1.6 C
Vaslui
01-dec.-2022

Inspectorii de muncă iau la verificat spitalele și silozurile de cereale

- Advertisement -
VERIFICĂRI… La nivel județean, inspectorii de muncă au verificat 24 de agenți economici și au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale.

CAMPANIE… Zilele acestea, inspectorii de muncă au demarat o campanie, la nivel național, de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși riscurilor de explozie și incendiu în silozurile de cereale, fabricile de băuturi alcoolice, rafinării, industria minieră și în spitale. Campania are în vedere verificarea consecințelor care derivă din nerespectarea prevederilor legale privind păstrarea produselor agricole, dar și eliminarea neconformităților constatatate în domeniul securtății și sănătății în muncă.

Inspectorii de muncă vasluieni iau parte la o amplă campanie națională care are în vedere verificările privind modul în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși riscurilor de explozie și incendiu în silozurile de cereale, fabricile de băuturi alcoolice, rafinării, industria minieră și în spitale. Campania are în vedere diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activități de recepționare, condiționare, păstrare și valorificare a produselor agricole, fabricare a băuturilor alcoolice, rafinare a țițeiului, exploatare minieră și îngrijire spitalicească. De asemenea, campania își propune creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă în societățile comerciale din domeniile de activitate sus-menționate, dar și eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniile de activitate vizate de acțiune. Motivele acestei campanii sunt legate de riscurile de explozie și incendiu care pot să apară în toate activitățile în care sunt implicate substanțe inflamabile, fiind afectate practic toate ramurile economiei. De asemenea, trebuie menționată prezența la unele locuri de muncă a substanțelor comburante, cum ar fi oxigenul tehnic. Întrucât exploziile și incendiile pot provoca pierderi umane, daune materiale și au un impact deosebit de grav asupra mediului înconjurător, evaluarea riscului de explozie și incendiu și stabilirea măsurilor adecvate de reducere a acestora la nivele acceptabile, capătă o importanță deosebită pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor. De asemenea, acțiunea urmărește continuarea demersurilor întreprinse de Inspecția Muncii în anii anteriori, prin reluarea verificărilor unor domenii de activitate și introducerea altor domenii, având în vedere unele evenimente deosebit de grave produse pe parcursul anilor 2020 și 2021, cum ar fi: incendii în unele unități spitalicești, explozie urmată de un incendiu la o unitate de rafinare a petrolului. La nivel județean, în perioada 23.05.2022 – 31.08.2022, au fost efectuate 24 vizite de inspecție la angajatorii care au ca domenii de activitate cuprinse în această campanie națională. Au fost constatate 58 de neconformități față de prevederile legale și au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Hopa,uite ca avem și autoritățile statului care merg pe teren. Sau este o lovitura de imagine ptr a justifica salariile mari ? Combateți evaziune fiscală și muncă la negru. Mergeți în agricultură în campaniile agricole sa vedeți dacă măcar 1 are forme legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.