Întârzieri la eliberarea cărţilor de identitate provocate de criza de plastic la Evidența Persoanelor. Se aşteaptă şi 45 de zile

Din cauza unor întârzieri la livrarea materialului din care se produc cărţile de identitate, românii sunt nevoiţi să aștepte chiar și 45 de zile până să primească un nou act de indentitate.

Dacă ţi-ai pierdut sau ţi-a fost furată cartea de identitate poţi aştepta şi până la 45 de zile până să primeşti alt act de identitate. Din lipsă de plastic, Serviciul de Evidenţă a Populaţiei a redus activitatea şi eliberează doar actele de identitate urgente la Poliţie. Pentru restul, termenul de primire a fost majorat la 30 de zile, de la 15, cât era înainte, potrivit Digi 24.„În continuare am fost anunțați că vom avea o limită de 2 sau 3 acte de identitate pe zi, ceea ce este foarte puțin pentru un serviciu de dimensiunea celui de la Timișoara care nu deservește numai municipiul ci și 20 de comune arondate”, a declarat Bogdan Sperneac, șeful de la Evidența Persoanelor Timișoara, pentru sursa citată.

Probleme de acest gen sunt la nivelul întregii ţări, spune Iulia Rădoi, șefa Serviciului Public de Evidență a Persoanelor Reșița.

„Este în toată țara și toată țara are aceeași problemă, la orice SPECLEP din țară veți suna veți primi același răspuns: emitem cărțile de identitate la 30 de zile”, spune Iulia Rădoi.

Materialele folosite pentru fabricarea actelor de identitate din toată ţara sunt trimise de la Bucureşti, de Direcţia pentru evidenţa persoanelor şi adminstrarea bazelor de date. Autoritățile au promis că problema va fi remediată cât de curând.

Până atunci românii nu au de ales, trebuie să aștepte. …https://www.romaniatv.net/intarzieri-la-eliberarea-cartilor-de-identitate-provocate-de-criza-de-plastic-la-evidenta-persoanelor-se-asteapta-si-45-de-zile_5289773.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ