Interviu cu Emilian Stirbu, campion national la fitness si culturism (FOTO)

Culturism

VESTE BUNÃ… Dupã terase si restaurante, autoritãtile si-au dat acordul pentru redeschiderea sãlilor de fitness si fortã. Înainte de redeschiderea sãlilor, am stat de vorbã cu Emilian Stirbu, campion national la fitness si culturism, care ne-a explicat cum se vor desfãsura antrenamentele dupã 15 iunie. Emilian Stirbu pregãteste si un lot numeros de sportivi cu care participã la competitiile organizate atât în tarã, cât si în strãinãtate.

Cum se vor desfãsura antrenamentele în sãlile de fitness dupã 15 iunie?

Începând cu 15 iunie reluãm antrenamentele în sala de fitness. O sã respectãm toate regulile impuse de autoritãti. O sã responsabilizãm fiecare client în parte si toti trebuie sã întelegem cã sunt doar momente delicate peste care trebuie sã trecem. Ca sfat în ceea ce priveste metoda de antrenament în urmãtoarele zile de la deschidere, deoarece venim dupã o pauzã de antrenamente cu greutãti, recomand câteva zile de acomodare. Exercitii simple si cu greutãti mici, antrenamente cardio de intensitate si duratã micã spre medie.

Cine nu va avea acces in salã?

În salã nu au acces persoanele care prezintã semne vizibile de gripã, cei care nu au prosop si mascã la intrarea în salã.

Va fi scurtatã durata antrenamentelor?

În primele sãptãmâni mergem pe o limitã de timp al antrenamentului. 75 de minute sunt suficiente pentru fiecare client.

Ce înseamnã 15 iunie pentru iubitorii fitnessului?

Încheiem o perioadã destul de delicatã. Restrictii, izolare, totul a dus la o neliniste sufleteascã. Revenirea în sala de fitness reprezintã o descãtusare, nu doar reluarea antrenamentelor. Pentru multi, fitnessul este un stil de viatã.

Se tem oamenii de infectarea cu virus în sala de fitness?

Sãlile de fitness au respectat conditii de igiena si înainte de pandemie. Sportul, dintotdeauna a reprezentat sãnãtate. Atât fizic cât si psihic. Trebuie sã credem în acelasi lucru si acum.

Cum trebuie pregãtit personalul din sãlile de fitness în urmãtoarea perioadã?

Cel mai important este sã existe personal calificat în domeniu. Dupã care, obligatoriu, trebuie sã cunoascã exact mãsurile care se impun. Sunt responsabili de bunul mers al sãli de fitness.

Un sfat pentru cei cãrora le este fricã sã mai vinã la salã din cauza virusului?

Pentru cei care încã sunt sceptici cu privire la infectarea cu virus în sãlile de antrenament vreau sã le transmit cã sunt locatii cu o pondere mult mai mare de oameni si nu au fost raportate cazuri. Sportul a însemnat sãnãtate dintotdeauna. De ce sã facem exceptii acum?

Ce se schimbã de pe 15 iunie?

Ca si membru activ al clubului, voi tine cont de regulile impuse în aceastã perioadã, dar antrenamentele au aceeasi strategie. Ca antrenor al lotului de fitness si Culturism din Vaslui, noi suntem în plinã pregãtire competitionalã, deci nici nu se pune problema sã nu turãm motoarele la maxim.

Sfaturi pentru clienti?

Alegeti întotdeauna calitatea. Mergeti pe variante sigure de rezultat, lãsati-vã pe mâinile celor care sunt avizati sã se ocupe de voi.

Ce planuri de viitor ai?

Personal mã pregãtesc pentru campionatul national unde încerc sã cuceresc titlul la seniori, dar si la master. Anul acesta îmi apãr titlul cucerit anul trecut, dar si prima participare la master. Apoi urmeazã competitiile internationale si dacã totul decurge conform planului, în decembrie ne vedem la Arnold Classic Europe.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ