spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Inspectoratul Scolar Judetean cautã noi directori: 37 de posturi disponibile atât în licee, cât si în grãdinite si scoli din mediul rural

- Advertisement -

ÎNVÃTÃMÂNT… Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui organizeazã o nouã selectie pentru ocuparea posturilor de director si director adjunct pentru scolile în care au rãmas functii vacante în urma concursului de anul trecut. Potrivit listei publicate ieri pe site-ul institutiei, sunt 35 de unitãti de învãtãmânt pentru care se cautã directori, douã dintre ele având nevoie atât de director general, cât si de director adjunct. Este vorba despre Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi si Scoala Gimnazialã din satul Voinesti. Printre cele 35 de unitãti de învãtãmânt se numãrã Centrul Judetean de Excelentã Vaslui, Colegiul National „Cuza Vodã” Husi (director adjunct), Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gurã de Aur” Husi (director general), Scoala Gimnazialã „Elena Cuza” Vaslui, Scoala Gimnazialã „Mihai David” Negresti si Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. Pot participa inclusiv directorii actuali, numiti prin detasare în interesul învãtãmântului anul trecut, si cãrora le expirã mandatul la începutul noului an scolar. Candidatii trebuie sã îsi depunã dosarele pânã pe data de 4 august, ora 14:00. Pe 10 august va avea loc un interviu în cadrul cãruia vor primi întrebãri din trei documente importante: Legea Educatiei Nationale, R. O. F. U. I. P pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar si Statutul Elevului. Cei care vor trece de interviu vor fi numiti prin detasare în intersul învãtãmântului în functiile de director.

Potrivit procedurii operationale privind detasarea în interesul învãtãmântului în functiile de director, la selectie pot participa cadrele didactice titulare care îndeplinesc, cumulativ, urmãtoarele conditii: sunt absolventi ai învãtãmântului superior cu diplomã de licentã sau atestat de echivalare; sunt titulare în învãtãmântul preuniversitar, având încheiat contract de muncã pe perioadã nedeterminatã; au o vechime în învãtãmântul preuniversitar de minimum cinci ani; au calificativul „foarte bine” acordat în ultimii doi ani scolari încheiati lucrati efectiv la catedrã în functii didactice sau în functii de conducerere din unitãti de învãtãmânt/inspectoare scolare/casele corpului didactic/palatul copiilor ori în functii de îndrumare si control din inspectorate scolare; nu au fost sanctionate disciplinar în ultimii doi ani scolari încheiati lucrativ la catedrã în functii didactice sau în functii de conducere din unitãti de învãtãmânt/inspectorate scolare/casele corpului didactic; nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o functie de conducere în învãtãmânt prin hotãrâre judecãtoreascã definitivã de condamnare penalã si nici nu au fost sanctionate disciplinar; sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea functiei; nu au avut statutul de „lucrãtor al securitãtii” sau „colaborator al securitãtii; au promovat proba de interviu organizatã la nivelul Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.

Lista scolilor care au posturi vacante de director

În lista scolilor cu posturi vacante de director se aflã atât unitãti de învãtãmânt din mediul urban, cât si de la tarã. Astfel, candidatii pot opta pentru una din urmãtoarele licee – Colegiul National „Cuza Vodã” Husi (director adjunct), Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gurã de Aur” Husi, Liceul „Stefan cel Mare” Codãesti (director adjunct), Liceul Tehnologic „Petru Rares” Vetrisoaia, Liceul Tehnologic „Ioan Corivan” Husi, Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” Zorleni, Centrul Scolar de Educatie Incluzivã „Constantin Pufan” Vaslui si Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi. În ceea ce priveste functiile de director în scoli, sunt disponibile posturile din urmãtoarele unitãti – Scoala Gimnazialã „Elena Cuza” Vaslui, Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi, Scoala Gimnazialã „Anastasie Panu” Husi, Scoala Gimnazialã „Mihai David” Negresti, Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. De asemenea, sunt scoase în aceastã selectie si posturile de director din grãdinitele nr. 10 Husi, nr. 1 Husi, nr. 9 Vaslui, Cresa Puiesti, Cresa din Husi, precum si scolile gimnaziale din comunele Averesti, Vutcani, Ibãnesti, Bogdana, Botesti, Voinesti, Gãgesti, Rosiesti, Stefan cel Mare, Bãcani, Duda-Epureni, Lunca Banului, Mãlusteni, Pungesti, Berezeni, respectiv satul Sãlceni (comuna Pochidia).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Inspectorii fara concurs, numiti politic, organizeaza concurs pentru directori?! Pe bune?! Adica excelenta Placinta sa fie evaluata de profesorul de inot Todireasa?! Rusinos. O alta demonstratie ca invatamantul vasluian e praf, incompetent.

  • Tot un prof de inot vrea director la scoala 8. Voi spuneti de Placinta, dar macar ea a luat un concurs, dar cel care cere scoala 8 nu a fost in stare de nimic. Mai slab decat educatoarele de la gradinita 2.
   Se aude ca Plesu il asteapta cu bratele deschise…

 2. Concursuri pentru inspectori scolari??? Ha ha ha!!! Acestia sunt numiti politic….unii atat de incompetenti cu studii serale pe la Petre Andrei sau Spiru Haret,care migreaza de la un partid la altul doar sa prinda o feliuta de putere!

 3. Nu fiți răi! Nu s-au organizat concursuri pentru funcțiile de inspectori scolari. Dacă s-ar fi organizat…. aceștia ar ocupat, fără probleme, posturile menționate. Sunt oameni de calitate, cu experiențā și bine pregătiți. Aveți îndoieli? Dacă dintre ei ar fi candidat la funcția de director, ar fi promovat examenul cu brio. Cei care au susținut examenul de director ( la inspectori mă refer) au promovat fără probleme – scuze, scuze- nu au promovat toți?! Și sunt inspectori? Atunci, e grav și rușinos!

 4. Se scoate și postul de director de la Centru de excelență? Nu pot să cred! Acolo, postul este ocupat de cea mai capabilă și performantā directoare. Nu se poate altfel!

  • Da ft. serios… e mai simplu sa primeasca recomandare scrisa si nu,,,,,,,,, orala/PILA …. ATIT DIRECTORII CIT SI INSPECTORII ca dupa ce ajung in functii i ti trebuie prajina de bambus sa ajungi la nasul lor devin cei mai, mai mai destepti

 5. Au voie inspectorii pe post fara examen sa organizeze examen pentru directori? Tot. Partidul este la baza concursului. PSD-PNL-PARTIDA ROMILOR( care sa invatat cu lapele si mierea dat sefilor de PSD.) Prin asemenea activirati se pregatesc gruourile de votanti.

 6. Dar inpectorii scolari.. cind dau examen? Sau au dat la partidul care iau propulsat in functie. Daca da. Atunci de ce nu le da partidul recomandare scrisa cum se da inspectorului pt.rromi. nici directorii nu ar trebui sa sustina examen.. e mai bine sa participe toti care indeplinesc conditiile si sa fie pe functie cel care primeste cele mai multe voturi in CP.

 7. Suntem curiosi sa vedem daca madama de la gradinita din zona rurala a Husului, propulsata temporar de galbeni la ISJ, va mai sustine ca delegarea ca director a unor nulitati (gen ala suspectat de violente asupra unor elevi din Barlad, acoperite de Oli Frei)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.