spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Interceptări din dosarul celui mai temut clan din ţară: „Vrei să fii în pericol?“ | „Ripostăm, ne omorâm între noi şi ne ducem la puşcărie pentru nimic“

- Advertisement -

Zece persoane, printre care Petre Ilie, liderul Clanului Geamănu, Eugen Preda şi Nicolae Cristescu, fost acţionar la Rapid, au fost reţinute de DIICOT, sub acuzaţiile de camătă şi şantaj. Procurorii au la dosar interceptări telefonice, precum şi imagini de la diferite acţiuni în care ar fi fost implicată gruparea.

Dosarul a fost deschis după ce, începând cu 2018, au fost înregistrate sesizări la mai multe unităţi de poliţie. Procurorii descriu, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, consultat de “Adevărul”, diferite situaţii în care mai mulţi oameni de afaceri ar fi fost şantajaţi şi intimidaţi. Discuţiile poliţişti-victime, înregistrate Anchetatorii redau situaţia unui dezvoltator imobiliar, care, audiat în anul 2019, a refuzat să dea declaraţii scrise motivând că se teme. Astfel, poliţiştii au înregistrat discuţiile. “Având în vedere reticenţa victimei de a consemna, în scris, situaţiile în care a fost constrâns să remită sume de bani şi să divulge identitatea agresorilor s-a procedat la înregistrarea audio a discuţiilor purtate cu ofiţerii de poliţie judiciară delegaţi în cauză, acestea fiind redate în cuprinsul procesului-verbal ataşat la dosarul cauzei”, explică procurorii. Astfel, bărbatul le-ar fi spus poliţiştilor că, în primăvara anului 2019, în timp ce ridica un imobil în sectorul 6 din Bucureşti, i s-ar fi solicitat 10.000 euro drept taxă de protecţie. “Din cuprinsul discuţiilor înregistrate în mediul ambiental rezultă puternica stare de temerecreată victimei prin acţiunile inculpatului XXX2 , care i-au anihilat libertatea de voinţă şi de acţiune şi l-au determinat să-i remită acestuia, de frică, suma de 7.000 de euro, drept „taxă de protecţie” pentru îndrăzneala de a fi construit într-o zonă controlată de gruparea infracţională din care face parte. De la un alt martor din dosar ar fi fost obţinute declaraţii în mod similar.

Citeste mai mult: adev.ro/qxrsnk

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.