6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

Inspecția Socială, în control la primăriile vasluiene

- Advertisement -

VERIFICĂRI… Toate cazurile sociale din județul Vaslui vor fi luate la puricat după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat controale severe la anchetele sociale făcute de primării. “La nivel de guvernare, i-am asigurat pe români că cei care pur și simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duși în spate de oamenii harnici”, a spus Raluca Turcan.

Aflată în vizită în județul Sibiu, ministrul Muncii a solicitat Inspecției Sociale să controleze anchetele sociale ale primăriilor din toată țara, verificare care nu s-a mai făcut în ultimii doi ani de zile. “Am cerut colegilor din Agenție, celor din Inspecția Socială, reluarea verificărilor anchetelor sociale ale primăriilor. Sunt doi ani de zile de când astfel de controale nu au mai avut loc. Am un deosebit respect pentru munca funcționarilor din asistență socială a primăriilor, știu că uneori lipsa personalului le îngreunează situația, însă cred că Inspecția Socială trebuie să se asigure că datele sunt cele corecte. De altfel, la nivel de guvernare, i-am asigurat pe români că cei care pur și simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duși în spate de oamenii harnici”, a spus Raluca Turcan.

Județul Vaslui, locul cinci național la numărul de asistați social 

Județul Vaslui ocupa, la finalul anului 2019, locul cinci pe țară la numărul de ajutoare sociale acordate celor care au venituri mici. Potrivit raportului efectuat de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, în luna decembrie 2019 au fost 7.611 de beneficiari, Vasluiul fiind depășit de Teleorman – 7.701, Buzău – 9.164, Bacău – 9.176. Cei mai mulți asistați social s-au înregistrat în Dolj – 11.188, iar cei mai puțini în București – 240. La suma de bani primită, însă, Vasluiul a mai urcat o treaptă în top, fiind al patrulea județ care primește cei mai mulți bani – 2.161.159 lei, după Buzău – 2.345.203 lei, Bacău – 2.495.988 lei și Dolj – 3.035.173 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.