1.9 C
Vaslui
03-dec.-2022

Infractiuni la regimul rutier constatate de cãtre politistii vasluieni

- Advertisement -

CERCETÃRI…Politistii vasluieni efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce încãlcau prevederile legale în vigoare. Trei infractiuni la regimul circulatiei rutiere au fost constatate de politistii din judetul Vaslui, la acest sfârsit de sãptãmânã, ca urmare a supravegherii traficului rutier. Trei dosare penale au fost întocmite, iar politistii oferã cititorilor si câteva recomandãri pentru a sta departe de accidente!

Politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul comunal DC 151, în localitatea Botoaia, comuna Dãnesti, judetul Vaslui, au depistat si oprit pentru control un tractor agricol, condus de cãtre un bãrbat de 31 de ani, din localitatea Bereasa, comuna Dãnesti, judetul Vaslui. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere adecvat categoriei din care face parte respectivul tractor. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Cazul 2: tot fãrã permis!

Politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati pe drumul comunal DC 151, în localitatea Botoaia, comuna Dãnesti, au depistat si oprit pentru control un autoturism, înmatriculat provizoriu în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 38 de ani, din localitatea/comuna Rebricea, judetul Vaslui. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Cazul 3: alt smecher de Bârlad, cu permis, dar suspendat!

Politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 243B, în localitatea/comuna Ciocani, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în strãinãtate, condus de cãtre un tânãr de 20 de ani, din aceeasi localitate. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, din data de 22 septembrie a.c. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Recomandãrile politistilor

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii rutieri le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum.

„Rulati cu o vitezã redusã, adaptatã permanent conditiilor concrete din trafic, în special când se circulã în coloanã! De asemenea, pentru un plus de sigurantã, se impune si mãrirea distantei în mers între vehicule. Purtati centura de sigurantã! Utilizati sistemele de retentie omologate pentru ocupantii din autovehicule! Nu utilizati telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevãzut cu functia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceti autovehicule pe drumul public! Nu bruscati comenzile autoturismului si efectuati fiecare manevrã doar dupã o temeinicã asigurare! Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentarã a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate! Nu îngreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationãri neregulamentare! Totodatã, politistii le recomandã pietonilor sã îsi ia toate mãsurile de precautie, pentru a fi siguri cã sunt observati în trafic de cãtre soferi si sã fie întodeauna responsabili atunci când traverseazã strada. De asemenea, biciclistii sunt sfãtuiti de politisti sã se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, sã circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusã sã aibã bicicleta echipatã corespunzãtor”, a mentionat inspectorul de politie Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

 1. Daa …munca multa, au facut o gaura in cer.
  Acus ies la pensie ….obositi rau.
  Stie cineva, de ce ei pot ies la pensie raportandu-se la salariul pe ultimile sase luni,
  iar salariul si-l fac cat de mare vor muschii lor , cu ore suplimentare cat de multe, cu toate ca legea
  spune ca nu poti munci mai mult de 48 ore pe saptamana si trebuie sa ai repaus saptamanal 48 ore consecutiv,?
  Ii controleaza cineva pe astia, iau bani nemeritati la pensie din banii tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.