Interviu cu Florin Croitoru, antrenorul Husanei Husi

sursã foto: Prosport.ro

Liga 3

BILANT POZITIV… Florin Dan Croitoru (42 de ani) a fost numit în functia de antrenor principal al echipei Husana Husi la începutul anului 2020. Cu el pe banca tehnicã, husenii au un bilant pozitiv: 10 victorii, un rezultat de egalitate si cinci înfrângeri. Conducerea clubului husean îsi doreste performantã, iar pentru a realiza acest lucru stabilitatea la nivelul bãncii tehnice este un punct cheie. Vremea Nouã a stat de vorbã cu antrenorul Husanei Husi, Florin Dan Croitoru, despre situatia actualã a echipei, dar si despre obiectivul propus în cea de-a doua parte a campionatului.

Croitoru a început fotbalul la vârsta de 6 ani, la Giurgiu, oras în care a fãcut si junioratul. La seniori, Croitoru a evoluat la Electromagnetica Bucuresti, FC Bihor, FC Vaslui (în Liga 2), FCM Bacãu, FC Onesti, Tiligul Tiraspol, Concordia Chiajna si Politehnica Iasi, în Liga 1. În anul 2008 s-a apucat de antrenorat, la clubul privat “Noua Generatie” Iasi, fondat de Paul Costas. Ulterior a mai activat ca antrenor la Steaua Magicã Iasi, Stiinta Miroslava, Victoria Letcani, CFR Pascani si Husana Husi.

Domnule Croitoru, cum a fost anul 2020 pentru dumneavoastrã?

A fost un an greu, dar si frumos. Greu, din cauza virusului care ne-a tinut luni întregi în casã. Nu am putut sã ne pregãtim si nu am putut face ceea ce ne place. A fost si un an frumos pentru cã am avut rezultate bune. E clar, se putea si mai bine, dar multumim bunului Dumnezeu cã partea bunã e mai mare decât parte mai putin bunã.

Sunteti multumit de rezultatele obtinute pânã acum?

În mare, sunt multumit de rezultate. Îmi pare tare rãu de meciul pierdut cu Rãdãuti. Dacã am fi câstigat acel joc am fi fost la un singur punct de locurile care duc la baraj.

Aveti un mesaj privind criticile anumitor grupuri de suporteri ai Husanei, critici venite dupã cele patru înfrângeri consecutive din campionat?

E dreptul lor sã îsi exprime pãrerea, nu am nicio problemã. Trebuie doar sã înteleagã cã am trecut printr-o perioadã foarte grea, cu atât de multi jucãtori infectati cu Covid-19. Au fost sãtãmâni în care am pregãtit jocul cu o echipã, iar cu o zi înaintea meciurilor mi-au cãzut cinci-sase titulari, lucru pe care oamenii n-au de unde sã-l stie. Au fost multe momente grele pe care suporterii trebuie sã le înteleagã si sã fie alãturi de echipã, asa cum trebuie sã fie un suporter adevãrat. Sã înteleagã cã tin foarte mult la aceastã echipã si îmi doresc mult sã obtinem rezultate, de care ei sã fie mândri. Le promit cã o sã depun toatã energia pe care o am ca echipa sã progreseze. Le multumesc cã si-au rupt din timpul lor sã vinã la meciuri. Au stat în spatele gardurilor, pe garaje, pe unde au putut sã îsi sutinã echipa, iar pentru asta le multumesc tare mult.

Care a fost cel mai bun meci?

Toate meciurile au fost bune, însã cel mai greu meci si cu un rezultat bun a fost cel cu CSM Focsani, în Cupa României.

Dintre primele trei clasate v-a impresionat vreo una?

Ne-au surprins cei de la Suceava, în primele 30 de minute, prin agresivitate, dar asta si pentru cã arbitrul a permis un joc mai bãrbãtesc. Asta doar din partea lor, pentru cã noi în primele 20 de minute aveam toatã linia de fund “îngãlbenitã”. Ca echipã, Stiinta Miroslava mi s-a pãrut o echipã mai omogenã.

Poate Husana sã se batã pentru promovarea în Liga 2?

Dacã nu ne-ar fi atins acest virus de atât de multe ori, si în momente cheie, cu sigurantã am fi fost între primele douã clasate. Cu cele trei puncte din meciul cu Rãdãuti ar fi însemnat sã avem 21 de puncte, iar în meciul cu Miroslava am avut ocazii sã revenim în joc. Sunt niste puncte pe care dacã le-am fi câstigat, alta ar fi fost situatia în clasament.

Ce nume de jucãtor din actuala echipã a Husiului sã retinem pentru viitor?

Sunt câtiva copii de urmãrit, însã eu vreau sã spun cã toatã echipa trebuie urmãritã. S-a creat un grup frumos, suntem o echipã frumoasã. Cu un pic mai multã unitate din partea grupului sunt sigur cã multã lume o sã fie atentã la jucãtorii Husanei. Avem câtiva jucãtori tineri de perspectivã, din Husi, dar depinde doar de ei. Dacã vor fi seriosi si vor munci foarte mult, cu sigurantã vor avea sanse sã meargã mai departe.

Ce antrenor vã inspirã?

Am lucrat cu multi antrenori buni si am luat de la fiecare câte ceva Toti antrenorii care creazã un fotbal bun mã inspirã. Am un antrenor preferat ca si stil de joc, dar evolueazã la un nivel prea mare cã sã-l spun. Si în Liga 1 sunt antrenori foarte buni. Pânã sã plece de la CFR, îmi plãcea foarte mult modul de abordare a jocurilor a lui Dan Petrescu.

Ce le transmiteti suporterilor huseni?

Le transmit cã vom face tot ce depinde de noi sã-i facem sã fie mândri de noi. Vrem sã-i facem sã simtã cã fac parte din aceastã familie: Husana!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ