spot_img
30.1 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

INCREDIBIL: Ponta s-a rãzbunat si pe preotii vasluieni!

- Advertisement -

SANCTIUNE Pentru 2014, Vasluiul este singurul judet care, din partea Guvernului, nu a mai primit niciun leu finantare, pentru diferitele proiecte depuse din timp, în acest sens. Supãrati cã trebuie sã suporte consecintele unor evenimente, precum cele de la Pungesti, care nu au depins si nu au fost generate de Bisericã, preotii s-au plâns enoriasilor, la slujbe, despre aceastã nedreptate.

REPERCUSIUNE Desi nu li s-a spus în mod direct care este motivul pentru care niciun proiect al preotilor vasluieni nu va primi finantare în 2014 din partea Guvernului, oamenii Bisericii nu au putut sã nu se gândeascã la faptul cã suportã astfel consecintele prezentei unora dintre ei, în mijlocul oamenilor din Pungesti, în momentele grele ale luptei lor contra gazelor de sist. Se pare cã Guvernul condus de Victor Ponta a fost foarte supãrat sã vadã imagini impresionante, cu preoti precum protopopul de Bârlad, Vasile Lãiu sau parohul de la Banca, Iulian Ghimus, declarându-se deschis si fãrã nicio teamã, sustinãtori ai unui mediu curat si sãnãtos. „Când este vorba de viatã si viata poate fi pusã sub pericol atunci Biserica nu poate sã fie deoparte. Nu am venit nici sã instigãm, nu am venit nici sã dãm jos guverne sau sã stabilim care este strategia economicã a tãrii, ci am venit sã stabilim un adevãr pur si simplu, cã românului trebuie sã i se spunã adevãrul, ce se poate întâmpla în caz de…”, declara Vasile Lãiu, protopop de Bârlad, pe 16 octombrie 2013, în direct, la o televiziune centralã.

„Biserica a fost acolo unde îi este locul: aproape de oameni”!

COINCIDENTÃ Se pare cã pozitia preotilor din Vaslui a supãrat rãu Guvernul si, când a fost vorba despre stabilit finantãrile pentru „Culte”, pe 2014, iatã cã judetul a fost printre putinele din tarã care nu s-a ales… cu niciun leu! Protopopul de Vaslui, Vasile Pârcãlabu, nu s-a ferit sã le spunã si enoriasilor sãi, de curând, într-una din predicile sale, despre aceastã repercusiune a celor întâmplate la Pungesti. Si alti preoti au confirmat situatia. „Asa este, dar nu mai vrem sã spunem mai mult, pentru cã vedeti cum se interpreteazã totul! Dacã întotdeauna, mãcar câteva dintre proiectele noastre, primeau finantare, acum niciunul nu a mai beneficiat. Sunt biserici de reparat, sunt lucruri care trebuie fãcute. Noi ce sã întelegem? Nu ne-a spus nimeni, punctual, cã e o urmare a ceea ce s-a întâmplat la Pungesti, dar si coincidenta ar fi prea mare”, au spus preotii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.