-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Întâlnire zonală a Asociației Piețelor din România la Bârlad (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
ÎNTÂLNIRE… O delegație formată din 11 directori de piețe din Asociația Administratorilor de Piețe din România, condusă de președintele Birț Teodor loan, a participat la vizita de lucru organizată în centrul și sudul Moldovei, respectiv Vaslui, Bârlad, Tecuci și bazinul legumicol Matca.

DISCUȚII CONSTRUCTIVE… Întâlnire de lucru constructivă, desfășurată la Bârlad, între edilii locali ai orașului și o delegație de peste 11 directori de piețe agricole din câteva municipii importante, care fac parte din Asociația Administrației Piețelor din România (AAPR). Membrii  acesteia au discutat recent în Adunarea Generală identificarea unor surse de finanțare pentru modernizarea piețelor, posibilitatea acordării unor facilități cooperativelor agricole sau asociațiilor de producători, organizarea de evenimente pentru promovarea produsului românesc precum și organizarea de întâlniri zonale/regionale cu producătorii agricoli și reprezentanții autorităților locale. Ieri, Bârladul și Vasluiul au fost printre primele orașe unde s-a desfășurat o astfel de întâlnire. Discuțiile cu Dumitru Boroș, edilul șef al Bârladului, precum și cu prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, au fost constructive și urmează ca în curând să fie și puse în practică ideile de a fi găsite finanțări pentru ca piețele din România, iar la noi piața din Bârlad, să se modernizeze.

O delegație de 11 directori de piețe din Asociația Administratorilor de Piețe din România, și anume municipiile Alexandria, Bacău, Cluj, Brăila, Tecuci, Galați, Sibiu, Iași, Focșani, Vaslui și Bârlad, condusă de reprezentantul legal, președinte Birț Teodor loan, au participat la vizita de lucru organizată în perioada 12-15 aprilie în centrul și sudul Moldovei, respectiv Vaslui, Bârlad, Tecuci și bazinul legumicol Matca.

„Având în vedere că ne aflăm la început de sezon, când încep să apară legumele românești, ridichi, ceapă verde, salată etc., administratorii de piețe s-au asigurat că producătorii agricoli pot veni în piețe să-și valorifice produsele din gospodăria proprie la cele mai bune prețuri și în cel mai scurt timp, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să-și valorifice marfa la prețuri foarte mici sau să-și arunce marfa. Considerăm că este foarte important, atât pentru o viață sănătoasă cât și pentru economia locală, ca producătorul agricol să-și valorifice marfa în piețele agroalimentare din fiecare municipiu/oraș. Piața agroalimentară reprezintă singurul loc în care producătorul agricol și consumatorul se întâlnesc, și așa produsul românesc ajunge direct pe mesele familiilor din România, produse proaspete, gustoase și sănătoase.”, a precizat la Bârlad, în discursul său, Teodor Ioan Birt, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România.

Asociația reunește 35 de entități (instituții și societăți comerciale) din întreaga țară. AAPR este, din 2013, membru al Uniunii Mondiale a Piețelor cu Amănuntul și En-gros, asociație internațională non-profit dedicată promovării schimbului internațional de informații privind piețele en-gros și cu amănuntul.

„Unele dintre măsurile adoptate pentru combaterea și prevenirea pandemiei COV1D-19 ne-au demonstrat cât de importante și necesare sunt piețele agroalimentare în fiecare municipiu, oraș, comună, atât pentru producătorii agricoli cât și pentru consumatori, fapt care ne obligă, împreună, să luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura în viitor de un sistem alimentar mai sănătos, mai rezilient și durabil”, a mai precizat Teodor Ioan Birț, președintele AAPR.

Un obiectiv important stabilit de primarul Boroș pentru directorul DAPPC Bârlad: corp nou de clădire la piață!

În discursul său la această importantă vizită de lucru, primarul Dumitru Boroș a precizat că la Bârlad, Direcția de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din localitate este condusă de un director (Mircea Iosipescu) care face parte din AAPR și care are deja două obiective trasate de CLM.

„Directorul DAPPC Bârlad are toată susținerea atât la nivel executiv cât și legislativ (Primărie și CLM – n.r.) și are două direcții de îndeplinit: ridicarea unui corp nou al pieței și sprijinirea producătorilor. Mă bucur că s-a spus aici că vor fi finanțări cu fonduri europene. Așa vom putea să accesăm bani suficienți pentru ceea ce ne-am gândit și anume pentru corpul nou care urmează a fi construit să accesăm bani europeni. Mă bucur enorm că ați ales Bârladul pentru a începe vizita în Moldova și înseamnă că directorul nostru al pieței își face treaba. Vă mulțumim”, a precizat primarul Dumitru Boroș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.