1.3 C
Vaslui
04-feb.-2023

INCREDIBIL: Stomatologul din Ambulatoriul Spitalului Huși, șomează pe bani frumoși, pacienții plătesc bani grei la „privat”!

- Advertisement -
Medicii spitalului Huși au fost puși să dea notă explicativă, după ce au trimis un pacient să se trateze la „privat”, iar faptele recunoscute în scris sunt scandaloase.

VRAIȘTE… O realitate sfidătoare din Spitalul Huși iese la iveală, după publicarea cazului în care un bărbat adus cu Salvarea la „Urgențe” cu un abces dentar extrem de dureros, a fost direcționat către stomatologii privați din oraș, în ciuda faptului că spitalul are angajat de curând un medic dentist. În nota explicativă pe care a dat-o ieri în acest caz medicul stomatolog din Ambulatoriu, se arată negru pe alb că, de când ia leafă de la spital, mai exact de aproape o lună de zile, nu a tratat… niciun pacient! Mai mult decât atât, stomatologul în cauză spune că niciodată nu ar fi fost informat că în CPU ar fi persoane cu urgențe medicale, care au nevoie de serviciile sale. De aici ce ar trebui să se înțeleagă?! Există un medic stomatolog în spitalul Huși, plătit cu o leafă deloc de neglijat, care, într-o lună de zile, nu a tratat nici măcar un pacient? Iar, în acest timp, în CPU-ul spitalului vin oameni cu afecțiuni stomatologice grave – cum a fost cazul bărbatului adus cu Salvarea pe 19 aprilie – iar medicii de la „Urgențe” nu îl solicită? Această realitate nu este însă una doar bănuită de cârcotași, ci, iată, una scrisă negru pe alb chiar de stomatologul angajat al spitalului. În tot acest timp, în care medicul dentist din spital cam… șomează, hușenii plătesc bani grei la cabinetele private, pentru orice serviciu.

După articolul publicat în ediția de ieri a ziarului Vremea Nouă, despre pacientul cu o afecțiune stomatologică gravă, adus la Spitalul Huși cu Salvarea, dar trimis de cadrele medicale de la „Urgențe” să se trateze la vreun cabinet privat, s-a creat mare vâlvă! Primarul Ioan Ciupilan a citit gazeta „fugitiv”, după cum el însuși a declarat, și când a dat cu ochii de articolul în cauză, a făcut un lucru, ce-i drept, rarisim, dar lăudabil în același timp: i-a cerut managerului spitalului o notă explicativă! A vrut să știe exact dacă cele scrise în gazetă au vreun temei, dacă pacientul a fost sau nu tratat după toate normele sanitare în vigoare și, în definitiv, dacă tot are spitalul stomatolog angajat, de ce omul a ajuns pe la cabinetele private din oraș?! În atare context, medicii de la Urgențe, respectiv stomatologul spitalului Huși au fost chestionați, iar adevărul nu a putut decât să iasă la iveală. Problema este că a ieșit la iveală nu doar faptul că omul în cauză a venit la spital cu Salvarea și, după îngrijirile de bază, a plecat cu durerile și cu abcesul dentar cu tot la un „cabinet stomatologic privat”, ci s-a conturat și… haosul din spitalul Huși.

„Ei scriu singuri, cu mâna lor, că într-o lună de zile nu au tratat nici măcar un pacient. Păi, cum așa?”

Mai exact, medicul stomatolog al spitalului susține într-o notă explicativă că, de fapt, de pe 4 aprilie de când a fost angajat, el nu a tratat nici măcar un pacient. Mai mult decât atât, nici nu i-a spus cineva vreodată că la CPU ar fi vreun cetățean cu dureri de măsele, care poate nu are bani de „cabinete private” și, asigurat cum e, poate ar merita să primească și el îngrijiri în Ambulatoriul spitalului, dacă tot este specialist angajat. „Cum sunt posibile asemenea lucruri? Câtă bătaie de joc să fie pe banul public, ca oameni asigurați, cu probleme de sănătate reale și grave, să ajungă la spital și să fie trimiși acasă sau la privat, în timp ce spitalul plătește medici care să îi ajute? Iar ei scriu singuri, cu mâna lor, că într-o lună de zile nu au tratat nici măcar un pacient. Păi, cum așa? La ce plătim un stomatolog acolo? Cabinetele privaților sunt pline de persoane care, de nevoie, dau sute de lei pe o extracție, iar stomatologul din spital spune că nu are pacienți și că pe el nu l-a chemat nimeni la CPU să ajute la un caz? Nu se poate atâta dezordine în acest spital. E vraiște totul”, spun, indignați, aparținătorii pacientului de 65 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

21 COMENTARII

 1. Sa înțeleg ca mâine o sa fie pe val un nou articol despre manager sau spital?Deja lumea îi urează de bine de astăzi.

 2. Ce este asa de greu de înțeles, ai lovele ești tratat ți se mai da o șansă, nu ai lovele GHINION. este inadmisibil ce se întâmplă am cunoștințe care au plătit CAS 45 de ani nu au fost prin spitale niciodată iar când s au dus acum nu sunt fonduri. Unde sunt banii acelor oameni ?!

 3. Se cunoaste ca acest articol este tendentios .
  Dupa cum reiese din primul articol ,cum ca pacientul a venit in noapte de 18 spre 19 ,e si logic ca la acea ora medicul stomatolog u era la servici .
  Ca a fost indrumat catre un cabinet particular ,abia aici e problema .
  De la UPU trebuoa sa i spuna pacientului sa revina a doua zi la ora 08.00 ,aici e greseala lor.
  Dar doctorul stomatolog nu cred ca are nici o vina aici ,ca nu a avut clienti timp de o luna ,nu e vina lui .Anumite institutii de la stat nu au clienti cu anii si nu i mai vede nimeni .
  Dar cand cineva vrea sa arunce cu k… intr un spital ,nu trebuie decat sa i respectam dorinta si sa i aruncam si noi inapoi cu acelasi k…..t

  • Nu-i greseala nimanui!!! Domnule te duci in privat cu bilet de trimitere?? Ai in privat servicii decontate? Pana si cab de psihologie are. Nu mai mancati kkt aiurea 80% dintre cab stomatologice au contract cu casa. Cretinul de stomatolog a zis familiei omului asta? De ce dracu nu i -a zis du-te la colegul de la piata ca-ti face moca ( ca aia au contract cu casa)copiii is tratati de ex gratis la arab la piata. Daca faci articol la misto fa dracu si cu drept la replica sa iasa manageru ala si sa zica .

   • Da, e vina stomatologului ca a mancat familia de bani, i-a ascuns adevarul, ca nu doar la spital e decontat serviciul este decontat la toate cab stomatologice care au contract cu casa daca nu are el inseamna ca e un bou, si sigur are si alte interese . Oricum e f ciudat pt ca da, in primul articol zice ca familia a cautat in ambulator cab si nu l au gasit. Pai dc l au cautat in mod cert au fost trimisi in policlinica prima data.

 4. Ce frumos se scria mai zilele trecute despre colectivul de medici de la Barlad! Oare acolo nu sunt probleme? Oare la Vaslui nu sunt probleme? Doar cineva care nu a avut probleme de sanatate nu cunoaste situatia generala din sistemul de stat.
  Ca husean ma deranjeaza ca de ceva vreme vad doar articole negative legate de spitalul din Husi! Oare chiar totul e negru la Husi?
  Personal consider partinitoare aceste articole negative! Dezavantajul oraselor mici este ca toata lumea stie toate zvonurile.
  Sunt medici foarte buni la acest spital care stiu sa-si faca meseria foarte bine, fara de care multi ar fi avut zile mai putine!
  Si, da, sunt si probleme! Directorii ca peste tot sunt pusi politic si de aici toate avantajele si dezavantajele. Domnul manager a venit cu un suflu nou la spital, a fost bine o perioada, pe vremea cand era legat de actul medical si de interesul pacientului. Dupa „luna de miere” insa, a inceput sa vada doar cifre si nu oameni. Usurel pe nevazute, „camarila” din jurul „regelui” a aflat butoanele de comanda a noului manager, astfel, l-au indepartat de ceea ce ar trebui sa faca, adica, indiferent de costuri, viata sa aiba prioritate. Pentru asta iti trebuie medicamente, materiale, un climat pozitiv. Credeti ca este asa in spital?
  Problema nu este domnul manager ci cei care-l conduc, pt ca, din pacate, nu el este seful.
  Dupa atatea articole negative ati putea face, la fel ca la Barlad, o prezentare a medicilor care stiu sa-si faca meseria si sa aratati ca este nevoie de acest spital, ca vom ramane fara el, asa cum s-a intamplat la Negresti.
  Avem un razboi in coasta noastra, inflatia creste ca Fat-Frumos, nu mai faceti articole partinitoare, ci, ca niste ziaristi adevarati, transati problema, faceti o ancheta jurnalistica adevarata si scoateti mizeria la suprafata pentru a putea fi curatata si cine trebuie sa dea socoteala sa dea, pentru a putea sa mergem mai departe ca avem multe alte probleme pe capul nostru.

  • Bine spus eu îl cunosc Director și de aceea știu ca unele lucruri nu se leagă, greșesc și alții dar pe dansul îl pun mereu într o lumină f negativa oare dansul nu este un om ca toți ceilalți eu țin cu dansul chiar dc mai greșește câteodată și Știu cum este ca om dar nu vreau sa mai detaliez prea mult.

  • Ati zis perfect absolut perfect. Da, si iarasi da. Cand a venit manager la spitalul husi dr popa voia sa faca lucruri ff bune. Sa externalizeze biroul achizitii ( puroiul spitalului intr adevar , acolo lucrand niste putori fara asumare) biroul contabilitate etc..Apropiase colectivul de dr , dr erau entuziasmati ca scapau de lucica in sfarsit.. l au vrut manager intr adevar!derapajul spre birfele, rautatea, intriga si neprofesionalismul muierilor de la birouri au stricat tot. Si ele si au permis asta pt ca era unul important de partea lor( unele fiind chiar rude cu importantul ).

    • Vasile, da, ai dreptate . Lucica inexplicabil desi erau medici mult mai echilibrati psihic decat Popa Bogdan l a scolit sa devina manager chiar pe banii spitalului.. sau poate avea interes sa -l faca ” omul „ei din sectia de chirurgie si sa-l manipuleze contra dr Tataru. Cert este ca asta a fost un ” alunecos ” se dadea cu toti pana a obținut ceea ce si-a dorit. Partea proasta a lucrurilor este ca ajungand unde a ajuns, este asemeni unui director de textile si pielarie .. bani economie bani economie . Dr popa a fost dr trebuia sa stie mai bine ca toti ce vor dr. Sa stiti ca Lucica era barfitoare , fitilista dar era sufletista in felul ei

    • Vasile, nu primarul nici sor -sa nu au niciun cuvant de zis pentru ca nu ii asculta Popa!!! Felul in care este condus spitalul este exact cel de zdrobit fluierul piciorului oamenilor invatat de butiuc de la colaboratorul si cumatrul lui ( cel care i-a botezat baiatul) pentru cei care-si aduc aminte cand unul era manager si astalat director financiar , in spital nu era decat ampicilina, bolnavii nu mancau pentru ca ” nu erau la hotel” cadrele se roteau dintr-o sectie in alta, totul era facut cu teroare, lumea nu vorbea, care erau deranjanti aveau ” pistolul ” pus la tampla si foaia alba in fata ca sa demisioneze. Unii cedau altii luptau.. stiu persoane care au luptat si acum sunt in spital dupa 10 ani fiind persoane f competente. Da, la butoane este directorul financiar care arata ca un papagal acum ce a invatat de pe cand a mai fost el o tura pe acelasi post. E un tip extrem de rau, fara scrupule, isi trage seva din raul altuia. Eram toti in secretariar cand plangea in hohote ca un copil sa nu-l dea Lucica afara si ar trebui sa stie daca e OM ce inseamna sa ti se faca rau. Iar pentru manager ce sa zic ..poate se trezeste si mai face o curatenie in jurul lui.

  • Ce vrei sa spui? Dacă se întâmpla ceva rău ar trebui ca presa sa tacă și sa nu aducă la cunoștința oamenilor de rând situația reala din spital? Ce sa zică de bine dacă nu e nimic bun? La urgente te primește o dr ieșită la pensie care totuși profesează și nu știe cum sa vb cu pacienții. Am fost recent cu ambii copii și iau traumatizat. Infirmierele care n au pic de empatie fata de pacienți, era una care nici Dinți in gura nu avea, dar nu ezita sa zâmbească la necazul celorlalți.
   De când intrii acolo îți dau impresia ca i-ai deranjat de la cafeluța. Nu zic ca tot personalul e rău, dar predomina lipsa de profesionalism.

  • Sunt intru totul de acord! Cel care ia decizii , care controleaza serviciul de achizitii este domnul director financiar contabil. Am fost sa duc un bonier si am batut la usa nu mi -a raspuns sau nu am auzit si am intrat zic sa-l las pe masa daca tot sunt acolo. Cand colo cei doi , domnul director financiar era pe scaun si doamna de la achizitii era calare pe dansul. Si asta nervos tipa la mine tu nu stii sa bati??asa ca unul are painea si alalat cutitul. Ei taie si spanzura acolo! Pai na ..si sotia lui s-a transferat de scarba lui

  • Camarila regala a fost de fapt zi-i pe nume : cornel butiuc dat o data afara de managera Rotaru pentru ca se schimbase” garda” si primarul voia alti oameni, cei ca noi, care am prin vremurile acelea si lucram la birouri l-am vazut pe incompetentul asta bocind in fata managerei si implorand-o sa nu il zboare pe motiv ca nu are unde-si gasi servici. Probabil ca asa era pentru ca unde a incaput a încaput numai politic el nu-i in stare nici sa vorbeasca. Ca om e zero. A nenorocit multi oameni. I-a dat afara, stiu un centralist pe care l-a zburat pe motiv ca bea.. beau toti dar ala ii zisese ceva si cum isi arata prostul puterea?? Cu mușchii… muuulte sunt de povestit dar am iesit la pensie noi si nu ne mai baga nimeni in seama!!

 5. Medic stomatolog, nevasta polițistului care trebuia să-i facă primarului dosar de trafic de influiență, a semnat contractul cu spitalul inainte ca postul să fie scos oficial la concurs…DGA știe dar tace ca căcatu-n păpușoi !

 6. La cât se bârfește într un spital sigur se știa de noua stomatoloaga ca e femeie dc va uitați mai bine în declarație dar dc era sub biroul Directorului știau toți ce draci hai sa mai și gândim nu numai sa trancanim.

 7. Exact asta este singura problema!! Majoritatea cabinetelor au contract cu casa. Daca era asigurat se ducea in privat si ii drena un abces. Ia luati -l la imprejur pe cetatean. Vine cu salvarea PENTRU UN ABCES PE BANII PUBLICI?? In timp ce unul cu accident vascular nu ajunge la timp la vaslui ca sa fie tratat?? E un cacat de abces. Putea sa isi ia bilet de trimitere de la medicul de familie si sa se trateze dracu in ambulator. Ca vin si eu ca prostu si spun daca era URGENTA ASA MARE de ce dracu nu a ajuns la iasi la bmf??? Iar urgentistul nu lucreaza la BRU sa stie ca este stomatolog in ambulator.nu i trecut pe panoul liniilor de garda facet i poza la intrare in cpu : medicina interna chir pediatri laborator cpu ginecologie si atat.

  • Pai romanul cere salvarea că sa i se deszăpezeasca drumul!

   Macar asta înțeleg că era asigurat, sa nu uitam că o parte buna din români nu plătesc nimic.

 8. Bravo Domnule Director în nici un caz nu este vina dv se vede clar cât de bine se ajuta colegii intre ei.Poate mai iese ceva la lumină ca să nu mai pice mereu vina pe dv.

 9. Medicul asta care știe să scrie cu majuscule are rude în conducerea poliției Huși?… De ce ani de zile nu a reușit nimeni sa ocupe acest post?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.