Întrebări trăsnite pentru un candidat la funcția de contabil de la Primăria Văleni

DECLARAȚIA ZILEI… „N-am crezut în sintagma că, deși ești singur pe post la un concurs, te poți califica pe locul II, dar iată că am trăit-o în direct la Primăria Văleni”, a spus Radu Beligan, primarul comunei Văleni

CONCURS… “Care sunt condițiile ce trebuiesc îndeplinite pentru suspendarea primarului și viceprimarului?”, a fost întrebarea care l-a încurcat pe un candidat la funcția de contabil din Primăria Văleni, care a și ratat concursul. Primarul a fost supărat foc că această întrebare era cotată cu un sfert din punctajul total și nu avea nicio legătură cu ceea ce trebuia să știe un candidat aspirant la o funcție de contabil. Crede că cei din Prefectura Vaslui, veniți în comisia de concurs, au avut o dedicație. Acesta își dorește cât mai repede un contabil în Primărie, pentru a nu mai fi nevoit să apeleze la seviciile unei firme de contabilitate cu prețuri piperate.

Concursul organizat de Primăria Văleni pentru ocuparea funcției de contabil nu a avut un câștigător, deși a fost un singur candidat. Probabil, fantoma fostei contabile, Maria Filibiu, dată afară în urma unui conflict cu primarul, încă mai bântuie prin Primărie, emoționând candidații. Primarul Radu Beligan era foarte supărat că nu reușește să ocupe acest post și crede că la mijloc este și un interes meschin al unei persoane. Acesta s-a arătat deranjat că reprezentanta Prefecturii Vaslui în comisia de concurs a pus o întrebare cotată cu 25 de puncte dintr-o 100, care nu avea nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să știe un contabil din legislația care reglementează autoritatea publică locală. “Sunt dezamăgit total. Mi se pare că sunt niște manevre, cu dedicație. Primește un punctaj pentru postul de contabil, de 25 de puncte, să spună în ce condiții se suspendă primarul. Cel mai mare punctaj din concurs, pe întrebarea asta i l-a dat. Ce treabă are un contabil cu suspendarea primarului și a viceprimarului?  Eu îmi doresc oameni competenți. Asta e întrebare de examen pentru un jurist, pentru un secretar, cu ce îi folosește unui contabil informația asta? Să răspundă la întrebări în speța lui. Sau măcar să nu aibă întrebarea asta punctajul cel mai mare. Oricine ar candida pe postul de contabil, să fie competent. Să nu-i dea întrebări pentru juriști, cu care nu are nicio treabă. La întrebarea tehnică (n.r. în ce condiții se poate institui o poprire pentru o persoană care are debite restante la Primărie), ce ținea de meseria lui, să primească cel mult 15 puncte și la cea de suspendare a primarului și viceprimarului, 25 de puncte? A fost un singur candidat, a căzut pe locul doi. A fost întrebarea extrasă din plic. A rămas și el surprins că i-a căzut întrebarea asta. Înțelegeam dacă era o întrebare de 10 puncte, dar așa? Pe partea de buget și ce mai ținea de meseria lui, a răspuns. Dar l-au respins de la întrebarea de 25 de puncte. Să n-am și eu om care să ne ajute la treabă aici, în primărie? Să fiu mereu obligat să mă duc la firme, să mă ajute de două ori pe lună? E ceva la mijloc. Firma n-are răspundere, n-are nimic. Așa, omul la contabilitate îl aveam aici, “declară supărat primarul comunei Văleni, Radu Beligan. Ieri a mai fost un concurs la Primăria Văleni, cel pentru operator de rol la impozite și taxe locale. Au fost trei candidați înscriși, doi s-au prezentat la concurs și o persoană s-a calificat în ultima etapă. Probabil concursul pentru postul de contabil se va repeta și primarul speră să fie mai mulți candidați înscriși pentru a avea de unde să aleagă comisiile de concurs. Până atunci, primarul trebuie să apeleze în continuare la o firmă de contabilitate pentru a-i ține evidențele la zi.
2 COMENTARII

  1. Fiind vecin de localitate cu actualul prefect Lăudatu.. probabil că anterior ai avut vreun conflict cu el și uitând să-l lauzi..acum.. îți bagă bățul prin gard..chiar dacă faceți parte din același guvern!

LĂSAȚI UN MESAJ