-7.2 C
Vaslui
08-feb.-2023

Infractorii minori pleacã hai – hui din Centrul de Servicii Comunitare Bârlad!

- Advertisement -

MINORII O IAU RAZNA..Un copil cu autism a dispãrut în Grãdina Publicã Bârlad, vineri seara,unde se juca, însotit de mama sa. A fost gãsit în timp record, fiind implicat în cãutãri inclusiv prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica. În timp ce minorul autist era cãutat de politie, pe DE 581, la iesirea din Bârlad, politistii au dat peste încã doi minori, de 12 ani, care fugiserã din centrul rezidential pentru delincventi minori din cadrul Complexului de Servicii Comunitare 2 Bârlad. Cei doi minori, infractori înrãiti, au mintit politistii spunând cã merg la Vaslui, fiind din acel oras, când de fapt ei sunt infractori înrãiti la 12 ani, având grave probleme de comportament!

Dupã aproape o orã de la anuntarea disparitiei prin apelul unic de urgentã 112, un copil de 10 ani, dispãrut vineri seara, pe 18 august, în Grãdina Publicã din Bârlad, a fost gãsit de o patrulã a Politiei municipiului Bârlad. Copilul plecase de lângã mama sa, iar într-o clipã de neatentie, s-a fãcut dispãrut si de atunci nimeni nu a mai stiut de el. Mama a intrat în panicã, mai ales cã minorul suferã de autism, iar dupã câteva minute bune de cãutãri, a alertat autoritãtile, care au format echipaje de cãutare, coordonate de prefectul Eduard-Andrei Popica. Minorul a fost gãsit de o patrulã a Politiei Bârlad în Pãdurea Cotul Negru, din apropierea Grãdinii Publice Bârlad, la patru kilometri distantã de locul unde se jucase când a plecat. Agentul sef adjunct Petru Chirilã si agentul Costel Chiper l-au condus pe copil la sediul politiei, unde a fost predat pãrintilor.

Surpriza serii: au fost gãsiti, absolut întâmplãtor, doi minori care plecaserã … la furat!

Tot vineri searã, pe DE 581, în apropiere de Pensiunea Mira, au fost gãsiti alti doi minori, de 10 ani, respectiv 12 ani, care erau neînsotiti. Luati la întrebãri de oamenii legii, copiii au spus cã sunt din Vaslui. Dar când au fost adusi la sediul Politiei Bârlad, s-a stabilit cã cei doi sunt de fapt niste mici infractori, institutionalizati la Complexul de Servicii Comunitare (CSC) 2 din Bârlad, în Centrul pentru recuperarea delincventilor minori (pentru delincventã juvenilã). Este vorba despre Vlãdut George Cojocariu (12 ani) si Cosmin Magher (10 ani), ambii cunoscuti ca infractori. Cei doi au fugit din CSC 2, intentionând sã dea o spargere sau sã fure de prin gospodãriile oamenilor. „Sunt copii cu grave probleme de comportament, chiar foarte grave si care ne creeazã mari probleme, ne înjurã, stau numai printre cetãtenii de etnie rromã de la blocurile de lângã noi (CFR si C4 – n.r.), de pe strada V.I.Popa, fumeazã, se drogheazã. Am anuntat de multe ori politia, nu este prima datã când fug, dar asta e, trebuie sã muncim cu ei ca sã-si îndrepte comportamentul”, ne-a precizat Esmeralda Bâgu, sefa CSC 2 Bârlad, din cadrul Directiei Generale pentru Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.