spot_imgspot_img
6.8 C
Vaslui
04-mart.-2024

Întrecerea primarilor: care e mai tare în artiști și maneliști!

- Advertisement -

CONTRASTE… După un an în care restricțiile sanitare au anulat evenimentele cu public și i-au ținut multe luni în case pe vasluieni, prin sate s-a dat drumul la petreceri! Primarii de comune dau semne că au fost cei mai nerăbdători, căci altfel nu se explică avântul de a chema să facă atmosferă la căminele culturale, artiști în mare vogă, destul de scumpi pentru bugetele unor comune din județ . Dar ce mai contează câteva mii de euro, din banul public sau, după caz, obținuți din sponsorizări, după un an în care dorul de distracție i-au fiert pe unii, de i-a zăpăcit! Așa că, odată libertatea recâștigată, Jador, ASU, Theo Rose, Azur, Connect-r și lista pestriță ajunge până peste Prut, pe la Chișinău, au fost chemați să dea tonul distracției. Desigur, cârcotașii nu au putut să nu remarce, dincolo de cheltuiala inerentă, noile gusturi muzicale ale unor primari de pe la sate, altminteri intelectuali cu preocupări culturale. Manelele sau, mai nou, ritmul trapanelelor par să îi fi cucerit pe câțiva primari, căci ei sunt, de regulă, cei care fac lista cu vedetele chemate la festivalurile sătești, unde altădată, muzica populară autentică părea să domnească. “Trebuie adusă muzică modernă, care place oamenilor. Nu mai vrea nimeni muzică veche. Jador e pe val și ne place. Așa se face super-petrecere. Ce să se aducă? Mirabela Dauer și Cătălin Crișan? Nu le mai place la oameni. Acum Jador e forța”, spun, entuziaști, sătenii. 

“A trecut pandemia și-am rămas cu… veselia”! Aceasta este rima pe care un cârcotaș pus pe ironii a scris-o sub afișul postat de o primărie din județul Vaslui, care își anunța, cu bucurie, festivalul comunei. Același entuziasm a fost împărtășit de multe alte primării din județ, care s-au silit să dea sens verii și să reia tradiția “zilelor culturale” ale unităților administrative pe care le păstoresc. Nu de alta, dar le-a fost mare dor de distracție cetățenilor, iar acum nu mai contează nici măcar banii care se cheltuie pentru o seară de dans pe… balans. Maneliștii de top, și ei destul de strâmtorați după anul de pandemie, și-au găsit fanii la Vaslui, care, iată, nu i-au lăsat la greu, ci i-au invitat să dea concert la căminul cultural sau pe scenele amenajate în aer liber, în mijlocul satului. Lângă Jador, ASU și legendarii Azur, în mod firesc pentru vremurile trăite și-au făcut loc și artiști de excepție precum Mioara Velicu, Laura Lavric și alte nume cunoscute din zona folclorului. Foarte bine, spun sătenii. “Dacă acum e moda aceasta și fiecare e liber să prefere ce gen muzical vrea, de ce să comenteze alții?! Vedeți-vă de treabă! Nouă ne place Jador. Stați la voi acasă, dacă sunteți niște bătrâni care vă place numai muzică de babe”, a reacționat, mânioasă, o domnișoară din Vetrișoaia, la un comentariu care critica prezența maneliștilor, la ziua comunei sale natale.

Ziua comunei Muntenii de Jos, amprentă culturală în  desfășurătorul ei! 

EXEMPLU… Primăria și Consiliul Local al Comunei Muntenii de Jos, împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui și Centrul Cultural ”Podul Înalt” Muntenii de Jos invită vasluienii pe data de 22 august 2021, la Ziua Comunei Muntenii de Jos. Pentru cei care sunt, într-adevăr, curioși să știe cum ar arăta un desfășurător de bun-gust al unui asemenea eveniment, pot lua exemplu de față. Interpreții care vor susține recitaluri la Muntenii de Jos sunt Paula Seling, Fuego și pianistul Rareș Trufea, iar mesajele artistice ale fiecăruia dintre ei acoperă, fără îndoială, toate gusturile unui public ce își dorește, într-adevăr, o zi a comunei care să îi reprezinte. Evenimentul va debuta la miezul zilei, la Centrul Cultural ”Podul Înalt”. Aici va avea loc o prezentare a unui film documentar, intitulat ”Comuna Muntenii de Jos”. La ora 13:00, pe Stadionul Comunal, cei care preferă muzica veche de fanfară se vor putea bucura de prestația Fanfarei de la Valea Mare. La ora 15:30 vor avea loc alocuțiunile oficialităților, înainte de debutul spectacolului artistic, în care vor avea recitaluri artistul de muzică populară din Basarabia, Mihai Ciobanu, pianistul Rareș Trufea, finalist la «Românii au talent», celebra Paula Seling și vestitul Fuego.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. mai bine primarul lu peste prajit IULIAN justitian ar termina santul la manjesti in satul nou. Cum masa mare s-a gandit sa deie drumul la constructor fara sa finalizeze cei 100 metri de sant pe marginea drumului. Un imbecil care arunca banii pe lautari. Probabil pentru betonare sant nu sunt bani ca trebuie platiti fuego loghin si paula salinge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.