-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

ÎNGERUL DIN IBÃNESTI ARE SANSE DE VINDECARE! (FOTO)

- Advertisement -

POVESTE DE CRÃCIUN … Ecaterina Gabriela are doar 8 ani si, desi este doar un copil, a cunoscut suferinta la cote inimaginabile. Cu multiple metastaze pulmonare si osoase, Ecaterina avea dureri cumplite. O simplã îmbrãtisare îi provoca dureri greu de imaginat!  Mama Ecaterinei ajunsese la capãtul puterilor când îsi vedea copilul rãpus de suferintã. În ciuda tuturor încercãrilor de tratare în România, rezultatele nu erau deloc favorabile, iar singura solutie care le mai rãmãsese era efectuarea tratamentului si operatiilor din cadrul unei clinici private din Turcia. Costurile se ridicau însã la 90.000 de euro. Ecaterina era convinsã cã Mos Nicolae si Mos Crãciun îsi vor uni fortele pentru a îmbuna inimile oamenilor care o puteau ajuta! În prag de sãrbãtori, Ecaterina si pãrintii ei au avut parte de o minune si au reusit sã strângã suma necesarã pentru a ajunge în Turcia.

rbt

Neculai si Lenuta Giagu sunt oameni simpli, de la tarã. Au împreunã trei copii si locuiesc în comuna Ibãnesti. Sotii Giagu lucreazã cu ziua pentru a-si întretine familia. De doi ani, trãiesc însã cosmarul vietii lor. Îngerasul lor a fost diagnosticat cu cancer. Durerea din suflet li se citeste pe chip. Se simt neputinciosi în fata bolii, dar mai ales pentru cã nu îsi puteau permite sã strângã 90.000 de mii de euro, bani necesari pentru o serie de operatii si tratamente inovatoare care ar fi putut salva viata copilului lor. Totul a început în urmã cu 2 ani, când fetita s-a plâns cã o dor dintii. Nimic nu anunta însã tragedia ce urma sã vinã asupra familiei Giagu. „Am mers cu fetita la dentist la Bârlad, pentru cã o durea o mãsea. Stomatologul i-a prescris un antibiotic, pentru un abces, dar dupã o sãptãmânã am mers din nou cu ea la doctor. Mandibula i se umfla din ce în ce mai tare. În acel moment, am fost trimisã direct la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iasi. A fãcut din nou o radiografie, dar medicii au decis sã îi facã si o biopsie! Asa am primit diagnosticul devastator: tumorã malignã a tesutului conjunctiv si a tesuturilor moi ale corpului, în principal ale fetei si gâtului. Practic, copilul meu avea o tumoare malignã care crestea rapid. Am simtit cum îmi fuge pãmântul de sub picioare! Nu puteam sã cred cã i se întâmplã asa ceva copilului meu,” ne-a mãrturisit cu lacrimi în ochi Lenuta.

Ecaterina a fost operatã în România, a ajuns iar în stare gravã! Salvatã de medicii din Turcia!

A fost nevoie de o interventie chirurgicalã de urgentã. Fetitei i-a fost extirpatã tumora si a început imediat sedintele de chimioterapie. Operatia a fost un succes, iar pãrintii credeau cã ce a fost mai rãu a trecut. Din nefericire, nu a fost asa. Ecaterina a ajuns din nou la spital. Medicii au descoperit, de aceastã datã, în corpul micutei, multiple metastaze pulmonare si osoase. Dupã multe încercãri de a gãsi solutii pentru tratarea fiicei lor, acestia au descoperit un spital din Turcia, unde li s-a propus o schemã de tratament ce i-ar putea salva viata micutei, însã costurile sunt uriase. Pãrintii au bãtut la toate usile, iar cu ajutorul lui Mos Nicolae si Mos Crãciun, plus al oamenilor cu suflet mare, au reusit sã strângã suma necesarã pentru tratamentul în Turcia. „Suntem în Turcia. S-a început tratamentul. Fetita nu prea mãnâncã de la chimioterapie, însã a mai lãsat-o putin durerea. Mai trebuie sã facã o perioadã de chimioterapie ca sã vadã medicii rezultatele de la tratament”, ne-a spus mama, Lenuta Giagu, care este si ea în Turcia alãturi de Ecaterina.

Miracolul s-a întâmplat cu ajutorul ziarului Vremea Nouã si al Asociatiei „Salveazã o inimã”

Chiar dacã mama Ecaterinei este o simplã femeie de la tarã, în momentul în care viata fiicei sale atârna de un fir de atã a început sã caute cele mai bune solutii pentru tratarea fetitei. Când a primit rãspunsul de la un spital din Turcia, acesteia i s-a luminat calea, însã costurile uriase au reprezentat un impediment. Dar, cu ajutorul oamenilor si a apelului fãcut de ziarul Vremea Nouã si Asociatia „Salvati o inimã” Botosani, au reusit în pragul sãrbãtorilor de iarnã sã strângã banii. Acest miracol nu a putut decât sã-i bucure sufletul de mamã care se stingea pe zi ce trecea când o vedea pe fetitã suferind. „În timpul tratamentului vomitã si nu mãnâncã deloc. Nici nu pot dormi, pentru cã sunt zile când Ecaterina plânge de dorul frãtiorilor ei. Însã sunt mai linistitã cã am ajuns în Turcia, unde i se mai oferã o sansã la viatã. Din mai nu a mai pus un picior în pãmânt, din cauza durerilor foarte mari, dar acum douã zile (24 decembrie 2022 – n.r.) s-a întâmplat o minune. Am pus-o pe un scaun si s-a ridicat în picioare. A fãcut doi pasi. Este o minune de la Dumnezeu. Nici nu am cuvinte sã multumesc tuturor oamenilor care mi-au fost aproape si au donat pentru a putea ajunge aici”, spune mama Ecaterinei.

rbt

Ecaterina mai are încã nevoie de ajutor

Desi viata micutei Ecaterina poate fi în pericol chiar si în Turcia, mama ei luptã cu toate puterile alãturi de fetita sa si se roagã sã poatã învinge cruntul diagnostic de care s-a lovit cea micã. „Starea ei de sãnãtate este una criticã. Aici ni s-a dat o sansã în plus si am zis cã luptãm cu toate fortele sã facem tot ce putem. Însã totul depinde si de corpul ei, dacã va rezista la chimioterapie si la restul. Ieri i s-a pus sânge. Nu mãnâncã si i se pun doar perfuzii. Are uneori pofte, însã doar gustã. În zilele când e putin mai bine, începe sã deseneze. Sperãm sã se întâmple un miracol si sã reusim sã învingem aceastã boalã. Ne dorim sã fie doar un vis urât din care sã ne trezim curând”, mai zice Lenuta Giagu, cu ochii plini de lacrimi. Chiar dacã s-au strâns banii necesari pentru interventie, familia Giagu mai are nevoie de ajutor, pentru cã sunt nevoiti sã suporte si alte costuri de întretinere în spital.

CITITI SI:  https://www.vremeanoua.ro/fii-mos-nicolae-pentru-ecaterina-o-fetita-de-8-ani-care-se-lupta-cu-cancerul-foto/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.