spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Infractiuni rutiere pe soselele judetului: conduc detasat betivii la volan!

- Advertisement -

UPS!…Politistii vasluieni efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce încãlcau prevederile legale în vigoare. Exemplificãm: betivi la volan si inconstienti fãrã permis. Toti au ajuns pe mâna procurorilor pentru a fi sanctionati.

Duminicã, 21 august a.c., ora 18:25, politistii Sectiei 1 Politie Ruralã Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati pe drumul judetean DJ 241C, în localitatea Doagele, comuna Dragomiresti, au depistat si oprit pentru control un autoturism înmatriculat provizoriu în judetul Bacãu, condus de un tânãr de 18 ani, din comuna Colonesti, judetul Bacãu. În autoturism, cãlãtoreau în calitate de pasageri, 2 minori de 17 ani din comuna Dragomiresti. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Primul betivan la volan …

Luni, 22 august a.c., ora 18:30, politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati pe drumul judetean DJ 207 H, în localitatea Chitoc, comuna Lipovãt, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 52 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Adicã peste 2.02 la mie alcoolemie în sânge!! Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

Al doilea betivan…

Marti, 23 august a.c., ora 22:10, un echipaj al politiei de frontierã, din cadrul Sectorului Politiei de Frontierã Fãlciu, a oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 31 de ani, din comuna Fãlciu. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost sesizat un echipaj al Sectiei 5 Politie Ruralã Murgeni, din cadrul Politiei Orasului Murgeni, care a preluat bãrbatul, l-a condus la sediul unitãtii de politie si l-a testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai precis, 1,26 la mie alcool în sânge!! Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicalã, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

Recomandãri pentru soferii ce emanã halenã

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice si a substantelor psihoactive: Nu vã urcati la volan dacã ati consumat substante psihoactive si/sau bãuturi alcoolice! Consumul de substante psihoactive si alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul si substantele psihoactive scad concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. La dragele este birou de politie rutiera??? Parca politia rutiera te poate opri .doar oameni care cunosc foarte bine codul rutier..scolarizati pe aceasta ramura.. pe timpul lu Ceaușescu ieșea polițistul de comuna și Oprea mașini. Rog un specialist să-și dea cu părerea la ce am zis.

  2. Cei mai mulți care trag la măsea sun țărănoii .Se plimbă pe la diferite baruri dintre satele componente ale comunelor…fără a fi cvvontrolați și datorită locurilor izolate și departe de orașe și municipii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.