15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Inventatorul bârlãdean Adrian Rosca, medaliat cu aur a doua oarã la Euroinventica Iasi! (foto)

- Advertisement -

SUCCES Bârlãdeanul Adrian Rosca, inventatorul sistemului RosMar Hreasca, înregistrat de anul trecut la OSIM, a câstigat pentru al doilea an consecutiv Medalia de Aur la Salonul International de Inventicã „EuroInvent 2017 – Iasi” pentru aceastã inventie. Întors de la acest salon cu medalia de aur, Adrian Rosca a solicitat printr-o cerere depusã la Primãria Bârlad, efectuarea unei demonstratii cu prototipul de autovehicul cu aer comprimat RosMar Hreasca, în fata bârlãdenilor. El precizeazã cã, dacã acest sistem va fi construit la Bârlad, va fi o explozie de locuri de muncã, deoarece comenzile de la toate companiile mari ale lumii, producãtoare de masini, vor începe sã curgã, pentru a se instala sistemul inventat de el si, cel mai probabil, produs la Bârlad.

În perioada 25-27 mai, la Iasi s-a desfãsurat a saptea editie a Salonului de Inventicã „EuroInvent”. Ca si anul trecut, electricianul inventator, bârlãdeanul Adrian Rosca, s-a prezentat cu inventia sa, sistemul RosMar Hreasca, cu care a câstigat anul trecut medalia de aur. Si în acest an, Adrian Rosca s-a întors tot cu medalia de aur, el fiind printre putinii inventatori care au luat aceastã medalie. Vã reamintim ce este acest sistem, asa cum îl prezintã inventatorul.

„Sistemul RosMar Hreasca se bazeazã pe calarea automatã a rotilor masinii, adicã blocarea automatã, convenabilã. Soferul poate sã-si caleze orice roatã vrea. Înseamnã cã rotile calate vor împinge rotile rãmase libere si acesta este sistemul inventat de mine. Mai pe întelesul multor oameni, sistemul meu blocheazã rotile – în special cele din spate sau chiar mai multe roti, iar acestea, actionate de sofer, prin sistemul meu, vor împinge roata liberã sã treacã peste orice obstacol. RosMar Hreasca poate fi fãcut în douã sisteme: sistem secvential si sistem liniar. În sistemul secvential miscarea se face în trepte: se caleazã o parte din roti si le obligã pe cele rãmase libere sã înainteze. Dupã care acestea vor fi si ele calate convenabil si le vor trage pe celelate dupã ele. Si apoi se face din nou miscarea, pânã când poate fi trecut obstacolul – panta, rampa, groapa, etc. Nu conteazã gradul pantei, poate fi de 50 – 60 de grade înclinatie, poate depãsi orice: polei, zãpadã, noroi, groapã, copaci cãzuti, etc. Este aplicabilã la ambulante, care se confruntã cu aceastã problemã, la masini de pompieri, la masini militare, la tractoare, la masinile de off road, care rãmân împotmolite în noroaie, vor iesi foarte usor din orice obstacol, cu acest sistem pe masini. În sistemul liniar, RosMar Hreasca va modifica startul tuturor masinilor de pe pãmânt. Plecarea de pe loc a tuturor masinilor care au sistemul RosMar va fi mult, mult mai rapidã. Acum, de exemplu, plecarea de pe loc cea mai rapidã este cu 517 km/h, vitezã care se atinge în 3,5 secunde. Cu sistemul meu montat pe masinã, se poate atinge în 3,5 secunde, mii de km la orã!”, a explicat Adrian Rosca, pe scurt, cam în ce constã inventia sa.

Inventatorul solicitã sã-si prezinte inventia în centrul Bârladului!

Anul trecut, în luna iunie, Adrian Rosca si-a prezentat inventia bârlãdenilor (câtiva s-au arãtat interesati), în Grãdina Publicã. Anul acesta, cu câteva îmbunãtãtiri aduse si având un prototip nou pe care a pus sistemul RosMar Hreasca, Adrian Rosca vrea sã prezinte inventia în centrul Bârladului, pe platoul din fata Hotelului Moldova. „Ieri, 30 mai, am depus o cerere la Primãria Bârlad pentru efectuarea unei demonstratii cu prototipul  de autovehicul cu aer comprimat RosMar Hreasca, în fata bârlãdenilor. Dacã cererea va fi aprobatã, va avea loc        în luna iunie, pe platoul civic de lângã hotelul Moldova. Pe 27 mai, inventia mea, masina cu prisme automate de blocare, a fost medaliatã cu aur la cel mai mare Salon de Inventicã din Europa de Est, EUROINVENT Iasi.  Pentru început, pe baza noii metode de deplasare RosMar Hreasca a tuturor autovehiculelor de pe Pãmânt, vom arãta bârlãdenilor metoda prin care poate fi doborât recordul suprem la plecarea de pe loc (e vorba de liniuta de la semafor!), de aproape 6G , al celebrului Dragster american. Acest record de atingere a vitezei de 183 km/h în prima secundã nu a putut fi atacat niciodatã. Deci, niciodatã, nimeni de pe Pãmânt nu a putut atinge cu o masinã, pe asfalt, viteza de 100 de km/h, în 42 sutimi de secundã, la plecarea de pe loc. Astea sunt performantele Dragsterului, masina minune cu care americanii dominã, cu mândrie, lumea, de zeci de ani. Dacã la Bârlad se începe  construirea unui prototip real, garantez cã în maximum douã luni de la demararea proiectului, noi, bârlãdenii, vom doborî acest fantastic record american vechi. De asemenea, vom dezvãlui bârlãdenilor cel putin una din metodele cu care masina cu prisme automate de blocare, RosMar Hreasca, va deveni superioarã tuturor autovehiculelor existente acum pe autostrãzile lumii. De fapt, masinile prevãzute cu noua mea metodã de deplasare vor fi superioare masinilor existente acum în lume, atât în teren greu, cât si pe autostradã. Din punctul meu de vedere, doborârea recordului mondial suprem detinut de autovehicule va atrage atentia întregii lumi asupra orasului nostru. Continuãm si reusim la Bârlad producerea celui mai performant vehicul off-road din lume, superior vehiculelor actuale cu senile? Reusim construirea celui mai rapid autovehicul de autostradã? Toate astea nu vor rãmâne neobservate. Toate astea vor duce la crearea masivã de locuri de muncã si la cresterea prestigiului orasului nostru!”, ne-a precizat, ieri, Adrian Rosca.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.