26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Instanța de la Huși, miloasă cu „campionul” zonal al încălcării ordinelor de protecție!

REPETIȚIE… De cel puțin patru ani de zile, Liviu Asiminei își terorizează rudele, care, deși tot își scot „ordine de protecție” împotriva lui, bărbatul reușește să le încalce pe toate, fără a ajunge însă după gratii

STRANIU… Campionul absolut al încălcării ordinelor de protecție este din zona Huși, mai exact din Chersăcosu, se numește Liviu Asiminei și are 56 de ani! De cel puțin patru ani de zile, acesta își terorizează rudele, care, deși tot își scot „ordine de protecție” împotriva lui, bărbatul reușește să le încalce pe toate, fără a ajunge însă după gratii. Ultima izbândă de acest fel a lui Asiminei datează din 16 mai, când procurorii i-au cerut instanței să îl aresteze, întrucât a fost violent cu propria mamă, chit că femeia obținuse o restricție față de fiu. Nu se știe cum și de ce, instanța nu l-a considerat pe Asiminei nici de această dată destul de periculos, așa că au respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă și i-a dat doar control judiciar. „Să ferească Dumnezeu să ai prin preajmă așa ceva. E turbat când bea, el a dovedit că nu ține cont de nimic. Se duce și face scandal. Dacă nu bea, te înțelegi cu el. Tanti Aurica e femeie bătrână, el a amenințat-o cu moartea”, spun vecinii familiei.

Bărbatul din Chersăcosu este de mai mulți ani în atenția polițiștilor și procurorilor, pentru comportamentul său violent față de membrii familiei sale. În 2018, de pildă, acesta a fost cercetat de procurori pentru comiterea a nu mai puțin de 9 infracțiuni simultan, când, beat criță și orbit de gelozie, s-a urcat într-un tractor, deși avea permisul suspendat, și a pornit la casa foștilor socri, încălcând toate ordinele de restricție emise pe numele său. „Fosta lui nevastă era tare speriată. El era gelos, era zăpăcit de cap, nu aveai cum să te înțelegi cu el. Ea spunea că dacă îmbătrânește, poate se liniștește, dar nu a fost așa. Amenință mereu. Când e treaz, e cel mai cuminte om. Cum bea, e foc pe scandal și pe gelozie”, spun rudele acestuia. Recent, a încălcat ordinul de protecție obținut de mama lui, încălcând restricția de două ori, distrugând bunuri și amenințând femeia. Polițiștii și procurorii s-au străduit să documenteze în timp util acest caz și, cu probele adunate, s-au prezentat la instanță, cu propunere de arestare preventivă. Instanța Judecătoriei Huși însă le-a respins cererea.

Procurorii au contestat măsura controlului judiciar

„Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, cu sprijinul Biroului Investigații Criminale Huși și al Compartimentului Poliție de Proximitate Huși, au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 56 de ani, din localitatea Chersăcosu, comuna Stănilești, care ar fi încălcat, în mod repetat, măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Huși, după ce acesta s-ar fi deplasat la domiciliul mamei sale și ar fi provocat scandal. Totodată, bărbatul este cercetat și sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de amenințare și a unei infracțiuni de distrugere.

Activitatea infracțională a bărbatului ar fi fost derulată în perioada noiembrie 2021 – aprilie 2022, faptele fiind săvârșite în municipiul Huși și pe raza comunei Stănilești. În data de 16 mai 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii hușeni l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore. În aceeași zi, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului”, au comunicat reprezentanții IPJ Vaslui. Procurorii au contestat hotărârea judecătorilor și speră ca bărbatul să fie încarcerat preventiv. Pe lângă faptul că încalcă în mod repetat ordinele de restricție emise pe numele său, acesta este și un „performer” în privința amenzilor primite și neachitate. De pildă, anul trecut, la cererea Primăriei Stănilești, instanța a transformat în 300 de ore de muncă în folosul comunității nu mai puțin de 24 de amenzi emise pe numele lui Asiminei.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here