spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Inundaţii în nordul şi estul Ungariei

- Advertisement -

Patru drumuri locale au fost închise şi mai multe alerte au fost emise în nordul şi estul Ungariei, din cauza inundaţiilor provocate de ploi şi de topirea zăpezii.

Patru drumuri locale au fost închise în nordul Ungariei, după ce râul Sajo le-a inundat duminică, în timp ce niveluri crescute ale apelor s-au înregistrat pe râurile Bodva, Zagyva şi Koros, din estul ţării.

O alertă de inundaţii a fost emisă în localităţile aflate de-a lungul râului Tisa, din cauza ploii şi a zăpezii topite în ultimele zile, a precizat Attila Lovas, de la autoritatea locală de management al apelor.

Două case s-au prăbuşit în regiunea Szabolcs, locuitorii lor fiind evacuaţi.

În estul Ungariei, aproximativ 400 de kilometri pătraţi de teren arabil sunt acoperiţi cu apă, o alertă fiind în vigoare în 37 de oraşe şi sate, unde echipele de intervenţie depun eforturi să îndepărteze apa de pe străzi, din curţi şi subsoluri.

În acelaşi timp, Serviciul Naţional de Meteorologie a anunţat că va continua să ningă în regiunile din estul Ungariei şi în capitală până luni seară. În zonele în principal muntoase din nord-estul ţării, stratul de zăpadă ar urma să atingă 12-15 centimetri până luni seară.

Străzile principale din capitala ungară au fost curăţate, dar traficul rămâne îngreunat.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.