Înșelătorie la Bacău, în numele PS Ignatie, Episcopul Hușilor!

PS Ignatie

DE NECREZUT… Caz incredibil de înșelătorie la Bacău! Mai multe persoane, constituite în vreo zece grupuri, au invadat municipiul respectiv solicitând în mod abuziv, bani pentru o așa zisă “colectă” pentru „episcopul ortodox Ignatie Mureșanul de la Huși, care are nevoie să se opereze de cancer în Italia” – lucru cu totul neadevărat. Episcopia Hușilor a transmis un comunicat de presă, prin care atrage atenția enoriașilor asupra acestui nou tip de înșelătorie practicat de infractori. IPJ Bacău face cercetări pentru depistarea celor care au avut un asemenea tupeu și cer bani înșelând oamenii în numele unei boli închipuite a PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

Persoanele respective au fost la o biserică aparținând unui cult religios, unde au solicitat sume consistente, iar cei din cadrul cultului a luat legătura cu Episcopia Hușilor. După ce s-a aflat că totul este o înșelătorie, s-a depus imediat o plângere penală la IPJ Bacău. La rândul lor, reprezentanții Episcopiei Hușilor au emis un comunicat de presă, prin care atrage atenția enoriașilor asupra acestui nou tip de înșelătorie practicat de infractori.

“Urmare a sesizărilor venite de la reprezentanții unor culte creștine din municipiul Bacău, am aflat că anumite persoane, în mod abuziv, înșală lumea, inițiind o așa zisă <<colectă>> pentru „episcopul ortodox Ignatie Mureșanul de la Huși, care are nevoie să se opereze de cancer în Italia” – fapt total neadevărat. Pentru ca înșelătoria să aibă efectul dorit, aceste persoane au încercat să realizeze <<colecta>> folosindu-se de vizibilitatea statutului de persoană publică al Părintelui Episcop Ignatie. Totodată, s-au adresat și altor confesiuni decât cea ortodoxă, astfel încât acelora să le fie mai dificil să verifice veridicitatea informațiilor. Poliția a fost sesizată în acest caz, astfel încât cei ce profită de buna credință a oamenilor să răspundă pentru faptele lor de înșelătorie. Îi îndemnăm pe toți credincioșii să fie foarte atenți și reținuți în a da curs multitudinii de solicitări care vin (prin piețe, parcări publice, la sediile unor firme sau chiar la domiciliu) din partea unor falși reprezentanți ai unor așa-zise <<asociații umanitare>> și care, folosindu-se de numele unor persoane publice sau cazuri de boli grave, înșală buna credință a oamenilor”, este mesajul transmis de Episcopia Hușilor.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ