3.9 C
Vaslui
31-mart.-2023

Inspectoratul Școlar Județean riscă să fie închis, dacă nu va fi renovat urgent!

- Advertisement -
REPARAȚII… Ridicată în 1970, construcția are nevoie de o serie de lucrări de reparații, atât în ceea ce privește finisajele interioare și exterioare, precum și în privința instalațiilor electrice, sanitare și termice.

INVESTIȚII… Clădirea în care funcționează Inspectoratul Școlar Județean va intra în renovare. Anunțul a fost făcut zilele trecute, pe site-ul instituției, acolo unde a fost publicată procedura de atribuire a contractului de achiziție ce are ca obiect servicii de elaborare pentru obiectivul de investiții “Lucrări de reabilitare sediu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu”. Ridicată în 1970, construcția are nevoie de o serie de lucrări de reparații, atât în ceea ce privește finisajele interioare și exterioare, precum și în privința instalațiilor electrice, sanitare și termice. Totodată, clădirea are nevoie de instalații de semnalizare, detectare și stingere incendii în concordanță cu normele ISU și standardele în vigoare. “În cazul nerealizării investiției, există riscul ca aceasta să fie închisă deoarece nu se poate desfășura activitatea fără autoritzație de securitate la incendiu”, se arată în Nota conceptuală a obiectivului de investiții.

Clădirea în care funcționează astăzi Inspectoratul Școlar Județean este proprietatea Ministerului Educației. În ea a funcționat, din 1970 și până în 1996, căminul pentru elevi al Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu”. Clădirea a fost experizată tehnic recent și a rezultat că “starea ei este relativ bună, fără avarii de genul fisuri sau crăpături din tasări neuniforme, rotiri, deplasări ale pereților. Nu sunt necesare lucrări de consolidare sau alte tipuri de lucrări ce intervin asupra structurii clădirii. (…) Lucrările de intervenție incluse în prezenta temă sunt reabilitarea funcționalului existent atât pentru obținerea autorizării privind securitatea la incendiu, cât și pentru crearea spațiului corespunzător pentru desfășurarea activităților în bune condiții”, se arată în caietul de sarcini. Însă, înainte de a începe lucrările, instituția are nevoie de un proiect tehnic, astfel că a fost lansată o invitație către firmele de proiectare interesate să-l realizeze. Data limită de depunere a ofertelor – 29 iunie, ora 12:00, însă după data de 24 iunie nu se mai pot face solicitări de clarificări. Valoarea serviciilor de proiectare va trebui să nu depășească 85.000 lei fără TVA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Urgent ar fi sa se închidă această instituție inutilă, care promovează inspectori doar pe criterii politice, fara concurs!

  2. Urgenta ar fi desfiintarea ISJ! Sunt acolo câțiva care au uitat să mai plece.Au imunitate politica vesnica.La catedră cu ei!

  3. La fel de urgentă este și asfaltarea intrării (este praf, îți rupi mașina) și a curții interioare; sistematizarea locurilor de parcare și reglementarea clară a accesului în curte doar pentru profesorii ISJ, LMK și a profesorilor care au chestiuni punctuale de rezolvat pe termen foarte scurt. LMK-ul ar trebui să-și delimiteze clar un număr de locuri de parcare suficient pentru profesorii liceului. Dar repet, urgenta este asfaltarea portiunii din față către sediul CJRAE. Desigur ca cel mai bine se reabiliteaza si se sistematizeaza toata parcarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.