spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
25-mai-2024

Inspectoratul Școlar, notificat să verifice baza de date cu absolvenții de liceu 2024

- Advertisement -

ACTUALIZARE DE DATE… După verificarea dosarelor de încadrare ale cadrelor didactice, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui mai trebuie să facă o verificare. Este vorba despre cea a elevilor care vor termina liceul anul acesta. Întrucât diplomele de absolvire ale acestora vor fi personalizate cu un cod QR, Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare din țară verificarea și actualizarea informațiilor din baza de date referitoare la informațiile care se vor imprima pe actele de studii. Pe baza codului QR, se va putea confirma autenticitatea actelor de studii.

Verificarea este necesară pentru a se evita întocmirea eronată a actelor de studii, transmite Ministerul Educației. „Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 30/2024, privind tipurile de informații și formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenților și personalului didactic din sistemul național de învățământ preuniversitar, în anul școlar 2023-2024, formularul actului de studii “Diplomă de absolvire a liceului”, având codul de identificare 17-6-9 va fi tipărit personalizat și cu un cod QR ce va conține un identificator unic care, ulterior, va permite identificarea și va confirma autenticitatea actului de studii. Pentru a evita ca diplomele de absolvire a liceului personalizate să fie tipărite cu informații eronate este necesar ca baza de date ce conține informațiile referitoare la absolvenții de liceu, promoția 2024, să fie verificată și, dacă se impune, actualizată și completată corespunzător, astfel încât diplomele de absolvire a liceului să conțină informații corecte și reale. Această verificare este esențială pentru a preveni întocmirea eronată a actului de studii personalizat și astfel se evită întârzierile în eliberarea actelor de studii beneficiarilor direcți. Drept urmare, vă rugăm să dispuneți verificarea și, dacă este necesar, actualizarea informațiilor din baza de date referitoare la informațiile care se vor imprima pe actele de studii amintite anterior”, se arată în adresa transmisă de Ministerul Educației tuturor inspectoratelor școlare din țară.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Nu ma mai mir ca elevii de liceu sa aiba probleme la bac, am urmarit cu atentie in perioada aceasta simularile la limba si literatura romana si am vazut care este nivelul sistemului de invatamant. Suntem o tara de analfabeti functionali si statul nu face nimic, profesorii nu fac nimic la clasa. Am fost uimit de raspunsul pe care profesoara de limba si literatura romana l-a dat fetitei mele in clasa a 7-a. Profesoara i-a zis fetitei „mai cauta si tu raspunsul pe dex si nu mai pune atatea intrebari la ora”. Adica stai putin, nu de aia se duce la scoala ? Pentru a invata si a pune intrebari ? Acum trebuie sa intram pe google sau pe https://dexonline.net/ pentru ca tu ca profesor nu esti in stare sa raspunzi la intrebari ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.