1.9 C
Vaslui
03-dec.-2022

Intrarea în municipiul Vaslui dinspre Negrești va avea trei benzi, doi consilieri PSD s-au pus de-a curmezișul în fața proiectului inițiat de primarul Pavăl

- Advertisement -

ÎN DEZACORD… Premieră în Consiliul Local Vaslui, acolo unde doi consilieri PSD s-au opus unui proiect de hotărâre inițiat chiar de primarul Vasile Pavăl. Alexandru Barbu și Antochi Ionuț Răzvan au considerat că reducerea limitei de viteză de la 70 la 50 km/h, pe tronsonul Ciușmeaua Moldovencei – intrare în oraș, nu este o măsură oportună în acest moment și s-au abținut de la vot, echivalentul unui vot “împotrivă”. “În referatul domnului primar, se motivează că ar fi bine, pentru reducerea riscului producerii de accidente rutiere, dar și pentru asigurarea unei fluențe mai bune a traficului, să reducem viteza de la 70 la 50 de kilometri la oră. Circul frecvent pe acest tronson de drum, nu consider că în momentul de față, limita de 50 km/h ar asigura o mai bună fluență a traficului, ba din contră, spun eu. Poate că în momentul în care zona se va dezvolta și vor apărea mai multe treceri de pietoni ar fi potrivită o asemenea măsură”, a declarat consilierul Barbu.  Solicitarea de scădere a limitei de viteză a fost făcută de Biroul Rutier al Poliției Municipiului Vaslui, ca urmare a numeroaselor accidente care au avut loc în ultimii ani, pe tronsonul respectiv.

Spre deosebire de social-democrat, consilierul ALDE, Sorin Radu, a apreciat acestă inițiativă de reducere a vitezei la intrarea în oraș dinspre Negrești. “Eu sunt pro acest proiect de hotărâre. Sunt aproape 5 sau 6 ani de când discutăm despre introducerea în lista de investiții a reabilitării ieșirii din Vaslui spre Negrești, acolo unde ne lipsesc trotuarele. Zona respectivă se dezvoltă foarte mult, încep copiii să meargă la școală pe jos, prin acea zonă, chiar dacă există și mijloc de transport în comun. De asta consider că avem nevoie de o reducere a vitezei de deplasare. Trebuie să ne gândim în primul rând la pietonii care sunt nevoiți să se deplaseze pe carosabil la momentul actual. Suntem spre sfârșitul investițiilor în ceea ce privește reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canal în zona respectivă, de aceea trăiesc cu speranță că ne vom putea apleca într-un timp foarte scurt asupra acestei străzi, să o modernizăm și să creem condiții de trafic normale pentru cei care nu se află la volan”, a precizat consilierul ALDE.

Strada va intra într-un amplu proces de modernizare

Primarul municipiului Vaslui l-a asigurat pe fostul viceprimar al orașului că în scurt timp, strada Călugăreni va intra într-un amplu proces de modernizare, luându-se în calcul lățirea drumului cu două benzi pe unul dintre sensuri. “Domnule consilier, deja cadastrăm limitele stânga-dreapta ale acestei străzi. În etapa următoare întocmim caietul de sarcini pentru supralărgire. Intenționăm să avem trei benzi, două ieșire-una intrare sau invers, vom vedea. Așadar, strada se află în analiză și cât de curând vom realiza caietul de sarcini pentru modernizarea ei pentru că este una dintre porțile de intrare în oraș. Ea va trebui corelată cu sensul giratoriu de dincolo de Cișmeaua Moldovencei, la limita proprietății cu Bălteni pentru că acolo va ieși șoseau de centură spre Iași” l-a asigurat primarul Pavăl pe colegul său din legislativul local. În ciuda abținerilor celor doi consilieri PSD, proiectul de hotărâre a fost adoptat, astfel că de acum înainte din zona Cișmeaua Moldovencei până la intrarea în oraș se va circula cu maxim 50 km/h.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. 1. Probabil ca daca ar desfiinta cele 3 parcuri de rable din zona – numite si „firme de dezmembrari auto’, care polueaza solul cu ulei de motor si combustibili, in fata carora toti isi parcheaza vechiturile fara control tenhic, cum stiu si vor, cu cel putin o roata pe pe marginea carosabilului, s-ar mai reduce din accidente.
  2. N-ar fi mai bine sa se termine, intai, „modernizarile” deja incepute, care fac Vasluiul sa arate de parca ne-ar fi bombardat rusii, si abia dupa aia sa se inceapa un alt „amplu proces de modernizare” care va tine inca 20 de ani, ca nu vor mai fi bani de finalizare, fiindca, iarasi, se vor fura? Ce naiba, bai putreziciunilor, voi chiar vreti sa nu mai avem pe unde intra si iesi din oras?

  • PAVAL este in coma, Barbu -la lins VACA si Radu- zici ca acu ii iese din cur cacatul…sta pe WC cu indivizi dinastia credeti ca dam inainte?niste hoti cu acte in regula….

 2. Și-a făcut Popa (fostul polițist/actual consilier onorific al primarului) casă la Ciușmeaua Moldovence și vrea viteză redusă la 50 km/h să nu-i deranjeze tirurile somnul sau să poată ieși cu mașina de pe uliță? Bine sfătuit primarul, coane!

  • Mam gândit și eu la ce spu i.sunt cocliti care trebuie sa le acordam prioritate când ies din curte . Poate domnul buzi vorbește la bucale și se schimba codul rutier pentru niște gogomani.

 3. Wai Ionut Antohi,da ce ai evoluat bre?! De la prietenii interlopi, de la droguri pe afara(adika te drogai), acum iti spui parerea prin Consiliu. Tu chiar nu stii de esti acolo!!!!Te a ajutat pretenul din Brodoc,dar de fapt tu esti bagat la inaintare,ca sa faca el matraplazacuri penale. Wai marlane si handicapat ce esti. Stai in banca ta. Stim toti din Brodoc cine esti si ce ai facut pe afara!

 4. E bun și cu trei benzi…. Dar totuși nu s-a făcut un rahat de cărare pe post de trotuar, de mergi cu teama daca ajungi cu viața la destinație, daca mergi pe jos, de ani buni, s-a simulat repede un trotuar până la kazan când au fost alegerile ca sa prostească lumea, că se inunda la fiecare ploicica..apoi gata lucrările. Nu mai zicem de glodul infernal când plouă și praful dens când nu ploua. Zona respectiva e vai și amar, ce sa mai., Noroc de oameni că amenajează cat de cat spatiile din fata gardurilor că de nu.., jale mare… Vai de capul nostru că avem așa conducători…

 5. Uite ca de când Barbu face praf prin primărie și se încălzește la calorifer opt ore cu bani publici am ajuns sa fiu de acord cu el ..nu credeam asta niciodată. Adevărat ca nu trebuie micsor ata viteza pe acest tronson de drum . Accidentele au fost provocate din neatenție și depasiri neregulamentare. Politia rutiera sa propună 30 în localitate și în afara loc. 50 pe autostrăzi 80 și încheiem socoteala. Nu asta e rezolvarea. Eu conduc de peste 30 de ani dar niciodată nu am fost oprit de pol.rutiera să-mi dea o broșură cu chestii care sa nu le fac în trafic și la ce sunt expus dacă încalc acele reguli. Trebuie lucrat și în alt mod. Nu neapărat prin restricții și închideri de drumuri când fulguieste un pic .comunicare între pol.rutiera și participanții la trafic.va mutumesc.

 6. Traficul în acea zona este blocat de calea ferata și camioanele de la radical care sa pun dea curmezișul drumului și întorc pe unde le vine bine.nu contează ca e linie continua nu contează ca este trecere de pietoni.nu contează nimic.conteaza ca ești patron și nimeni nu te trage la răspundere. Revenind la benzi eu consider ca nu vor rezolva problema .traficul se va strangula în sensul giratoriu. Trebuie neapărat o pasarela la calea ferata.este greu sa faci asta dar trebuie.

 7. Poți avea și cinci benzi la întrarea în vaslui..dar ce te faci când ajungi în sensul giratoriu unde sunt doua benzi înguste?? Nu veți rezolva problema.trebuie sa ai și în sens trei benzi largi sa încapă simultan doua camioane. O sa faceți ca în crucea gării ați făcut trei benzi la întrarea în sensul giratoriu iar în sensul giratoriu numai doua benzi.ce ați rezolvat nimic.se bloca traficul in cele din urma ați anulat o banda punând stâlpi de plastic. Asa se va întâmpla și la întrarea în vaslui dinspre negrești. Nu mai faceți lucruri fără rost.

 8. Mi se pare normal sa se lărgească strada! Dacă vom avea aeroport cum spune domnul primar la Brodoc…nu vi se pare normal ,ca în condițiile în care traficul se mărește ,sa se asigure accesul rapid? Uite asa se atrag voturi! S a abandonat proiectul cu pasajul din crucea gării?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.