spot_imgspot_img
5.3 C
Vaslui
19-apr.-2024

INCREDIBIL: în câteva școli din județul Vaslui nu s-a obținut nicio medie de peste 5 la Evaluarea Națională

- Advertisement -

REZULTATE… Chiar dacă procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională a fost unul bun în județul Vaslui – 77,09%, în unele școli niciun elev nu a reușit să obțină media 5. La Școala Gimnazială “Ion Agarici” Muntenii de Sus, spre exemplu, au susținut examenul trei elevi, însă niciunul nu a obținut o medie de trecere, cea mai mare fiind 3,97. Tot trei elevi înscriși la examen au fost și la școala din satul Sârbi: unul, însă, nu s-a prezentat, iar ceilalți doi au fost notați cu 4, respectiv 4.50. La școala din satul Emil Racoviță, aproape aceeași situație: din patru elevi înscriși, doi au susținut examenul, însă niciunul nu a obținut media 5. Nici la Școala “Gr. T Popa” din comuna Dănești lucrurile nu stau mai bine: doar doi din șapte elevi au reușit să ia 5, respectiv 5,37 la examen.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, cauzele care au condus la această situație sunt multiple. “În cazul elevilor din Dănești, doamna directoare a spus că este o generație slabă de elevi, nu își dau interesul foarte mult pentru școală, însă mai sunt și alte cauze: în fiecare an au avut un alt profesor la matematică, iar învățământul online i-a deconectat de la studiu. La Muntenii de Sus, clasele V-VIII învață simultan, acolo ne confruntăm cu efectele depopulării, elevii au plecat în oraș. Dacă nu se va îmbunătăți situația, cel mai probabil se va desființa gimnaziul în Muntenii de Sus. Profesorii sunt buni, au experiență, însă probabil învățământul simultan nu este o soluție potrivită, adică nu îi ajută pe elevi să învețe mai bine, iar acest lucru se observă când ne uităm la rezultate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, prof. Pavel Toma.

6.50 – Cea mai mare medie la Evaluarea Națională, înregistrată la Școala “Al. I. Cuza”

Note mici s-au obținut și în mediul urban, însă sunt puține cazuri, de fapt, mult mai puține decât în mediul urban. La Școala Gimnazială “Al. I, Cuza” Vaslui, din cei 14 elevi care au susținut examenul, doar cinci au obținut peste 5, cea mai mare medie fiind 6.50. La Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad, cinci din nouă elevi au reușit să ia notă de trecere. Potrivit ministrului Educației, la nivel național sunt de trei ori mai multe medii sub cinci în mediul rural decât în mediul urban. “Îmi pare rău, o spun cu mare tristețe, parcă ar fi două țări diferite. Atunci când ai de trei ori mai multe medii sub cinci în mediul rural decât în mediul urban, în condițiile în care 40% dintre elevi sunt în mediul rural, asta este într-adevăr mai mult decât îngrijorător”, a spus ministrul, care a mai precizat că acest decalaj trebuie diminuat: „Aș vreau să spun că am început, am selectat 1415 școli pentru a fi finanțate cu granturi de până la 200 de mii de euro, inclusiv pentru această parte de pregătire, nu numai pentru pregătire. Majoritatea covârșitoare este în mediul real din grupul acestor școli. Trebuie făcute foarte multe lucruri pentru diminuarea acestui decalaj”.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

  1. Sunt curioasa dacă profesorii de matematică si limba și literatura romana de la acele scoli au fost în comisiile de examinare la evaluarea națională.

  2. Este jalnic ceea ce se intampla! Unii copii nu vor sa invete, altii chiar ca nu au deloc capacitate intelectuala, unii dintre ei proiectati la bautura iar de aici nika intelect, altii i-au la misto profesorii, altii vin la scoala ca sa treaca ziua…iar ceea ce ramane , cativa cu dorinta de invatare! Asta-i societatea in care traim, daca s-ar putea bani fara munca, alcool cat cuprinde, tigari cat mai multe, lene si aroganta!

  3. Visați operații chirurgicale prin care sa se introduca știința direct în capul odraslelor!…Cine vrea să învețe, învață indiferent de școală, clasă, profesori…Am învățat sa scriu și sa citesc la lampă…și acum când ai accesa la atâta informație …trebuie sa fii neghiob rau să nu faci de un cinci!…Învățați copiii munca….fizică, intelectuală și primordial cei 7ani de acasă!

    • Finule, cei mai mulți copii trebuiesc învățați să învețe și cum să învețe. Dar cine sa îi învețe astea? Acasă multi au niște părinți ei înșiși atât de idioți că nu înțeleg importanța învățăturii macar, iar cadrele didactice sunt in mare parte slab pregătite, nu știu nici pentru ei, darmite sa îi învețe pe alții… Și o dau tot timpul că asta marfa li s-au adus.

      Da, cei care au rezultate foarte bune o fac in cele mai multe cazuri mulțumită părinților și puținilor profesori, dar mai ales lor înșiși. In rest, praf!

    • Nu cu cinzeci la sută.trebuie directorul înlocuit și cadrele didactice anchetate.nepasarea și indiferența sunt catalogate in biblie că fiind un mare păcat.acesti profesori distrug viitorul țării cu indiferența lor.

  4. La gimnaxiu matematica si romana nu se fac in regim simultan, domnule inspector.
    Sunt numai 4 absolventi la clasa a 8.
    A
    Profesorii au fost platiti pt ore remediale, dupa cum se vede efectuate pe hartie.

  5. Profesorii (Profesorii sunt buni, au experiență, ) aia au cativa elevi si nu ii pot face sa scoata un 5… Probabil au experienta la scos cartofi ca la educat nu se vede.

  6. Nu mai puneți directori politic… Testați profesorii înainte de începutul scolii, de la ei pornește totul cât și de la părinți care se fapt conduc clasele, nu învățătorii, pentru ca au drepturi… Testați învățătorii pentru a vedea dacă sunt în stare sa ducă respectivii copii la notele respective de trecere… RUȘINE națională!

    • Daca ai testa profesorii cu adevarat, ar trebui sa inchizi o multime de scoli.
      Sa nu uitam ca de ani intregi se merge cu suplinitori, care nu sunt calificati. Bine, nici cu cei calificati nu mi-e rusine, cei mai mult sunt vaaaai viata lor…

  7. Poate si evaluarea anuala a profesorilor si maririle salariale , ar trebui facute , in functie de rezultatele obtinute de elevi la examene si evaluari .

  8. Ia sa facem un calcul cit se cheltuie cu aceste scoli. Daca nu sunt rentabile pentru societate de ce nu se inchid ?
    La statistici favorabile suntem in top insa realitatea se vede in aceste rezultate.

    • Pentru ca educatia nu trebuie sa faca profit direct. Nici autobuzele din oras nu trebuie sa faca profit neaparat, insa totusi nu-ti poti bate joc de banii celor care platesc taxe. Exista scoli unde elevii sunt tinuti pe hartie, desi ei nu mai frecventeaza, doar ca domnii profesori sa isi ia salariile.

      Sa vina salariile marite la domnii profesori, va rugam! Sa nu uitam de sporul de risc! Risti sa te plictisesti rau la clasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.