spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

INS: Jumătate din veniturile românilor se duc pe alimente şi băuturi non-alcoolice

- Advertisement -

Tigările şi alcoolul sunt mai importante pentru români decât sănătatea şi educaţia. Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, aproape 8 procente din veniturile lunare se duc pe băutură şi tutun, în timp ce pe educaţie merge mai puţin de un procent. În comparaţie cu trimestrul III din 2010, cifrele INS mai arată că în ultimele trei luni ale anului trecut, atât veniturile, cât şi cheltuielile românilor au crescut.

În România, aproape jumătate din veniturile lunare se duc pe alimente şi băuturi non-alcoolice. După ce încasează veniturile, românii trebuie să le şi împartă. Iar pentru că frigiderul primează, 40% din venituri se duc pe mâncare.

Dacă avem în vedere că pe ţigări şi alcool se duc aproape 8% din banii câştigaţi într-o lună, iar la sănătate doar 4,5%, putem spune că suntem mai mult vicioşi decât sănătoşi.

„Românii practic experimentează un soi de depresie colectivă. Incapacitatea de a face faţă stresului cotidian te împinge să alegi mai degrabă să dai banii pe ţigări, pe băutură”, a explicat psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Potrivit datelor de la INS, un sfert din venituri provin din ajutoare şi prestaţii sociale.

REALITATEA.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.