spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

Invazie de vasluieni la DNA Iasi

- Advertisement -

Comisarul Anton si complicii sãi, audiati ore în sir

AU ÎNCEPUT AUDIERILE… Ieri, la prânz, toti cei implicati în scandalul examenului trucat pentru obtinerea permiselor de vânãtor de la Vaslui, de sâmbãta trecutã, s-au prezentat la DNA Iasi, pentru confruntãri. Majoritatea celor implicati au venit însotiti de avocati, simtind cã audierile s-ar putea termina cu retineri peste noapte în arestul Politiei. Cel mai stresat dintre toti a fost comisarul Gabriel Anton, seful Serviciului Arme si Munitii din IPJ Vaslui, asupra cãruia planeazã cele mai multe suspiciuni în trucarea examenului si “ajutorarea” a 10-12 candidati în câstigarea examenului, contra unor sume de bani. La ora 11.55, acesta a apãrut în fata sediului DNA, cu o sapcã de camuflaj pe cap, iar pe chip i se citea îngrijorarea. Interesant este cã, la un moment dat, în fata DNA a ajuns si un afacerist din Murgeni, Tase Stoica, cel despre care s-a spus cã l-ar fi ajutat pe fiul bulibasei din Murgeni, Eugen Sandu Moisã, sã intre în examen. Moisã ar fi plãtit o sumã de 500 de euro comisarului Anton, am aflat pe surse, iar dacã ar fi luat examenul trebuia sã mai plãteascã încã 500 de euro. Stoica a discutat aprins cu rromii din Murgeni veniti la audieri, minute în sir, dupã care a plecat cu o masinã de teren IS-…-MJR, care apartine, spun sursele noastre, nurorii acestuia, judecãtor la o instantã din judetul Iasi. În jurul orei 15.45, comisarul Anton a pãrãsit sediul DNA destul de îngândurat, alãturi de fostul procuror anticoruptie, Gheorghe Suhan, care a jucat rolul de avocat al politistului. Tot ieri, la audieri, s-a recunoscut un fapt uimitor: Eugen Sandu Moisã a rezolvat subiectele cu telefonul mobil deschis pe masã, accesând site-ul Ministerului Mediului, în timp ce comisia de examinare se fãcea cã nu vede acest lucru.

Primii care au venit la DNA, la confruntãri, au fost rromii din Murgeni, Eugen Sandu Moisã, tânãrul de 24 de ani despre care se spune cã ar fi spus procurorilor anticoruptie totul despre examenul trucat si sumele plãtite comisarului Anton, tatãl acestuia, bulibasa rromilor, ca si un alt martor. Cei trei rromi, însotiti de o persoanã care pãrea a fi avocatul acestora, s-au învârtit prin fata sediului DNA începând cu ora 10.30, desi erau programati la audieri abia la 11.00. Au discutat amical cu un alt personaj care se tot foia la intrarea în sediu, foarte probabil si el martor în acelasi caz de mãsluire a examenului pentru permise de vânãtoare, iesind de mai multe ori în stradã.

Comisarul Anton, apãrat de fostul procuror DNA, Gheorghe Suhan!

În jurul orei 11.30, la DNA si-a fãcut aparitia si secretarul AJVPS Vaslui, Gheorghe Apetroaie, cel asupra cãruia s-au gãsit mai multe nume de candidati, la perchezitiile de sâmbãtã. Vizibil încurcat, Apetroaie s-a îndreptat spre intrarea principalã în sediul Departamentului National Anticoruptie, unde s-a salutat cu rromii de la Murgeni, cu care se cunostea destul de bine. A stat mai bine de o orã, pânã ce a fost introdus la audieri, iesind în curte în mai multe rânduri, unde s-a întretinut cu alte persoane care asteptau în acelasi caz. Asistat de avocatul Oana Iovu, secretarul AJVPS a stat la audieri ore în sir, perioadã în care a dat declaratii despre evenimentele de sâmbãtã. Abia în jur de 12.00, a venit si comisarul Anton, seful Serviciului Arme si Munitii din IPJ Vaslui. Purtând pe cap o sapcã de camuflaj si negru de supãrare, Anton a intrat în curtea DNA “flancat” de fostul sef al DNA Iasi, Gheorghe Suhan, reprofilat pe post de avocat, dupã iesirea la pensie. Anton a fost asteptat de încã un avocat din Vaslui, Costel Chiper, care îl reprezintã pe politist în fata procurorilor anticoruptie. Politistul s-a salutat cu mai toatã lumea din curtea DNA, de parcã ar fi fost cunostinte vechi. Mai bine de 30 de minute, a asteptat la intrarea în sediul DNA sã fie chemat la audieri.

Tase Stoica i-a “instruit” pe rromii din Murgeni

La orele 13.30-13.40, în curtea Serviciului Teritorial anticoruptie au intrat douã persoane, care au bãgat “în sedintã” rromii din Murgeni. Una dintre persoane, un bãrbat cam la 50 de ani, cu chelie, se numeste Tase Stoica, un afacerist din Murgeni, cel despre care se spune cã l-ar fi introdus pe fiul bulibasei din oras în contact cu comisarul Anton. Se pare cã, Stoica este cel care ar fi mijlocit contactul dintre Moisã si Anton, cu o întelegere clarã: 500 de euro înainte de examen si 500 de euro dupã ce bãiatul de 24 de ani era promovat ca vânãtor cu acte în regulã. Tase Stoica a discutat aprins cu rromii veniti de la Murgeni, încercând sã-i facã sã spunã sau sã facã un anumit lucru. La un moment dat, Stoica a iesit din curtea DNA si a urcat într-o masinã de teren, cu numãr de Ministerul Justitiei, MJR, condusã de o femeie. Masina apartine nurorii sale, am aflat pe surse, judecãtor la o instantã din judetul Iasi.

Profesorul Ionescu de la Brasov nu a putut veni

Asteptat la audieri, profesorul Ovidiu Ionescu, de la Universitatea de Silviculturã din Brasov, unul dintre membrii comisiei, nu a putut ajunge, motivând cã are un examen important. Nici Virgil Cadãr, presedintele AJVPS, nu a ajuns la DNA, fiind internat în spital. În privinta comisarului Anton, acesta a refuzat sã dea o declaratie, drept pentru care a pãrãsit sediul Departamentului National Anticoruptie, în jurul orei 15.45. “Nu am nimic de spus. Vedeti cã este birou de relatii cu presa”, a spus Anton, plecând spre masina parcatã ceva mai departe de sediul DNA. Fostul procuror Suhan a plecat cu avocatul Chiper, ambii discutând aprins pe tema apãrãrii politistului. Întrucât nu a dat nicio declaratie, Anton va trebui sã revinã la DNA în zilele urmãtoare, pentru a fi audiat. Tot atunci va trebui sã explice modul în care a dat examen liderul bulibasei de la Murgeni, Eugen Sandu Moisã, cel care, contra sutelor de euro “sponsorizare” a stat cu un telefon mobil pe masã, un Iphone, în care erau toate rezolvãrile la subiecte. Comisia a închis ochii la aceste nereguli, iar Moisã a luat examenul fãrã probleme, fiind promovat ca vânãtor cu acte în regulã.

“Clientul meu nu se face vinovat”

În conditiile absentei presedintelui AJVPS, toatã greutatea audierilor pentru aceastã institutie a cãzut pe secretarul Gheorghe Apetroaie. Acesta a explicat încã o datã, cu lux de amãnunte ce s-a întâmplat sâmbãtã, sustinând cã nu a fãcut nicio faptã ilegalã si cã nu a contactat comisia de examinare, încercând sã influenteze în vreun fel rezultatul audierilor. “Clientul meu nu se face vinovat de sãvârsirea vreunei infractiuni”, a spus avocatul Oana Iovu, la iesirea de la audieri.

Membrii comisiei de la Ministerului Mediului, audiati

Tot ieri, la audieri au venit si membrii comisiei de examinare de la Ministerul Mediului, Daniel Dicu si Constantin Badea. Ultimul a iesit, la un moment dat, din curtea DNA si a început sã se plimbe pe stradã, fãcându-si discret cruce si rugându-se la Dumnezeu sã iasã bine din acest scandal. Mai linistit, Dicu a discutat cu cei veniti la audieri, desi iesea sã fumeze destul de des. La ora 15.00, Badea a iesit din sediul DNA cu geaca pe mânã. S-a îmbrãcat si si-a asteptat colegul, pe Dicu, dupã care cei doi au iesit în stradã. În câteva minute, la sediul DNA a apãrut un taxi, iar cei doi au urcat în mare grabã, dorind, probabil, sã ajungã cât mai repede la garã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.