14.3 C
Vaslui
24-sept.-2021

Înșelăciune cu bacnote falsificate la Vaslui! Un bărbat și o femeie, arestați!

PRINȘI… Captură de zile mari realizată de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. Doi tineri au fost reținuți 24 de ore și apoi arestați la domiciliu, sub acuzația de săvârșire a infracțiunii de înșelăciune prin mijloace frauduloase (bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere). În urma derulării acțiunii de prindere în flagrant, au fost găsite și ridicate în vederea cercetării 12 bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere, în cupiură de 100 euro, ce prezentau aceeași serie. Totodată, au fost identificate și sisteme informatice folosite la derularea activității infracționale sau obținute ca urmare a acesteia.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au realizat joi, 15 octombrie a.c., o acțiune de prindere în flagrant delict a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin mijloace frauduloase (bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere). În urma derulării acțiunii de prindere în flagrant, au fost găsite și ridicate în vederea cercetării 12 bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere, în cupiură de 100 euro, ce prezentau aceeași serie. Totodată, au fost identificate și sisteme informatice folosite la derularea activității infracționale sau obținute ca urmare a acesteia. Din cercetări a rezultat că cele 2 persoane s-au folosit de anunțuri de mică publicitate postate de persoanele vătămate pe rețele de socializare și le-au contactat în vederea cumpărării unor sisteme informatice (de tip laptop). Ca plată au fost folosite bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere, în cupiură de 100 euro. Cei doi au reușit să înșele astfel două persoane vătămate din județul Vaslui. 

Judecătorii vasluieni au decis să fie arestați la domiciliu!  

„Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpații: – Ignat Petruț Vlăduț, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune(formă continuată) – 3 acte materiale, și Tîrnoveanu Roxana Maria, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune (formă continuată), 3 acte materiale, pe o durată de 30 de zile, de la 16.10.2020 până la 14.11.2020, inclusiv. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror”, este soluția dată de judecătorul de drepturi și libertărți din cadrul Judecătoriei Vaslui, care apare pe site.

„La data de 16 octombrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 29 de ani, din comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, și a unei femei de 21 de ani, din comuna Prisăcani, județul Iași. Cei doi locuiau fără forme legale în municipiul Vaslui. În cursul zilei de vineri, 16 octombrie a.c., persoanele bănuite au fost prezentate Judecătoriei Vaslui care a dispus față de acestea măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de monede (valori străine), punere în circulație de valori (străine) falsificate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor două persoane”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here