Instanţa a dispus confiscarea milionului de euro luat mită de Bogdan Olteanu de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihai guvernator în Delta Dunării

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) l-a condamnat astăzi pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, la 5 ani de detenţie efectivă şi a menţinut „dispoziţiile sentinţei apelate”, potrivit deciziei CAB. Aceasta înseamnă că instanţa de apel a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti de confiscare de la Bogdan Olteanu a milionului de euro luat mită de la Sorin Ovidiu Vântu.

„Confiscă de la inculpat contravaloarea în lei a sumei de 1 000 000 (un milion) euro, reprezentând sumă traficată. (…) Menţine sechestrul asigurător instituit (…) asupra:

– autovehiculului marca Lexus, (…)

– imobilului înscris în cartea funciară nr. (…). a comunei (…) (construcţie S+P+2 E)

– imobil înscris în cartea funciară nr. (…) a comunei (…) (garaj P), (…)

Menţine sechestrele asigurătorii asupra sumelor de 50.000 (cinci zeci mii) euro şi respectiv 100. 000 (una sută mii) euro”, a decis Tribunalul Bucureşti pe 24 decembrie 2019.

Bogdan Olteanu a fost găsit vinovat de judecători pentru că, în 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit mită un milion de euro de la SOV şi oamenii lui ca să îl convingă pe premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu să îl numească pe jurnalistul Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. Potrivit dosarului, SOV şi locotenenţii săi l-au denunţat pe Olteanu. Ei au relatat şi au prezentat probe la DNA că au scos banii cash în Bulgaria şi apoi i-au dat cu sacoşa lui Bogdan Olteanu în sediul PNL din bulevardul Aviatorilor.

SOV l-a denunţat şi pe Tăriceanu, că i-ar fi dat şi acestuia un milion de euro pentru numirea lui Mihaiu, dar procurorii nu au avut suficiente probe, în afara denunţului lui SOV, ca să dovedească şi această mită. Vezi aici detalii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ