spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Intrebarea zilei in toate directiile deconcentrate din judet: Pleaca sau nu sefii pusi in functii de PDL?

- Advertisement -

In administratia ieseana pare sa bata vintul schimbarii. Odata cu Guvernul, se asteapta si debarcarea sefilor de institutii deconcentrate. Primul pe lista neagra a USL este prefectul Tomaseschi, pe care primarul Nichita l-a acuzat constant de partizanat politic. Ce spun liderii locali ai PSD si PNL? Ce replica PDL Iasi?

Un nou guvern inseamna de obicei si un val de schimbari la nivel local. Persoanele de la conducerea unitatilor deconcentrate au motive serioase de ingrijorare la fiecare modificare a structurii guvernamentale. Liderii locali ai USL sustin ca inca nu s-a discutat despre schimbarea celor care reprezinta Guvernul in teritoriu. Atit liderul PSD Gheorghe Nichita, cit si liberalul Relu Fenechiu vorbesc insa de schimbarea a cel putin o parte din sefii deconcentratelor. Primul pe lista ar fi insa prefectul Dragomir Tomaseschi, acuzat in mai multe rinduri de Nichita de atacuri politice.

Fenechiu: „Voi milita pentru schimbarea politrucilor”

Situatia celor care conduc institutii aflate in subordinea Guvernului va fi clarificata dupa investirea noului Executiv. Pina atunci este posibil sa existe discutii, chiar punctuale, cu privire la reprezentantii Guvernului in teritoriu. „Inca nu stiu ce va fi la nivel local. Totul se va discuta la Bucuresti. Dar, daca avem un guvern nou, normal ar fi sa fie si alti reprezentanti la nivel local. Depolitizarea nu este un lucru foarte simplu. Este o etapa mai lunga. Probabil ca se vor cauta solutii”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, liderul social-democratilor ieseni. El a amintit si de prefectul Dragomir Tomaseschi. „Prefectul de Iasi este politic total. Nici macar nu a incercat sa ascunda acest lucru. Tot timpul a actionat politic. Aceste probleme nu trebuie insa abordate la acest moment. Dupa formarea cabinetului se vor discuta si aceste lucruri. Trebuie sa se stabileasca la Bucuresti. Trebuie sa avem in vedere ca nu sintem intr-o faza in care am cistigat alegerile, ci intr-o faza in care ne pregatim de alegeri. Avem nevoie in teritoriu de oameni care sa transmita infomatii corecte, avem nevoie de decizii corecte”, a afirmat Nichita. Contactat telefonic, prefectul Tomaseschi sustine ca asteapta decizia noului prim ministru. „Premierul desemnat va hotari, iar eu asa voi face. Eu consider ca am avut o relatie institutionala corecta cu Primaria. Unde am considerat ca s-a gresit, am atacat deciziile, unde nu, nu. M-am obisnuit cu atacurile primarului, dar le iau ca atare si nu pot sa ii raspund din postura de inalt functionar public”, a afirmat Tomaseschi.

Mai transant in ceea ce priveste conducerea deconcentratelor a fost liderul liberalilor ieseni. „Nu am discutat nimic, dar pot sa va garantez ca voi fi unul care va milita pentru schimbarea politrucilor din sistem. Politrucii sint incompetentii numiti politic. Daca faceti o lista corecta a politrucilor din sistem, sint sigur ca va corespunde cu a mea”, a spus Relu Fenechiu, liderul filialei judetene a PNL.

Ce spune PDL Iasi

De cealalta parte, democrat-liberalii ieseni se bazeaza pe declaratiile premierului desemnat, Victor Ponta. „Daca ne luam dupa ce a spus cel nominalizat la functia de prim-ministru, functiile politice se opresc la nivel de ministri si secretari de stat. Mai departe se va merge pe profesionisti. Cred ca noi am pus pe posturi si oameni profesionisti. Daca la USL exista alte criterii pentru profesionalism, asta este. Cit timp oamenii sint pe pozitii, inseamna ca au rezistat vremurilor”, a mentionat liderul PDL Iasi, Dumitru Oprea.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.