Informație explozivă! Mare atenție la ce discutați cu prietenii! Mii de ieșeni, cu telefoanele ascultate în ultimii doi ani! Cererile au fost aprobate în mod legal!

De-a lungul ultimilor doi ani, mii de ieșeni au avut interceptate convorbirile telefonice. Informațiile sunt oficiale, iar aprobarea interceptărilor a fost legală. În perioada 2019-2020, procurorii de la diverse Parchete au cerut mii de mandate de supraveghere tehnică la cele trei instanțe de judecată din municipiul Iași

Informație oficială explozivă, obținută de reporterii cotidianului BZI! În ultimii doi ani, mii de ieșeni au avut telefoanele ascultate! În plus, cererile au fost aprobate în mod legal!
Astfel, în perioada 2019-2020, procurorii au solicitat instanțelor de judecată din municipiul Iași emiterea a mii de mandate de supraveghere tehnică (interceptare convorbiri telefonice și ambientale). Mai mult, anchetatorii ieșeni au cerut aprobare pentru efectuarea a sute de percheziții domiciliare și informatice, în aceeași perioadă.

O creștere a numărului de mandate de interceptare, de la un an, la altul

Reprezentanții Judecătoriei Iași au precizat că, în ultimii doi ani, instanța a emis, în total, 348 de mandate de supraveghere tehnică. De asemenea, potrivit informațiilor oficiale emise de instanță, numărul acestor mandate a crescut în 2020, în comparație cu 2019.

„În cursul anului 2019, pe rolul Judecătoriei Iași au fost înregistrate 287 de dosare având ca obiect supravegherea tehnică. Au fost emise 124 de mandate de supraveghere tehnică. În cursul aceluiași an au fost înregistrate 77 de dosare având ca obiect percheziție, fiind emise 118 mandate de acest fel. În cursul anului 2020 au fost înregistrate 281 de dosare având ca obiect supravegherea tehnică, fiind emise 224 de mandate de supraveghere tehnică. Tot în 2020 au fost înregistrate 83 de dosare de percheziție, fiind emise 155 de mandate în acest sens. Acuratețea datelor trebuie interpretată prin prisma faptului că, în cuprinsul unui referat întocmit de procuror, se poate solicita încuviințarea efectuării mai multor percheziții sau emiterea de mandate de supraveghere tehnică pentru mai multe dispozitive”, a precizat magistratul Adrian Mereuță, din cadrul Judecătoriei Iași.

19 solicitări de interceptare, respinse de Tribunal în 2019

La rândul lor, reprezentanții Tribunalului Iași au menționat că, în urmă cu doi ani, au respins 19 solicitări de emitere a unor mandate de supraveghere tehnică. …https://www.bzi.ro/informatie-exploziva-mare-atentie-la-ce-discutati-cu-prietenii-mii-de-ieseni-cu-telefoanele-ascultate-in-ultimii-doi-ani-cererile-au-fost-aprobate-in-mod-legal-exclusiv-4127616?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ