Învățătorul din Iași acuzat că a înjurat în repetate rânduri elevii și-a dat demisia. „Înregistrările au fost cosmetizate. Inspectoratul Școlar mi-a vrut capul”

Învățătorul Constantin Șerban, acuzat că a abuzat verbal și a umilit elevii de clasa a II-a de la Școala Gimnazială Mihai Codreanu din Iași, și-a dat demisia în această dimineață. Acesta a declarat pentru Libertatea că a fost înregistrat în timp ce purta conversații private și decizia cu privire la sancționarea sa a fost una politică.

Constantin Șerban fusese sancționat cu scăderea de 15% a salariului până la finalul anului școlar, în urma ședinței Consiliului de Administrație care a avut loc miercuri, 17 martie. Decizia a venit în contextul în care comisia de disciplină a propus sancționarea sa cu un avertisment scris, iar în timpul ședinței s-a discutat inclusiv despre demiterea sa. Ulterior, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut, la rândul său, ca învățătorul să își dea demisia, spunând că un cadru didactic care a fost dovedit că a abuzat verbal și umilit copiii nu poate rămâne să predea în continuare. „Replicile mele erau tăiate sau scoase de tot” Contactat telefonic de Libertatea, învățătorul Constantin Șerban a declarat că demisia și-a dat-o în această dimineață și că luni va fi prezent la școală pentru a preda clasa pe care o avea către colegul care îi va ține locul. El acuză faptul că înregistrările care au apărut în clasă au fost făcute ambiental, de către persoane interesate să îi facă rău, și că au fost inclusiv modificate astfel încât cuvintele sale să fie distorsionate.
Citeşte întreaga ştire: Învățătorul din Iași acuzat că a înjurat în repetate rânduri elevii și-a dat demisia. „Înregistrările au fost cosmetizate. Inspectoratul Școlar mi-a vrut capul” ”

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ