spot_img
22.5 C
Vaslui
30-mai-2023

Învățământul stă pe un butoi cu pulbere. Profesorii nu se lasă, de luni intră în grevă generală

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Este oficial. Greva din Educație începe luni, 22 mai. Cel puțin așa au anunțat sindicatele după întâlnirea de miercuri cu premierul Ciucă. Experți din învățământ spun însă că momentul ales pentru proteste este foarte prost din mai multe puncte de vedere.

Examenele naționale de anul acesta pentru absolvenții de clasa a VIII-a și a XII-a riscă să fie decalate, dacă nu anulate, în cazul în care sindicatele din învățământ vor rămâne pe poziții declanșând greva generală pe termen nedeterminat începând de luni, 22 mai.

După întâlnirea de miercuri cu premierul Nicolae Ciucă, reprezentanții federațiilor sindicale au declarat că greva în Educație va începe luni, întrucât propunerile avansate de Guvern sunt „subțiri“.

„Nu avem niciun motiv, în momentul de faţă, să renunţăm la această formă extremă de protest. Nu ne-am dorit-o, era obligaţia Guvernului şi a celor care au putere de decizie, cunoscând problemele noastre, să vină cu soluţii mult mai rapide. Ni s-au avansat nişte propuneri pe care noi le considerăm nesatisfăcătoare, în momentul de faţă, respectiv aplicarea în integralitate a Anexei 8, pentru toţi cei care sunt prinşi şi posibilitatea prinderii în Programul de guvernare a învăţământului ca prioritate naţională“, a spus Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“…https://adevarul.ro/stiri-interne/educatie/invatamantul-sta-pe-un-butoi-cu-pulbere-2267874.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.