spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Înselatã de propria nepoatã!

- Advertisement -

NECAZURI S-a înmultit îngrijorãtor de mult numãrul popririlor înfiintate pe veniturile pensionarilor vasluieni, CJP Vaslui fiind obligatã ca, în contul datoriilor înregistrate la bãnci, la Fisc, la CARP sau, dupã caz, la persoane fizice, în baza unor hotãrâri judecãtoresti, sã le opreascã bani din pensie. Huseanca Veronica Dãnilã, 66 de ani, este doar unul dintre cei cu poprire pe pensia de numai 507 lei, sustine ea. Ca sã nu-i mai fie luati, lunar, 89 de lei din pensie, huseanca a fãcut recent plângere la Politia Husi, pentru a-si convinge propria nepoatã, prin intermediul oamenilor legii, sã îi fie milã si sã nu-i mai pretindã acesti bani.

În 2005, povesteste femeia, a decis sã îi dea garsoniera în care locuieste unei nepoate, cu conditia ca aceasta si sotul ei sã îi fie aproape si sã o îngrijeascã. A mers la notar si a semnat un contract de vânzare-cumpãrare, cu clauzã de întretinere. „Mi s-a spus cã trebuie ca pe acte sã fie trecutã o sumã, pentru cã asa e normal. Si au trecut acolo suma de 5000 de lei. Nu mi-am dat seama ce gresealã fac dacã semnez. Pentru cã nepoata mea nu m-a îngrijit, ba s-a purtat urât cu mine si niciodatã nu mi-au dat nimic, în 2008 am deschis proces ca sã stric actele. În 2010, Judecãtoria Husi mi-a dat dreptate, numai cã m-a obligat sã le dau înapoi nepoatei si sotului suma de 5000 de lei. Dar în realitate, cu totii stim cã ei nu mi-au dat mie acesti bani. M-am dus si la domnul notar sã îl rog sã recunoascã, cã nu mi-a dat nimeni, nimic, ci doar au spus cã asa se trece în contract, dar nu a vrut sã mã ajute. Si m-am trezit cu titlu executoriu, apoi cu poprire pe pensie. 89 de lei plãtesc, lunar, de un an, dar nu mai pot sã mã mai descurc. Am fost la Politie, ca sã îl rog pe domnul comandant sã vorbeascã cu nepoata mea sã renunte la a-mi cere bani, cã e pãcat de Dumnezeu sã ia din pensia mea, desi stie cã banii sunt luati pe nedrept! Sper sã mã ajute domnul comandant”, a spus huseanca, în vârstã de 66 de ani. Este greu însã de crezut cã, prin intermediul Politiei, va avea sorti de izbândã, de vreme ce existã o hotãrâre judecãtoreascã în acest sens.

Mii de vasluieni cu popriri pe pensii!

CIFRE La nivelul judetului Vaslui, numãrul popririlor, în 2013, în raport cu 2012, a crescut cu un procent de 86%, iar, la nivelul lunii mai, este vorba despre nu mai putin de 2.680 de popriri pe pensie. Valoarea popririlor, mai spune directorul Isabel Bogdan, este în jur de 350.000 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.