Înselãtorie la Bacãu, în numele PS Ignatie, Episcopul Husilor!

DE NECREZUT…Caz incredibil de înselãtorie la Bacãu! Mai multe persoane, constituite în vreo zece grupuri, au invadat municipiul respectiv solicitând în mod abuziv bani pentru o asa zisã “colectã” pentru „episcopul ortodox Ignatie Muresanul de la Husi, care are nevoie sã se opereze de cancer în Italia” – lucru cu totul neadevãrat. Episcopia Husilor a transmis un comunicat de presã, prin care atrage atentia enoriasilor asupra acestui nou tip de înselãtorie practicat de infractori. IPJ Bacãu face cercetãri pentru depistarea celor care au avut un asemenea tupeu si cer bani înselând oamenii în numele unei boli închipuite a PS Ignatie, Episcopul Husilor.

Persoanele respective au fost la o bisericã apartinând unui cult religios, unde au solicitat sume consistente, iar cei din cadrul cultului au luat legãtura cu Episcopia Husilor. Dupã ce s-a aflat cã totul este o înselãtorie, s-a depus imediat o plângere penalã la IPJ Bacãu. La rândul lor, reprezentantii Episcopiei Husilor au emis un comunicat de presã, prin care se atrage atentia enoriasilor asupra acestui nou tip de înselãtorie practicat de infractori.

“Urmare a sesizãrilor venite de la reprezentantii unor culte crestine din municipiul Bacãu, am aflat cã anumite persoane, în mod abuziv, însalã lumea, initiind o asa zisã <<colectã>> pentru „episcopul ortodox Ignatie Muresanul de la Husi, care are nevoie sã se opereze de cancer în Italia” – fapt total neadevãrat. Pentru ca înselãtoria sã aibã efectul dorit, aceste persoane au încercat sã realizeze <<colecta>> folosindu-se de vizibilitatea statutului de persoanã publicã al Pãrintelui Episcop Ignatie. Totodatã, s-au adresat si altor confesiuni decât cea ortodoxã, astfel încât acelora sã le fie mai dificil sã verifice veridicitatea informatiilor. Politia a fost sesizatã în acest caz, astfel încât cei ce profitã de buna credintã a oamenilor sã rãspundã pentru faptele lor de înselãtorie. Îi îndemnãm pe toti credinciosii sã fie foarte atenti si retinuti în a da curs multitudinii de solicitãri care vin (prin piete, parcãri publice, la sediile unor firme sau chiar la domiciliu) din partea unor falsi reprezentanti ai unor asa-zise <<asociatii umanitare>> si care, folosindu-se de numele unor persoane publice sau cazuri de boli grave, însalã buna credintã a oamenilor”, este mesajul transmis de Episcopia Husilor.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ