6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

INCREDIBIL: „Balaurul de la ISU” este în vacantã în Grecia, judetul Vaslui paralizat total!

- Advertisement -

BLOCAJ…De zile întregi, activitatea de avizare ISU în judetul Vaslui este paralizatã complet. Nu se dã niciun aviz la incendiu, nu se primesc documentatii, este un haos total. Motivul? Cerberul autorizãrilor ISU din judetul Vaslui, lt. col. Veronica Ursachi, poreclit de cei cu care a intrat în contact drept „Balaurul de la ISU” a plecat în concediu în Grecia, un concediu care se întinde pânã pe la începutul lunii august, spun sursele noastre. Înainte de a pleca, Ursachi a lãsat cu afurisenie urmãtorul avertisment: „Sã nu îndrãzneascã vreunul sã dea avize ISU cât sunt eu plecatã, altfel va avea de-a face cu mine!”. Si, asa s-a si întâmplat. Sunt oameni de afaceri care pierd finantãri europene, primãrii care au nevoie de avize ISU, dar totul este blocat. Judetul Vaslui a ajuns la mâna acestui zbir de la Pompieri, observãm noi, desi sefii lt. col. Ursachi îsi fac cruce, dacã le spunem cã situatia este disperatã. „Ce sã vã spun? Sunt bârfe, pe care eu nu le comentez. Nu este doamna Ursachi, acum, sunt alti colegi în birou, care pot prelua documentatiile. Nu cred cã este cineva la noi sã spunã cã nu preia documentatiile. Dacã sunt în regulã, se dau avizele ISU, fãrã nicio problemã”, a spus col. Gheorghe Blagoci, comandantul ISU.

Activitatea de avizare pentru situatii de urgentã din cadrul ISU Vaslui a ajuns sã fie jucãria preferatã a lt. col. Veronica Ursachi, „balaurul” autorizãrilor ISU din judet. Societãti comerciale, fundatii, institutii publice, tot ce existã în acest judet este controlat si blocat, de cele mai multe ori, de acest inspector zelos. Culmea, Ursachi nu este nici mãcar seful Biroului avizãri, ci doar adjunct, dar de acest colonel se tem toti cei din ISU. Chiar si sefii institutiei, care o tin pe brate si o protejeazã la maxim. De câteva zile, balaurul de la ISU este plecat în concediu în Grecia, unde urmeazã sã stea mai multe zile. Si, ca o stãpânã ce este peste ISU, lt. col. Ursachi a trasat sarcini la plecarea în concediu: „Nu se dã niciun aviz ISU, cât sunt eu plecatã în concediu! Ati înteles? Care dã vreun aviz, are de-a face cu mine când mã întorc”. De mai bine de o sãptãmânã, oameni de afaceri, primari, reprezentanti de institutii, merg la ISU cu documente, însã pleacã uluiti: nu se pot primi documentatii si nu se dã NICIUN aviz ISU, pentru cã doamna Veronica Ursachi este în concediu! Seful Inspectiei de Prevenire, maiorul Ciprian Silav, seful direct (de formã!) al balaurului de la ISU, s-a internat în spital, exact de când Veronica Ursachi a plecat în concediu, numai ca sã nu primeascã documentatii si sã nu dea avize, cât timp stãpâna lui este în vacantã. Ceilalti patru sau cinci membri din biroul avize ridicã din umeri si spun cã nu au nicio putere, nu pot face nimic. „Dom’le, dacã doamna asta Ursachi este în concediu, chiar am ajuns un judet întreg sã stãm la mâna ei? Am nevoie de avizul ISU pentru un proiect cu fonduri europene, pierd banii, iar madam Ursachi se distreazã în Grecia. Unde am ajuns, oameni buni?”, se întreabã un important om de afaceri din judet.

Ultima orã: col. Blagoci a primit, de la IGSU, drept de semnãturã pentru avize la incendiu!

Situatia tensionatã de la ISU a ajuns, în cursul zilei de vineri, si la urechile prefectului judetului, Eduard Andrei Popica. Acesta l-a sunat pe seful ISU Vaslui, colonelul Blagoci, pentru a-l întreba de ce s-a blocat activitatea de primire a documentatiilor si eliberare a avizelor ISU. În urma discutiei cu prefectul Popica, col. Blagoci a sunat la IGSU si a primit autorizatia de a semna si primi toate documentatiile, pe perioada în care balaurul Ursachi este în concediu. „Stiu situatia, puteti informa populatia judetului cã, începând de luni, tot ce înseamnã documentatie ISU va fi semnatã de cãtre dl. col. Blagoci”, a dat asigurãri prefectul judetului. Rãmân în continuare o serie de situatii asupra cãrora Ursachi se încãpãtâneazã sã nu dea avizul ISU. La Dragomiresti, primarul Iacob a fost avertizat de cãtre balaurul de la ISU cã pânã ce nu dãrâmã scara de acces de la liceu, nu va permite în veci si pururi reabilitarea si modernizarea liceului tehnologic. Rãmâne în continuare un mare semn de întrebare privind corectitudinea acestui functionar de la ISU, Veronica Ursachi. Dacã ar fi fost corectã, cât timp era plecatã în concediu trebuia sã dea voie sã se dea avizele celor care au neapãratã nevoie de ele, nu sã blocheze cu totul autorizarea ISU. Este trist cã un judet a ajuns la mâna unei functionare de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã si cã se pierd investitii de milioane de euro, din cauza mofturilor acestei ofiterese.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.