spot_img
14.8 C
Vaslui
04-iun.-2023

Înjurãturi la sedinta de Consiliul Judetean: fostul director executiv al institutiei, Marian Nistor acuzat cã are obrazul gros! | VIDEO

spot_imgspot_img
- Advertisement -

ACUZATII… La finalul sedintei de Consiliul Judetean de la sfãrsitul sãptãmânii trecute, pensionarii de lux pusi de PSD în Consiliul de Administratie al societatãtii LDP Vaslui (societatea CJ) au tinut-o într-o veselie continuã, lându-i la misto pe consilierii judeteni PNL si USR Plus în momentul când activitatea lor era evaluatã în vederea reînnoirii mandateleor pe încã patru ani. La un moment dat, când cei de la USR au întrebat de ce pentru acesti membri din CA, conducerea CJ Vaslui propune reînnoirea mandatelor, desi indicatorii financiari si non-finaciari pe care trebuiau sã-i atingã nu erau corect calculati (asa au sustinut consilier judeteni USR), veteranul Marian Nistor, fost director executive în CJ Vaslui si pensionat din 2017 ar fi înjurat-o pe consiliera USR Iulia Teslariu. Spunem acest lucru, fiindcã la finalul sedintei, aceasta a rãbufnit si i s-a adresat presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu:Am vrut sã trec peste acest moment, dar am decis sã nu o fac. Avem în colt, aici, niste invitati (n.r. cei patru membri ai CA-ului de la LDP Vaslu), care am crezut initial cã au fost chemati sã rãspundã la orice întrebãre cu bunãvointã, asa cum si dvs. o faceti cu noi, indiferent cât de incomode sunt. Însã am auzit o înjurãturã în momentul în care noi ( n.r. consilierii USR) am mai întrebat câte ceva si nu mi se pare corect. Sigur nu am o probã, dar am auzit!”. În replicã, Marian Nistor, plictisit, s-a apãrat spunând cã nu a înjurat, fiindcã nu-i stã în caracter, dar nu s-a putut abtine sã nu facã „aprecieri acide”. Dumitru Buzatu a dat-o pe filozofie si bãscãlie, minimalizând isprava fostului sãu director, vorbind de „anteriu” si „înjurãturi”, în „buna traditie româneascã”. La un moment a încercat sã spunã cã aducerea de injurii asupra unor consilieri judeteni nu este în regulã, dar n-a mai apucat, fiindcã a dat-o pe bãscãlie.

Dialogul halucinant de la finalul sedintei de CJ, în care Iuliana Teslariu sustine cã a fost înjuratã

Mai jos, reporterii Vremea Nouã au transcris schimbul de replici de la finalul sedintei, în mãsura în care ne-a permis înregistrarea video. Este posibil aparã si unele inadvertente, dar în mare aceasta a fost discutia între Iuliana Teslariu, consilier USR, Dumitru Buzatu – presedinte CJ si Marian Nistor, proaspãt numit pe patru ani, membru în CA la LDP Vaslui, societate din subordinea CJ Vaslui.

Iuliana Teslariu, consilier USR: Am vrut sã trec peste acest moment, dar am decis sã nu o fac. Avem în colt, aici, niste invitati (n.r. cei patru membri ai CA-ului de la LDP Vaslu), care am crezut initial cã au fost chemati sã rãspundã la orice întrebãre cu bunãvointã, asa cum si dvs. o faceti cu noi, indiferent cât de incomode sunt. Însã am auzit o înjurãturã în momentul în care noi ( n.r. consilierii USR) am mai întrebat câte ceva si nu mi se pare corect. Sigur nu am o probã, dar am auzit!

Dumitru Buzatu (uimit): De la mine?

Iuliana Teslariu, consilier USR: Nu de la dumneavoastrã!

Marian Nistor: Eu am mai vorbit! Propabil cã de la mine, dar nu am înjurat!

Dumitru Buzatu (ironic): În buna traditie româneascã, în timpul … anterierului (?!) de acolo ati scãpat ceva înjurãturi, dar nu la adresa consilierilor judeteni ? Cã altfel, …

Marian Nistor: Dar nu a fost nicio înjurãturã la adresa nimãnui! Noi comentam si ne consultam cu ce trebuia sã rãspundem, la unele întrebãri când era vorba de Consiliul de Administratie.

Dumitru Buzatu (serios): O sã trebuiascã sã ne cerem scuze de la doamna Teslariu…

Marian Nistor (convingãtor): Am mai fãcut si unele aprecieri acide, cã nu mã puteam abtine. Dar nici vorbã de înjurãturi! Nu-mi stã în caracter!

Dumitru Buzatu (ironic): Nu sunt interzise aprecierile acide, dar nu trebuie sã tulburãm urechile consilierilor judeteni.

Marian Nistor (în acelasi stil ironic): Dar era în surdinã!

Dumitru Buzatu (împãciuitor): Eu zic, cã cu scuzele de rigoare, lucrurile se pot încheia într-o notã mai optimistã.

Marian Nistor îsi poate pierde functia de membru CA, dacã s-ar respecta spiritul „Guvernantei Corporative”

Odatã cu intrarea în Uniunea Europeanã, Guvernul României a trebuit sã aprobe prin Ordonantã de Urgentã, normele privind guvernantã corporativã a intreprinderilor publice. S-a stabilit un set de reguli care asigurã transparenta decizionalã în societãtile în care statul este actionar majoritar. Aceste reguli s-au aplicat si pentru LDP Vaslui, societate unde CJ Vaslui este actionar unic. Prin urmare, odatã la patru ani, societatea îti schimbã actionarul, dupã cum stabileste electoratul vasluian. La ultimele alegeri, vasluienii au votat si componenta CJ Vaslui este urmãtoarea: PSD 14 mandate, PNL 12 mandate, ALDE, 3 mandate, USR-PLUS 3 mandate si Pro România 2 mandate. Prin urmare USR detine aproape 9% din mandate, deci se poate spune cã pentru patru ani detine 9 procente din voturile Adunarea Generalã a Actionarilor de la LDP Vaslui. Faptul cã unul dintre membrii Consiliului de Administratie îsi permitã sã înjure unul dintre „actionari”, contravine clar principiilor Guvernantei Corporative, dar mai ales Codului de Eticã al societãtii. În conditii normale, gestul lui Marian Nistor ar trebuie sanctionat prin demiterea acestuia. Un membru al CA nu poate aduce atingere actionarului, fie dacã acesta reprezintã doar o minoritate. Dar pentru un fost communist, care pânã la Revolutie a lucrat la Planificarea în cadrul Consiliului Popular Judetean Vaslui, nu-i de mirare. Pentru acesta capitalismul a venit ca o mãnusã, fiindcã s-au cuplat la banii publici, lucrând doar la stat: doi ani viceprimar la Vaslui, apoi director executiv în cadrul CJ Vaslui. La pensie mai beneficiazã de o „micã” îndemnizatie de partid de la LDP, cam de patru salarii medii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Ba faceti si voi un pic de bine si aflati mai intai numele celor pe care ii puneti la ziar… de toata jena acest articol …🤣🤣🤣…ar trebui sa ii dati un miel de pomana…🤣🤣🤣

  2. Ce sinecurist! Ce coincidenta…. duduia de fiica-sa, o mediocra, a fost impopotanata profesoara pe la scoli bune din oras si imprejurimile imediate, in timp ce alti absolventi cu rezultate remarcabile sunt repartizati la dracu in praznic si asteapta ani de zile un post bun. Dar na, nu toata lumea faci talpi la PSD, cu stegulentul in mana. Si uitea asa se perpetueaza prostia, mediocritatea la o disciplina la care elevii chiar ar putea invata lucruri sanatoase despre societate.

    Partidul e in tot si-n toate. Nu mai scapam niciodata de sinescuristi si nepotisme.

  3. Ldp, aceeași mizerie. ….ați văzut parcul de utilaje? Sunt rudimentare (autogreder, tractoare U650,wole din 1960,etc).Lucrările sunt executate de firmele de casă ale Psd (Transmir Srl, Nomis 2003,Viacons)și apoi banii veniți de la Consiliul județean către Ldp S.A sunt direcționați către acestea. ….mecanism de care nici Curtea de Conturi, DNA, pare ca nu știu sau nu vor sa știe !!!! Acești consilieri județeni sunt impotenți politic. …lipsa de documentare,interes sau întrebări tehnice aplicate. ….Au ajuns sa încaseze niște indemnizații doar pentru figurații.

  4. Ce tiganeala, bai nene!! Asa arata sedintele CJ Vaslui? Pana si elevii de clasa I sunt mai civilizati si mai disciplinati! Rusine!
    PS – Cand il pensionati pe Buzatu, stimati alegatori vasluieni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.