21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Încrâncenare teribilă, în cel mai greu dosar al magistraților hușeni, în care se judecă moartea polițistului Nițică și a celui mai bun prieten al său!

DIFICIL… Avocații sunt de părere că acest dosar al morții celor doi tineri, Ionuț Mazdrag și Marius Nițică este, la momentul de față, unul dintre cele mai grele dosare aflate pe masa judecătorilor de la Huși.

LUPTĂ… Familia lui Ionuț Mazdrag a vrut să recupereze de la anchetatori cele două telefoane ale bărbatului decedat în teribilul accident din octombrie 2018, în care și-a mai pierdut viața și fostul șef de post al comunei Vetrișoaia, polițistul Marius Nițică, însă instanța Judecătoriei Huși, i-a respins cererea. Continuă, așadar, lupta teribilă în instanță, în acest proces complicat, în care este judecat șoferul aflat la volanul autoturismului în care a murit polițistul Nițică și prietenul său, Ionuț Mazdrag. Este vorba despre Răzvan Hortolomei, acum în vârstă de 23 de ani. Familiile celor două victime, marcate de suferința pierderii fiilor lor, sunt decise să lupte până la capăt pentru aflarea adevărului în acest caz, intrigate de faptul că șoferul Hortolomei a încercat din prima clipă să convingă anchetatorii că la volanul mașinii ar fi fost unul din cei doi morți, nu el. De partea cealaltă, Răzvan Hortolomei și apărătorii săi insistă asupra faptului că nu el ar fi responsabil direct de producerea accidentului. Expertiza criminalistică însă îl contrazice și de aceea zadarnic a încercat ieri, la cel mai recent termen din dosar, să formuleze „obiecțiuni” asupra celor stabilite de experți, căci acestea i-au fost respinse de instanță.

Avocații sunt de părere că acest dosar al morții celor doi tineri, Marius Nițică și Ionuț Hortolomei, este, la momentul de față, unul dintre cele mai grele dosare aflate pe masa judecătorilor de la Huși. Nu doar complexitatea speței, care necesită o atenție cu totul aparte la absolut toate detaliile, ci și dramatismul comportat de tot acest caz, de suferința tuturor celor implicați, sunt de natură să facă din proces unul deosebit de complicat. La termenul de ieri, instanța a luat decizii importante. De pildă, a respins „obiecțiunile” formulate de inculpatul din dosar, Răzvan Hortolomei, față de Raportul de Expertiză Criminalistică, cel care nu i-ar fi favorabil. Hortolomei este acuzat de ucidere din culpă, acuzație pe care bărbatul a respins-o până acum, susținând că nu el ar fi fost șoferul mașinii la momentul producerii accidentului, ci unul dintre cei doi decedați. De asemenea, tot ieri, s-a decis disjungerea și judecarea separată a acțiunii civile formulate în această cauză, totul plecând de la situația generată de falimentul societății de asigurare-reasigurare City Insurance SA. Instanța nu a admis nici cererea familiei victimei Ionuț Mazdrag, care a solicitat recuperarea celor două telefoane marca SAMSUNG ale bărbatului, reținute de anchetatori în cursul urmăririi penale.

Familiile victimelor așteptau de la supraviețuitorul accidentului să le spună adevărul despre ultimele ore din viața fiilor lor

De reamintit faptul că în octombrie 2018 a avut loc acest tragic accident, în care doi tineri hușeni și-au pierdut viața. Este vorba despre șeful de post de la Vetrișoaia, polițistul Marius Nițică, precum și prietenul acestuia, Ionuț Mazdrag. Aceștia l-au luat pe amicul comun, Răzvan Hortolomei, atunci în vârstă de 19 ani, să le fie șofer, în ziua în care ei vor merge la o partidă de pescuit. La întoarcere, seara, Nițică și Mazdrag se aflau în mașină în calitate de pasageri, așa cum avea să spună anchetatorilor și un martor ocular, iar Răzvan Hortolomei conducea vehiculul.

Razvan Hortolomei

La ieșirea din Vetrișoaia, în proximitatea unei râpe de câțiva metri, șoferul a pierdut controlul asupra volanului, iar mașina s-a răsturnat în râpă. Accidentul a fost deosebit de grav, mai ales că autoturismul cu victimele în el nici nu a putut fi observat de ceilalți participanți la trafic, astfel că nimeni nu a putut suna în timp util la 112, după ajutor. După multe ore, câinii de la o stână au făcut descoperirea, alertând un cioban din zonă. Când au ajuns echipajele medicale și ISU la fața locului, polițistul Nițică și Ionuț Mazdrag erau decedați, iar Răzvan Hortolomei era în viață, dar grav rănit. După primul ajutor, rănitul a fost dus la spital, iar numai norocul a făcut ca acesta să poată fi salvat. După ce și-a revenit, speranța familiilor celor doi tineri morți era ca supraviețuitorul accidentului să le poată povesti în detaliu cele întâmplate și ultimele ore din viața defuncților, măcar pentru a putea înțelege și accepta cumva tragedia imensă. Bărbatul însă a venit cu ipoteza potrivit căreia nu el ar fi fost la volan, ci unul din cei doi morți, iar familiile au fost revoltate de această afirmație. De aici a început o luptă teribilă, în care fiecare parte vrea să scoată la iveală „adevăratul vinovat de accident”.

„Procurorii au strâns suficiente probe în dosar și cercetarea judecătorească are pe ce se întemeia”

„Procentul este foarte greu și, probabil, departe de final. Fiecare parte vrea să dovedească adevărul, numai că familiile consideră că lucrurile au stat într-un fel, iar inculpatul susține că totul a fost complet altfel. Procurorii au strâns suficiente probe în dosar și cercetarea judecătorească are pe ce se întemeia. Numai că speța e grea, cu multă încărcătură emoțională, cu tensiune. Adevărul se va stabili în termeni foarte clari, mai ales că raportul de expertiză criminalistică este pe masa instanței”, au spus avocații.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Polițiștii și cei de la ambulanta când au ajuns la locul accidentului nu au văzut pe cine au scos de la volan? Cine era șoferul?🤔 🤔

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here