Incidente alegeri parlamentare 2020. Primele amenzi, focuri de armă și buletine deja ștampilate. Update

Au început să apară primele incidente provocate de alegerile parlamentare de astăzi, 6 decembrie 2020, iar pe parcursul zilei este foarte probabil ca acestea să se înmulțească.

MAI, raportul după primele 3 ore de votare: focuri de armă și buletine deja ștampilate

UPDATE, ora 10:34: Procesul de votare a început cu o serie de incidente în România după primele trei ore de la deschidere urnelor. Purtătorul de cuvânt al Ministerului, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a declarat că până acum au fost sesizate câteva incidente.

  • În Capitală un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență după ce a sunat la 112 pentru a reclama faptul că o altă persoană nu purta mască de protecție. De fapt, în urma verificărilor, s-a constatat că aspectele reclamate nu se confirmă.
  • Tot în Capitală, 3 membri ai birourilor electorale de la secții diferite au avut nevoie de îngrijiri medicale: doi pentru lipotimii și al treilea pentru că s-a tăiat cu caterul la mână. Persoanele sunt conștiente și au fost asistate medical la fața locului.
  • La o secție de votare din municipiul Brăila, o persoană a reclamat că a primit un buletin care avea aplicată ștampila de vot. La fața locului s-a deplasat echipa de cercetare pentru efectuarea de verificări.
  • De asemenea, un polițist din județul Gorj a raportat faptul că după preluarea pazei unei secții de votare, aflându-se singur într-o încăpere a imobilului, alta decât cea în care este amplasată secția de votare, a tras din greșeală un foc de armă.
  • Incidentul s-a produs înainte de deschiderea secției de vot. Nu au rezultat decât pagube materiale. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul IPJ pentru a efectua verificări cu privire la acest incident.

Primul caz de mită electorală de la alegerile parlamentare, cercetat de Poliției

UPDATE, ora 9:25: Un prim caz de mită electorală din preajma alegerilor parlamentare 2020 este cercetat de Poliția din România. Un bărbat a sesizat Poliția Municipiului Mediaș cu privire la faptul că, în localitatea Ighișul Nou, două persoane împart pachete sătenilor cu scop de mită electorală. Detalii AICI. … https://www.fanatik.ro/incidente-alegeri-parlamentare-2020-19377854?utm_source=FanatikPushlocalfoc&utm_medium=push
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ