spot_img
spot_imgspot_img
19.6 C
Vaslui
22-mai-2024

Incredibil: fiica unei profesoare, care a obținut media 8.40, a rămas nerepartizată la liceu!

- Advertisement -
NEREPARTIZATĂ… Fata și-a dorit să meargă la un liceu din Iași, specializarea Filologie sau Științe Sociale, astfel că a trecut în fișa de înscriere doar câteva opțiuni și nu a prins niciun loc la repartizare.

ADMITERE… Repartizarea absolvenților de clasa a VIII-a la licee a adus și surprize neplăcute: o elevă din Băcești, cu media 8,40, a rămas pe afară, deși ar fi avut șanse să intre la un liceu de elită din Vaslui. Fata a vrut, însă, să meargă la un liceu din Iași, astfel că a trecut doar specializările Științe Sociale și Filologie ale câtorva licee din acest județ. “Și-au asumat această situație (n.r. mama și fiica). Am înțeles că mai sunt trei locuri la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Iași, specializarea Filologie, și va opta, în a doua sesiune, pentru unul dintre aceste locuri”, a explicat directoarea Școlii Gimnaziale “Teodor Juncu” Băcești. În Rădeni sunt șase elevi rămași nerepartizați, toți din același motiv: au trecut în fișa de înscriere o sigură opțiune – liceul din comuna Vladia. Printre aceștia se numără și o elevă care a terminat gimnaziul cu media 9,02, dar la Evaluarea Națională a luat 3,15. Contactată telefonic pentru a explica această discrepanță între medii, directoarea școlii din Rădeni a spus că eleva în speță este emotivă și, probabil, nu a reușit să se mobilizeze pentru a rezolva subiectele. În total, în județul Vaslui sunt 26 de elevi rămași nerepartizați la liceu. Aceștia, dar și cei care nu au participat la Evaluarea Natională, se pot înscrie în cea de-a doua etapă a admiterii, care va începe pe 1 august. Până pe 3 august (inclusiv), elevii trebuie să completeze fișele de înscriere, rezultatele urmând să fie afișate pe 6 august. Sunt disponibile 318 locuri, toate în liceele tehnologice.

Una dintre cele mai bune eleve ale școlii din Băcești a rămas pe afară la admitere, deși a obținut note bune la Evaluarea Națională – 9,15 la Limba română și 7,65 la Matematică. Media de admitere – 8,40 – i-ar fi permis să intre la un liceu de elită din Vaslui, însă opțiunile pe care le-a avut aceasta au costat-o. Fata și-a dorit să meargă la un liceu din Iași, specializarea Filologie sau Științe Sociale, astfel că a trecut în fișa de înscriere doar câteva opțiuni. “Da, într-adevăr, avem o elevă care nu a fost repartizată la liceu. Este o situație regretabilă, mai ales că are o medie bună. A venit cu mama să completeze fișa de înscriere, le-am explicat că e indicat să treacă mai multe opțiuni, însă au insistat că nu își doresc altă specializare în afară de Științe Sociale și Filologie. Și-au asumat această situație. Am înțeles că mai sunt trei locuri la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Iași, specializarea Filologie, și va opta, în doua sesiune, pentru unul dintre aceste locuri”, a explicat directoarea Școlii Gimnaziale “Teodor Juncu” Băcești. Eleva este fiica unei profesoare din comună, a avut rezultate bune pe parcursul celor patru ani de gimnaziu, iar media claselor V-VIII a fost pe măsură – 9,77. Potrivit listei elevilor nerepartizați înscriși în județul Iași, aceasta are șanse să prindă unul dintre cele trei locuri de la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Iași, pentru că se află pe locul II, după un elev de la Miroslava care are media 8,42.

Directoarea școlii din Rădeni speră se mai suplimenteze câteva locuri la școala profesională a liceului din Vladia

Dacă la școala din Băcești a fost un singur elev rămas nerepartizat, la Rădeni au fost șase. Toți au avut, însă, medii sub 5. “Noi ne așteptam la o asemenea situație, pentru că ei au trecut o singură opțiune, și anume liceul de la noi din comună. Explicația a fost că părinții nu au posibilități să îi trimită la un liceu din oraș. Problema este că la Vladia nu vin doar elevii din comună, ci și cei din județul Bacău. Le-am explicat elevilor noștri că este posibil să nu prindă un loc la liceul din comună. Să sperăm că o să se acorde încă o clasă de școală profesională la Liceul Tehnologic Vladia și că nu o să rămână pe afară”, a explicat directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Rădeni. Printre elevii nerepartizați se află și o elevă care a terminat gimnaziul cu media 9,02, însă la Evaluarea Națională a obținut cea mai mică medie din școală – 3,15. “Este o elevă emotivă de felul ei, nu știu ce s-a întâmplat cu ea la examen, dar astfel de situații se mai întâmplă, copiii sunt diferiți”, a mai explicat directoarea școlii din Rădeni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.