karsan Jest M2, cu o capacitate de 23 de locuri, au fost achiziționate în urmă cu doi ani, din Turcia, Transurb Vaslui plătind pentru fiecare dintre ele în jur de 250.000 de lei.

PERICOL… Incidentul s-a petrecut în zona centrală din municipiul Vaslui, luni dimineață. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar călătorii au fost nevoiți să coboare din microbuzul defect, care ulterior s-a retras la garaj. Aceste vehicule tip Karsan Jest M2, cu o capacitate de 23 de locuri, au fost achiziționate în urmă cu doi ani, din Turcia, Transurb Vaslui plătind pentru fiecare dintre ele în jur de 250.000 de lei.

Imaginile au fost surprinse luni dimineață, într-un microbuz Transurb, plin cu persoane care călătoreau dinspre spital spre gară. În stația de la fostul magazin Central, ușa vehiculului s-a desprins din sistemul de prindere, provocând rumoare în rândul călătorilor. Pe lângă sperietura trasă, aceștia au fost nevoiți să-și continue călătoria pe jos, pentru că șoferul nu și-a asumat riscul să continue cursa cu pasageri. Într-un mesaj trimis pe adresa redacției noastre, unul dintre călători se întreabă cum este posibil ca asemenea vehicule să treacă de Inspecția Tehnică Periodică. “Domnule primar, domnilor din conducerea Transurb, ne puteți explica cum trec aceste microbuze de verificarea tehnică? În timpul cursei cade ușa? Când veți lua măsuri, după ce vor fi victime? Nu sunt bani ca să angajați mecanici ?” se arată în mesajul vasluianului.

“Vrem să fim un serviciu ca afară”

În luna ianuarie 2020, Transurb Vaslui intra în posesia microbuzelor M2 Karsan Jest, fabricate în 2019 în Turcia. Aceste vehicule au o capacitate de 23 locuri și au costat 499.800 lei (249.900 lei fiecare). Microbuzele au fost cumpărate din bani publici, de Consiliul Local Vaslui, si au fost date în administrare companiei de transport local. La acea vreme, conducerea Transurb declara că achiziționarea acestor microbuze reprezintă începutul programului de modernizare a serviciilor de transport public local. “Urmează să trecem la un program de modernizare completă, astfel încât siguranța circulației și a cetățenilor să fie eliminată ca și risc. În momentul în care vom primi mijloacele noi de transport, și șoferii de autobuz vor fi echipați cu uniformă, vor coborî la ușa autobuzului și vor ajuta efectiv personalul la îmbarcare, nu vor sta să vorbească la telefon, să fumeze sau să facă altceva. Vrem să fim un serviciu ca afară. Astfel, șoferul de pe autobuz va coborî, va saluta călătorul, îl va ridica, îl va ajuta să se îmbarce, mă refer aici la bătrâni și la persoanele cu dizabilități, vor recomanda ocuparea locurilor astfel încât autobuzul să fie primitor pentru toți călătorii. Sperăm că prin uniformizare, prin ținuta adoptată, prin modul de adresare către călători, să-i facem să opteze pentru transportul în comun”, explica conducerea companiei Transurb în urmă cu doi ani și jumătate. Achizițiile au fost făcute, parcul auto a fost înnoit, dar iată că siguranța călătorilor este în continuare pusă în pericol, chiar dacă aceste vehiculele nu au nici trei ani de când au ieșit de pe poarta fabricii.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here