spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Incidentul aviatic de la Iaşi. Ce spun pasagerii din avionul care s-a învârtit zeci de minute deasupra aeroportului

- Advertisement -

Pilotul a anunţat la Iaşi, cu 20 de minute înainte de aterizare, defectarea instrumentului de navigaţie. Pe aeroport au fost mobilizate 22 autospeciale de intervenţie pentru a preveni o tragedie.

Panică luni, 30 august, pe Aeroportul Internaţional din Iaşi. Peste 100 de pasageri care urmau să ajungă în capitala Moldovei de la Bergamo au trecut prin emoţii cumplite, după ce aeronava nu a putut ateriza.

Pe aeroport au fost mobilizate 22 autospeciale de intervenţie pentru a preveni o tragedie.    Avionul a decolat de pe aeroportul din Bergamo (Milano) şi urma să ajungă la Iaşi la ora 13:25. Doar că problemele au apărut aproape de aterizare, după ce comandantul aeronavei a sesizat că sistemul de navigaţie s-a defectat. La bordul cursei W63672 erau 107 pasageri.

Planul Roşu de Intervenţie, activat

Reprezentanţii Aeroportului Iaşi au precizat că piloţii au semnalat problemele de la sistemul de navigaţie cu câteva zeci de minute înainte de aterizare.   Astfel, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La aeroport au ajuns 22 de autospeciale de intervenţie, cu 44 de subofiţeri şi şase ofiţeri. Conducerea Aeroportului Iaşi a precizat că toată situaţia a fost ţinută sub control.   „Am înţeles că a fost vorba de o problemă la instrumentul de navigare, situaţia de fapt fiind anunţată de pilotul avionului cu 20 de minute înainte de a ateriza. Din punctul nostru de vedere, am fost pregătiţi foarte bine, a fost activată celula de criză, au intervenit pompierii şi cei de pe ambulanţe, au fost desfăcute corturile pentru acordarea de prim ajutor”, a declarat directorul general interimar al Aeroportului Internaţional Iaşi, Romeo Vatră.   Astfel, pe aeroport au fost dislocate forţe impresionante: 22 de autospeciale ale ISUJ Iaşi, cu 44 de subofiţeri şi şase ofiţeri, dar şi numeroase echipaje de poliţie şi mai multe echipaje medicale.   Avionul s-a învârtit aproximativ 25 de minute în aer înainte de a ateriza pe Aeroportul Internaţional din Iaşi.

Citeste mai mult: adev.ro/qyox2c

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.