Îngerii care s-au nãscut dupã tragedia de la Vetrisoaia

MIRACOL DIVIN

URMASI..La câteva luni de la teribilul accident în care si-au pierdut viata cei doi tineri, iubitele lor au nãscut doi prunci.

DRAMATIC… Un secret teribil adânceste si mai mult drama în cazul mortii sefului de post de la Vetrisoaia si a prietenului sãu, Ionut Mazdrag, dar, paradoxal, aduce si un licãr de sperantã! Este vorba despre faptul cã, în momentul în care cei doi îsi dãdeau ultima suflare în râpa mortii, logodnicele lor purtau în pântece pruncii ce aveau sã se nascã recent. Politistul Marius Niticã stia cã iubita sa, Larisa, era însãrcinatã în douã luni, fiind foarte fericit cã urmeazã sã devinã tatã si dorindu-si o fetitã pe care sã o cheme Maria. Ionut Mazdrag însã nici mãcar nu a apucat sã afle cã Miruna, logodnica sa, avea o lunã de sarcinã. Pe 19 mai 2019 s-a nãscut, asadar, fiica lui Marius Dan Niticã, pe nume Maria, iar peste exact o lunã, pe 19 iunie, s-a nãscut si fiul lui Ionut Mazdrag. Miruna, mama micutului, i-a dat numele tatãlui: Ionut Alexandru. “Este un miracol, dar si o mare durere, în acelasi timp. Tatii sunt în pãmânt. Procurorii nu stiu ce asteaptã, de lasã acest individ sã se poarte ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic si nu ar fi mintit pe toatã lumea, fãrã rusine. Ce asteaptã? Sã înnebunim noi, familiile mortilor, pânã sã facã Legea dreptate?”, întreabã, revoltatã, mama lui Ionut Mazdrag.

Dupã 10 luni de suferintã, familiile celor doi tineri morti în accidentul de la Vetrisoaia au decis sã vorbeascã. Niciun cuvânt nu le alinã durerea, dar faptul cã îsi pot exprima public toate frãmântãrile, este semnul, spun ei, cã au decis sã lupte pânã la capãt, pentru adevãrul din spatele acestei drame. “Nu pot accepta cã bãiatul meu a murit ca un câine, într-o râpã. Eu nu iert pe nimeni pentru asta! Bãiatul acesta, Rãzvan Hortolomei, care a supravietuit, si-a fãcut un plan si a vrut ca mortii sã fie vinovati. A vrut sã scape. Cum sã scrii tu pe Facebook, cã te distrezi în discotecã la Arsura, când stii cã te apasã moartea a doi prieteni? Asa ceva e de neînchipuit”, spune Rodica Niticã, mama politistului. O sustine în toatã revolta sa si mama lui Ionut Alexandru Mazdrag, cea care povesteste un episod bizar, petrecut la scurt timp dupã înmormântare. “Cam la 10 zile de la producerea accidentului, acest Rãzvan Hortolomei, dovedit prin expertizã cã era la volanul masinii, a venit la noi la bloc si ne-a rugat sã coborâm, cã el nu poate sã suie pânã la etajul 3, cãci îl doare piciorul. Ne-am dus. Avea un text bine învãtat. Ne-a spus cã suntem o familie extraordinarã, condoleante, etc. Ne-a spus cã el nu stie absolut nimic despre accident, cãci dormea pe bancheta din spate. Vã dati seama ce caracter are? Cum sã vii tu la noi, la pãrintii care îsi îngroapã copilul, sã ne minti în fatã cu atâta nerusinare? Sã dea vina pe morti! Vã dati seama ce sânge rece poate avea acest bãiat, la numai 19 ani?”, întreabã, indignatã, Elena Mazdrag, mama lui Ionut. Rãspuns nu a primit la aceastã întrebare, cãci de atunci Rãzvan Hortolomei nu a mai vrut sã dea ochii cu familiile cãrora le-au murit fiii în accident.

Hortolomei, acuzat cã, în liceu, a furat masina pãrintilor si a fãcut un accident rãnind 12 copii si un profesor

Elena Mazdrag confirmã faptul cã masina cu care s-a produs accidentul apartinea familiei sale, mai exact lui Ionut Mazdrag. Ionut a fost cel care l-a contactat telefonic pe Rãzvan Hortolomei, pentru a le fi sofer, în ziua în care el si vechiul sãu prieten, politistul Niticã, au vrut sã meargã la pescuit. Decizia s-a dovedit una fatalã. Mama lui Ionut povesteste cã fiul sãu, dacã ar fi stiut, ar fi putut tine cont de faptul cã Rãzvan a mai fost implicat într-un eveniment rutier grav, pentru care a fost cercetat penal, încã de pe vremea când era minor. “Acest bãiat, Rãzvan Hortolomei, a mai fost gãsit vinovat de un accident foarte grav. Dacã tineti minte, acum câtiva ani, un profesor de la Cuza si mai multi elevi, vreo 12 copii, au fost urcati într-o Dacia Papuc, condusã de un elev, care furase aceastã masinã de la pãrinti. S-a rãsturnat cu tot cu copii si unii au fost rãniti. Mai tineti minte? Ei, vã spun eu sigur cã acel minor care a produs accidentul de atunci este tot el, acest Rãzvan Hortolomei. A avut dosar penal, dar a scãpat. Si tot i s-a dat permis de conducere. Iatã, acum a omorât doi oameni, dar în continuare conduce. Îl vedem prin oras, cu muzica datã la maxim, merge cu vitezã, nimeni nu îl deranjeazã. Si este angajat tot ca sofer la o societate. Cum vã explicati? Câte accidente trebuie sã mai facã si câti oameni trebuie sã mai moarã? Asta este, noi nici nu mai stim ce sã mai spunem”, a adãugat mama lui Ionut Mazdrag.

Maria si Ionut Alexandru, pruncii celor doi tineri morti!

În urma tragediei din octombrie 2018 a rãmas acest secret, care a adâncit suferinta familiilor, dar a adus si un licãr de sperantã! Este vorba despre faptul cã logodnicele celor doi tineri, Marius Dan Niticã si Ionut Alexandru Mazdrag, rãmãseserã însãrcinate cam în aceeasi perioadã, la diferentã de o lunã. Larisa, iubita politistului, avea deja douã luni de sarcinã în momentul tragediei, iar Miruna, logodnica lui Mazdrag, nici mãcar nu stia cã poartã în pântece un prunc. “Dupã nenorocire, am fost amândouã la ecograf si nu ne-a venit sã credem, când am vãzut cã era însãrcinatã. Am zis cã e o minune, dar a fost atât de dureros cã el murise, fãrã sã stie cã urma sã devinã tatã. Noi atâta bãiat am avut. Pe Ionut. Am 46 de ani, altul nu mai fac. Acum am un nepotel, pe care nora l-a numit ca pe bãiatul meu, Ionut Alexandru”, a spus Elena Mazdrag. Botezul micutei Maria, fetita politistului, va avea loc pe 26 iulie, aproape de data la care era programatã sã aibã loc nunta dintre pãrintii sãi. “Pe 28 iulie era închiriatã sala, la Motoc, pentru o nuntã mare si frumoasã. Dar bãiatul meu nu mai e”, spune Rodica Niticã, plângând fãrã oprire. Bãietelul lui Ionut Mazdrag va fi botezat în octombrie, spune familia, dupã data la care ei îi vor face pomenirea de un an tatãlui sãu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ