8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Interviu cu primarul Dumitru Nicolae: „Eu pe gălăţeni i-am iubit şi îi iubesc”

- Advertisement -

Contestat, criticat, înjurat sau lăudat, Dumitru Nicolae va intra în istoria recentă a oraşului cu trei mandate consecutive de primar. Pentru că peste câteva zile Galaţiul va avea un alt primar, vă oferim astăzi un interviu de final de mandat cu Dumitru Nicolae.

– Domnule primar, care este cel mai mare regret după 12 ani de Primărie?

– Cel mai mare regret este că românii nu s-au trezit încă să vadă ce vor şi gălăţenii aşijderea. În ceea ce priveşte activitatea mea, dacă îmi veţi urmări realizările de acum, veţi vedea că sunt acelea pe care le-am promis în primul mandat, la început: alimentare cu apă, canalizare, staţie de gunoi. M-a ajutat Dumnezeu să le termin în picioare pentru asta trebuie să-i mulţumesc. Am trei treburi nefăcute pe care le regret. Cele două cartiere, Barboşi şi Fileşti, cărora nu le-am rezolvat alimentarea cu apă şi canalizarea din cauză că băieţii noştri care trebuia să mă ajute pe ISPA nu m-au ajutat. Al doilea regret este că nu am reuşit să fac sediul Primăriei. Al treilea regret este că trebuia să fi terminat canalizarea pe Domnească şi n-am putut. Să vedem următorul primar ce va face!

– Cu ce vreţi să rămâneţi în memoria gălăţenilor la finalul acestor 12 ani?

– Cu omenia mea. Omenia mă caracterizează. Şi dincolo de omenie, voinţa mea de dobrogean încăpăţânat. Realizările nu eu mi le stabilesc, le stabileşte istoria.

– Ce sfat aveţi pentru următorul primar: ce să facă şi ce să nu facă?

– Eu mă uit şi văd că avem 12 candidaţi la Primărie şi din ei mai mult de jumătate nici nu ştiu cu ce se mănâncă, n-au idei nici măcar elementare de conducere. După mine, primarul, după ce a câştigat alegerile, trebuie luat la instruit câteva luni de zile, pe problemele de administraţie.

Ce să facă viitorul primar? Să iubească omul! Ce să nu facă? E simplu, nu trebuie să încalce legea! Iar sfaturile astea sunt valabile indiferent cine câştigă Primăria.

– Care a fost cea mai mare piedică în aceşti 12 ani? Lipsa banilor, bugetul insuficient, funcţionarii care nu şi-au făcut datoria sau Guvernul?

– Guvernul şi alocarea fondurilor sunt mână în mână şi constituie marea problemă nu numai la Galaţi, în toată ţara. Noi ne-am descurcat, dar cu mari greutăţi şi asta că nu-s eu prăpăstios. Dar dacă nu te ajută Guvernul degeaba. În ce sens nu te ajută? În primul rând nu trebuie să-ţi ia banii. Pe timpuri, toţi banii din impozite luaţi la Galaţi se foloseau la Galaţi. Galaţiul sponsoriza Guvernul României cu ceva. La noi e invers. Toţi banii firmelor mari se duc la Bucureşti, şi de acolo ne dă şi nouă… dacă ne mai dă. Uneori nu ne dă deloc, că avem altă culoare politică! Noi am pierdut extrem de mult din cauza asta. De exemplu datoriile la căldură. De pomană aud eu zicând una şi alta pe diverşi senatori şi deputaţi. Lor le aparţine greşeala. În România sunt 104 municipii. Din astea, 103 au datorii mari la stat din cauza încălzirii. Galaţiul a fost terfelit pentru că nu le conveneam politic. Dorinţa a fost să facă o breşă aici ca să termine cu primarul PSD. Eu oricum nu mai candidam!

– Transmiteţi un mesaj pentru gălăţeni!

– Să nu facă rabat la calitate când aleg primarul. Că vorbele sunt multe. Sunt câţiva, nu dintre cei doi principali candidaţi, care vorbesc şi spun că dau şi că fac… eu zic că ar trebui să se uite la ce face fiecare şi ce a făcut. În cei 12 ani de Primărie, dacă voiam să-mi fac imagine, mi-aş fi făcut. Făceam străzile, pe deasupra, şi gata. Eu am muncit, cine găseşte că a muncit mai mult să spună. Uitaţi-vă la Ansamblul arhitectonic Moruzzi, nu de arhitectură a fost făcut, ci pentru stabilizarea zonei. Viitorul primar ar trebui să înceapă cu foraje, cu stabilizarea malului Dunării dacă vrea ca oraşul să nu aibă probleme.

Eu pe gălăţenii i-am iubit, îi iubesc şi totdeauna voi fi lângă ei. De aceea le spun: să-şi aleagă bine primarul!

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

58 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.