6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

Înger cu inima bolnavã: Vlãdut, un bebelus de numai trei luni, nãscut cu malformatii cardiace, are nevoie de ajutor (FOTO)

- Advertisement -

APEL…Aproape 1.000 de copii cu boli de inimã ce au nevoie de interventii chirurgicale se nasc în fiecare an în România. Potrivit Ministerului Sãnãtãtii, dintre acestia, aproximativ 150 reprezintã urgente. Este si cazul lui Vlãdut, un bebelus nãscut în urmã cu trei luni într-un spital din Resita. 

„Au decis sã ni-l dea acasã, spunându-ne cã ei nu pot face nimic pentru el… Am simtit cã nu mai am nicio putere, cã tot cerul mi se prãbuseste în cap. Am simtit cum sufletul mi se rupe!” Este strigãtul disperat al unui  tatã  de 27 de ani, care visa de luni bune la momentul în care îsi va tine prima datã în brate copilul. În schimb, s-a trezit neputincios în fata unei situatii neprevãzute si a unui sistem care nu poate face nimic pentru fiul lui. La doar o zi de la nastere, copilul a fost transferat de urgentã de la Resita la Timisoara. A durat o lunã pânã medicii au reusit sã îi punã un diagnostic:  multiple malformatii cardiace!

„A doua zi dupã nastere am aflat cã are ceva probleme la inimã, dar ce are concret si cât de grav este am descoperit dupã aproximativ o lunã de investigatii. Nu îmi pot explica cum s-a ajuns aici! Noi am stat în Germania pânã acum câteva luni. Am fãcut controale regulate. Ultimul control a fost cu douã sãptãmâni înainte de nastere. Tot timpul doctorul ne-a spus: <<Totul este bine! Aveti un bãietel perfect sãnãtos!>>”, ne-a povestit Viorel, tatãl lui Vlãdut.  Pentru cã starea bebelusului era criticã, familia a decis sã îl transfere la o clinicã din Turcia. Cum situatia era extrem de gravã si orice amânare ar fi pus viata copilului în pericol, medicii de acolo au decis sã îl opereze de urgentã, chiar dacã interventia costa 30.000€, iar pãrintii epuizaserã toate resursele pe care le aveau la acel moment.  „Operatia a fost un succes si Vlãdut s-a simtit bine în primele douã sãptãmâni dupã interventie. Pânã ieri!… Am fost anuntati de personalul medical cã a fãcut febrã foarte mare si are o infectie în sânge! Noi suntem în clinicã cu el, dar nu putem sã îl vedem când vrem noi, se aflã într-un mediu septic! Personalul ne anuntã regulat cum evolueazã starea lui de sãnãtate. Dupã câteva ore, febra i-a mai scãzut si sperãm sã se recupereze, dar riscurile sunt destul de mari, iar el atât de mic”, ne-a mãrturisit vizibil îngrijorat Viorel.

Ajutor pentru Vlãdut! Putem, dacã vrem, sã salvãm un înger cu inima bolnavã!

Bebelusul mai are nevoie de încã douã investigatii pe cord deschis. Pãrintii trebuie sã facã însã rost de bani pentru a o achita pe prima! Cei doi tineri nu au în prezent un loc de muncã. S-au întors de curând din Germania, unde lucrau la o fabricã de mobilã. Când a aflat cã vor avea un copil, angajatorul a refuzat sã le mai punã la dispozitie o locuintã! Tânãra familie a cãutat un apartament cu chirie, însã costurile fiind prea mari nu si-au putut permite, asa cã au fost nevoiti sã se întoarcã în tarã.  „De când ne-am întors, nu am avut timpul necesar sã caut un loc de muncã! Am alergat între spitale din prima zi de nastere a copilului meu. Sotia mea are nevoie sã îi fiu aproape. M-am ocupat de toate formalitãtile: obtinere de vize, bilete de avion, cazare în Turcia. Am fost numai pe drumuri. Am cãutat sprijin la prieteni. Pãrintii nostri ne sunt alãturi, multumesc lui Dumnezeu! Ne descurcãm destul de greu financiar, dar cu ajutorul Asociatiei <<Salveazã o inimã>> sperãm sã strângem banii necesari pentru a ne salva copilul,” mãrturiseste Viorel. Cei doi tineri sunt practic între ciocan si nicovalã – trebuie sã achite banii pentru operatiile copilului, dar nu au cu ce, iar timpul în care Vlãdut mai poate fi salvat se scurge rapid.  „Orice donatie în conturile Asociatiei Salveazã o inimã îl poate salva pe acest micut de la o soartã tragicã. Ajutorul nostru comun îi poate repara inimioara si poate oferi acestei tinere familii un nou început. De noi toti depinde viata unui bãietel de numai 3 luni. Doar împreunã reusim!” Vlad Plãcintã, presedinte Salveazã o inimã.

Pentru donatii si sponsorizãri din partea companiilor, accesati linkul: https://salveazaoinima.ro/vlad-foale/

Denumire entitate: Asociatia „SALVEAZã O INIMã”

Cod de înregistrare fiscalã: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vã rugãm sã specificati în transferul bancar, la detaliile plãtii, numele Vlad Foale!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.