Interceptările care i-au făcut până și pe anchetatori să se tăvălească de râs. Cei mai amuzanți traficanți de țigări din Iași în discuții telefonice codate: „Am dat-o de gard, prostule! Am pierdut tăt, tăt, că m-o turnat”

Judecătorii au condamnat recent 12 persoane, multe dintre acestea fiind din județul Iași, pentru contrabandă cu țigări. La percheziții, oamenii legii au descoperit și anabolizante. Cei 12 membri ai rețelei care activa pe râul Prut au fost prinși și cu ajutorul interceptărilor telefonice efectuate în cauză. Anchetatorii au precizat că, în cadrul conversațiilor, inculpații vorbeau codificat, fără a pronunța cuvinte precum „țigări” sau „tutun”

Interceptări telefonice explozive, în dosarul unor ieșeani acuzați de contrabandă cu țigări! Indivizii au fost prinși vorbind codat între ei! Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Huși au dispus condamnarea lui Claudiu Voica la 5 ani și 2 luni de pușcărie, Ciprian Moșneguțu a primit o pedeapsă de 5 ani și 4 luni de temniță, Rojel Ferariu, Ștefan Alexandru Mihalachi și Paul Panait Bârceanu – câte 3 ani și 4 luni de închisoare, în vreme ce Remus Moșneguțu, Cătălin Moșneguțu și Andrei Ursache au fost condamnați la câte 5 ani de detenție. Totodată, Iulian Stoica a primit o pedeapsă de 7 ani și 3 luni de pușcărie. De asemenea, la Gabriel L. și Gabriel Vali C. a fost aplicată măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, iar la Alexandru Lucian L. a fost aplicată măsura educativă a internării într-un centru de detenție pentru 2 ani.

În plus, instanța i-a obligat pe cei 12 să achite către ANAF despăgubiri în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. Mai mult, judecătorii au confiscat de la ieșeni 3 autoturisme, 4.082 de pachete cu țigări de proveniență din Republica Moldova, cutii cu tutun, precum și substanțe anabolizante, precum Nandrolona D, Testosterona E, Parabolon, Nadroged, Nandrolona F, Primobol, Stromboject Aqua, Aquatest, Testosterona C și Sustamed, dar și 3 chingi din material textil sintetic tip bandă. Sentința nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de 4 dintre cei 12.

Ieșenii, acuzați de contrabandă cu țigări pe malul Prutului

Procesul celor 12 indivizi din județul Iași a început pe 25 mai 2018.

„În perioada februarie – mai 2018, un grup de persoane, rămase neidentificate, cetățeni moldoveni, a introdus ilegal în România, peste Râul Prut, bunuri provenite din activități de contrabandă, țigări și substanțe anabolizante, de proveniență din Republica Moldova. Ulterior introducerii în țară, un alt grup de persoane a preluat de pe malul Râului Prut, în mai multe rânduri, de pe raza localităților Drânceni și Zberoaia, bunurile anterior amintite care erau transportate de către inculpați în municipiul Iași și comercializate către diferite persoane, prin evitarea plății taxelor datorate bugetului de stat, fapt ce a dus la obținerea unor importante venituri nelegale.
Pe 8 februarie 2018, o patrulă din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, în timp ce efectua serviciul de supraveghere, în jurul orei 23:15, a observat un autoturism marca Renault Megane care a preluat, de pe o stradă lăturalnică ce face legătura cu casele ce duc către malul râului Prut, mai multe colete învelite în folie de culoare neagră. În acest context, agenții, folosind semnalele luminoase și acustice, au încercat oprirea autoturismului în cauză, pe comunicația DN 28, iar autoturismul în cauză nu a oprit pentru control, motiv pentru care s-a inițiat urmărirea autoturismului, care a plecat pe DN 28. Pe timpul urmăririi, s-a constatat că, împreună cu autoturismul respectiv, în activitatea de contrabandă, având rolul de antemergător, era implicată și o altă mașină, care, în perioada urmăririi, în mai multe rânduri, a încercat șicanarea în trafic a autoturismului Poliției de Frontieră.
În timpul urmăririi, autoturismul a fost abandonat de către conducătorul auto pe o stradă lăturalnică din localitatea Isaiia, județul Iași. Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagajul acestuia, au fost descoperite 3 colete învelite în folie de culoare neagră, prevăzute cu chingi pentru transportul pe umeri, specifice celor întâlnite la transportul coletelor de contrabandă trecute peste râul Prut”, au afirmat procurorii.

Interceptări incendiare: „Nu mă mai suni pe număru’ ista!”

Oamenii legii au precizat că suspecții schimbau foarte des cartelele telefonice, pentru a evita interceptarea convorbirilor. În urma interceptărilor efectuate, a reieșit că, începând cu data de 10 februarie 2018, suspecții au purtat zeci de convorbiri care au fost interceptate:
C.V.: – Da!
X (bărbat):- Ce faci, ăi?
VC: – Bine, ăi! Tu ce faci?
X (bărbat): – Vezi c-o zis C. să-l suni oleacă!
VC: – Bini!
X (bărbat):- Vezi, nu mă mai suni pe număru’ ista!
VC:- Să-l sun eu?
X(bărbat):- Da, da’ vezi să nu mai suni pe număru’ ista! …https://www.bzi.ro/interceptarile-care-i-au-facut-pana-si-pe-anchetatori-sa-se-tavaleasca-de-ras-cei-mai-amuzanti-traficanti-de-tigari-din-iasi-in-discutii-telefonice-codate-am-dat-o-de-gard-prostule-am-pierdut-ta-4174650?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ