1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Inelul de rocadă, transformat în sens giratoriu peste noapte!

- Advertisement -

* Modificarea a fost anunţată „pe şestache”, la finalul unui comunicat prin care Primăria anunţa de fapt modificarea traseelor de autobuz şi maxi taxi în zona cartierului Dunărea *

Şoferi, atenţie, regulile de circulaţie pe care le-aţi respectat până ieri când ajungeaţi în zona Inelului de Rocadă de la Ultimul leu s-au modificat de astăzi! Primăria Galaţi, prin Comisia de Supraveghere a Siguranţei Circulaţiei, a decis ca pe durata lucrărilor de modernizare a străzii Oţelarilor să modifice nu doar traficul pe arterele adiacente arterei aflate în şantier, ci şi traficul din principalul nod rutier al municipiu.

Cine se prinde, bine, cine nu, asigurare să aibă!

Decizia ca traficul rutier la Inelul de Rocadă să se desfăşoare de astăzi şi până la 1 septembrie 2012 după regulile aplicabile sensurilor giratorii a fost precizată de municipalitate într-un anunţ publicat pe site-ul Primăriei Galaţi, al cărui obiect principal era modificarea traseelor mijloacelor de transport în comun în zona cartierului Dunărea.

„Municipalitatea avertizează conducătorii auto că intersecţia circulară – Inelul de Rocadă – va fi reglementată cu circulaţie rutieră în sens giratoriu în totalitate, cu prioritate de stânga”, este anunţul sec, strecurat la finalul comunicatului amintit mai sus.

În aceste condiţii, doar şoferii care sunt atenţi la semnele de circulaţie şi cei care au avut inspiraţia să citească cu răbdare anunţul Primăriei ştiu că atunci când coboară de la Spitalul Judeţean sau vin dinspre Ţiglina 2 trebuie să acorde prioritate de stânga maşinilor care circulă în sensul giratoriu. Desigur, conducătorii auto au obligaţia să urmărească semnele de circulaţie, însă, în condiţiile în care această intersecţie a creat automatisme în rândul şoferilor de ani de zile, este foarte probabil să asistăm astăzi la ambuteiaje şi chiar accidente. Tocmai de aceea prezenţa unor poliţişti în zonă pentru o vreme este foarte necesară.

Semnele au fost montate!

„Transformarea Inelului de Rocadă în sens giratoriu este temporară, până la finalizarea lucrărilor. Au fost montate deja semnele care indică faptul că de miercuri, 2 mai, se circulă într-un astfel de regim. Mai departe, măsurile de fluidizare a traficului în sensul giratoriu vor fi luate de Poliţia Locală”, ne-a precizat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţia va analiza în următoarea perioadă valorile de trafic care se vor înregistra ca urmare a acestor modificări şi, dacă se va impune, vor fi analizate alte variante după care să se desfăşoare traficul în această zonă.

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.