Informare meteo de ninsoare și lapoviță. ANM a anunțat zonele unde se va depune strat consistent de zăpadă

Meteorologii au transmis, joi, o informare de ninsori, lapoviță și vânt puternic, care intră în vigoare vineri la prânz.

Informarea ANM este valabilă de vineri, ora 12.00 până sâmbătă, ora 17.00.

În acest interval, vor fi ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.

Potrivit ANM, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15 – 20 l/mp.

În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40 – 50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile, potrivit ANM.

Prognoză specială pentru Bucureşti: Două zile cu ploi, vânt şi frig în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă vineri și sâmbătă. Se anunță ploi slabe, vânt și frig.

Temperatura maximă va fi de 9 -10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

De sâmbătă ora 8:00 până la ora 17:00, vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 5 – 6 grade. … https://www.digi24.ro/meteo/informare-meteo-de-ninsoare-si-lapovita-anm-a-anuntat-zonele-unde-se-va-depune-strat-consistent-de-zapada-1404258
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ