spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

Îngheatã salariile în primãrii!

- Advertisement -

Vremurile grele anuntate de presedintele Bãsescu au ajuns deja în judet: un sfert din primãriile vasluiene nu mai au bani pentru plata salariilor angajatilor. Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean le transmite primarilor sãrãciti sã se organizeze si sã economiseascã fiecare ban, deoarece la urmãtoare rectificare sperantele sunt… zero!

Presedintele Mihalachi spune cã primeste zilnic telefoane de la primari care se plâng cã nu mai au o letcaie pentru plata salariilor. Surse din cadrul Consiliului Judetean(CJ) spun cã majoritatea primarilor care nu mai au bani pentru salarii sunt social-democrati si mai putin liberali sau pedelisti. “Nu am întocmit o listã însã am înteles cã sunt aproximativ 25 de primãrii care nu mai au bani pentru plata salariilor. În fiecare zi sunt sunat de primari care plâng dupã bani. Nu avem ce face. Toti îsi pun sperantele în urmãtoarea rectificare de buget al Guvernului. Sã nu-si mai punã pentru cã sperantele sunt zero!, a declarat Mihalachi care i-a sfãtuit pe toti primarii din judet sã facã economii si sã se organizeze mai bine. “Sã-si ia la puricat bugetul sã vadã exact unde trebuie dati bani si unde nu. Eu asa procedez deoarece sunt în aceeasi situatie. Fac treabã bunã cu 100 de oameni în loc de 140 cât mi-ar trebui. Problema statului este sã ne dea bani de salarii, iar a noastrã sã ne facem datoria. De unde sã ia statul bani, nu este problema mea!”, a mai spus presedintele CJ. Referitor la eventualele disponibilizãri din aparatul administrativ judetean Vasile Mihalachi a dat asigurãri cã schema de personal nu va fi diminuatã însã posturi în administratie rãmân “înghetate” asa cum a fost decretat în decembrie 2008. “Posturile rãmân blocate pe perioadã nedeterminatã. Nu vor fi reduceri de posturi în CJ. Le-am tãiat sporurile, premiile, acum sã-i mai dau si afarã?!”, a conchis Vasile Mihalachi.

Jale în sudul judetului

Desi majoritatea comunelor sunt într-o situatie grea, cele mai afectate se pare cã se aflã în sudul judetului acolo unde se stie cã saracia a fost mai întotdeuna la ea acasã. Comune precum Coroiesti, Iana, Ciocani, Fruntiseni sau Ivesti se vor gãsi cel mai probabil în imposibilitate de platã a salariilor pentru luna noiembrie. “Am 70 de salariati cu tot cu profesori, însotitori, etc. cãrora trebuie sã le dãm bani. Pe octombrie ne-om descurca cum vom putea, însã din noiembrie va fi jale dacã nu se alocã de la Guvern bani. Toate primãriile din judet întâmpinã greutãti si cu totii ne luptãm cu greuttile însã eu sunt de pãrere cã cei de la PD-L sau PNL o duc un pic mai bine deoarece în acele primãrii a mai intrat un leu în schimb la social-democrati, a fost cam sãrãcie..”, spune Ionel Munteanu, primarul comunei Ciocani. Astfel, pentru luna noiembrie, sperantele celor mai multi primari din judet se leagã numai de încasãrile din impozitele si taxele locale cu care vor putea sã plãteascã salariile angajatilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.