4.5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Internat la psihiatrie dupã ce a distrus, ziua în amiaza mare, usa unei societãti comerciale!

- Advertisement -

BÃTEA USA …Politistii au retinut un bãrbat din Bârlad, judetul Vaslui, bãnuit de sãvârsirea infractiunii de distrugere. V. Marian, de 29 de ani, s-a comportat haotic si vizibil tulburat mintal, distrugând ziua în amiaza mare usa unei societãti comerciale din localitate. A fost internat provizoriu la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Vaslui, pentru a se stabili diagnosticul si a fost dispusã efectuarea unei expertize psihiatrice.

Politistii din cadrul Biroului Investigatii Criminale Bârlad au documentat si probat activitatea infractionalã a unui bãrbat din Bârlad, V. Marian, în vârstã de 29 de ani, bãnuit de comiterea infractiunii de distrugere, sãvârsitã în data de 25 octombrie a.c.. În ziua de 25 octombrie 2022, la ora 13:00, în timp ce se aflau pe bulevardul Republicii, din Bârlad, politistii Biroului de Ordine Publicã Bârlad, au surprins un bãrbat care distrugea geamul usii de acces al unei societãti comerciale. La data de 25 octombrie a.c., ca urmare a administrãrii probatoriului, politistii au luat fatã de bãrbatul cercetat mãsura retinerii, pe o perioadã de 24 de ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad pentru dispunerea unei mãsuri preventive. Procurorul de caz l-a prezentat instantei de judecatã, solicitând internarea medicalã provizorie, pânã la însãnãtosire sau obtinerea unei ameliorãri care sã înlãture starea de pericol.

„Admite propunerea de luare a internãrii medicale provizorii, formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Dispune internarea medicalã provizorie a inculpatului V.M, pânã la însãnãtosire sau pânã la obtinerea unei ameliorãri care sã înlãture starea de pericol, la Pavilionul Spitalului Judetean de Psihiatrie si Boli Infectioase Vaslui. Dispune efectuarea expertizei medico-legale psihiatrice de cãtre Institutul de Medicinã Legalã Iasi, cu urmãtoarele obiective: – sã se stabileascã starea de sãnãtate psihicã a intimatului la momentul examinãrii; – sã se aprecieze periculozitatea socialã a intimatului în functie de eventuala patologie psihicã; – sã se aprecieze asupra oportunitãtii instituirii mãsurilor de sigurantã; – sã se stabileascã dacã intimatul a avut discernãmânt la data de 25.10a.c, când se presupune cã a sãvârsit faptele cu privire la care s-a dispus punerea în miscare a actiunii penale împotriva sa prin Ordonanta emisã la data de 26.10.2022 de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad”, a precizat judecãtorul de drepturi si libertãti al Judecãtoriei Bârlad.

Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului, sub aspectul sãvîsirii infractiunilor de distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Un articol ce ne arata o abordare in stil hei-rupist a militiei din anii de teroare comunista! Nu ni se spune daca persoana a avut sau nu tangenta cu societatea respectiva! Este extrem de ingrijorator ca militienii de astazi apeleaza la aceste internari fortate, care ne amintesc de abuzurile din perioada covid!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.